Annonce
Sport

AGF-direktør i venteposition: Det her handler jo ikke kun om en løbebane, men om fremtiden

Torsdag var der generalforsamling i AGF A/S, og stemningen var generelt positiv og fortrøstningsfuld blandt de fremmødte aktionærer på trods af et underskud på ti millioner kroner i det forgangne regnskabsår. Her administrerende direktør Jacob Nielsen (stående), bestyrelsesformand Lars Fournais (th.), næstformand i bestyrelsen Jesper Ørskov, bestyrelsesmedlem Uffe Jakobsen og yderst til venstre bestyrelsesmedlem Erik Meineche Schmidt. Foto: Axel Schütt

Indenfor en måned forventes de århusianske politikere at præsentere den rapport, der enten vil give grønt eller rødt lys til et nyt fodboldstadion i Aarhus. AGF-direktør, Jacob Nielsen, venter utålmodigt, men slår fast, at klubben ikke bliver på den nuværende adresse, hvis svaret er negativt eller henholdende.

FODBOLD: Er der et nyt fodboldstadion på vej i Aarhus?

Torsdag eftermiddag afholdt AGF A/S, selskabet bag superligaklubben AGF, en i øvrigt ganske velbesøgt ordinær generalforsamling på Ceres Park, og et af de spørgsmål, der meget naturligt blafrede rundt i sponsorloungen på 2. sal var, hvorvidt Aarhus og AGF har et nyt stadion i sigte.

Politikerne, vanen tro en smule forsinkede, forventer i løbet af november måned at kunne præsentere den rapport, der har som mål at belyse om der er grobund for at bygge nyt og tidssvarende på den gamle adresse nede for enden af Stadion Allé eller ej.

Da byrådet i Aarhus sidste år diskuterede muligheden for et nyt fodboldstadion, var der bred opbakning til idéen, men det har ikke stået skrevet med runer, hvordan det eventuelt skulle se ud, hvor det skulle ligge, og hvem der skulle betale.

Hos AGF har man længe ønsket sig en ny hjemmebane, uden løbebane, men som alle andre kan klubben ikke gøre meget andet lige nu end at vente.

- Vi afventer jo med spænding rapporten, og måske i virkeligheden ikke så meget rapporten som den proces, der skal være efterfølgende. Vi har deltaget i det som interessent, ligesom andre har, og så ved vi egentlig ikke meget mere end det på nuværende tidspunkt, siger administrerende direktør for AGF, Jacob Nielsen til Århus Stiftstidende efter generalforsamlingen, der trods enkelte kritiske røster, forløb i fred og fordragelighed.

Han har ingen anelse om, hvilken tidsplan, der derefter kan ligge bag et muligt positivt svar fra politisk side.

- Nej, det ved vi ikke. Det er jo kommunens rapport, ikke vores, så det op til dem, hvordan den skal bruges, og om den skal bruges. Men vi kan heller ikke blive ved med bare at vente. Vi skal i gang nu. For hvert år, der går, skal der jo stadig bruges tid på projektering og på at bygge et stadion. Så det handler om at få truffet en beslutning og så komme videre. Hvis det her bliver sådan et politisk spil, hvor det bare bliver trukket i langdrag, er det bedre, at vi får et nej, så vi i AGF kan se på andre løsninger. Hvis det er det, må vi se, hvad vi så kan gøre. Vi skal ikke være her i fremtiden, hvis det bliver, som det er nu. Det kan vi hverken byde publikum, aktionærer eller sponsorer, lyder det kontant fra AGF-direktøren.

Det er skammeligt

Men ønske-scenariet er, at I får lov til at blive her på et nyt stadion?

- Ja, det er det, vi vil. Jeg siger bare, at det må der snart blive truffet en beslutning om. Vi har en aftale med kommunen, der udløber 2020, så man er nødt til at træffe en beslutning nu. Vi fornemmer da en politisk vilje i vores retning, og det er jo underbygget af det store flertal i byrådet, der ønskede, at der blev afsat midler til den her rapport. Det var i sig selv positivt.

Har I selv en køreplan klar, hvis kommunen siger ja?

- Nej, det har vi ikke. Lige nu vil have tingene på plads, og så tager vi den derfra. Der er løse sonderinger i forhold til, hvad der skal ske, hvis det ikke bliver her, men ellers har vi ingen plan klar i skuffen. Vi vil først have et ja eller et nej.

Jacob Nielsen er helt klar i mælet. Det er et nyt stadion eller ingenting.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have et nyt og bedre stadion, hvis vi skal drive AGF videre. Men det handler ikke kun om os. Det handler også om at have ordentlige vilkår for de mange tusinde besøgende, vi har herude. Det er helt banale ting i infrastrukturen omkring stadion, der ikke fungerer. Det handler ikke kun om en løbebane. Det handler også om, at der ikke er overdækket, ligesom der heller ikke er ordentlige adgangsforhold til handicappede. Og se på toiletterne. Det er jo skammeligt. Det er helt væsentlige ændringer, der er brug for, hvis Aarhus skal spille med, og det vil vi selvfølgelig gerne være med til at bidrage til, siger han.

- Og hvis Aarhus fortsat skal kunne tiltrække landskampe, som vi har gjort i forbindelse med Nations League, skal der langt bedre faciliteter til. Aarhus er en by, der vækster helt vildt, og derfor har det heller ikke været noget problem at få udsolgt til Wales-kampen, men der er ingen tvivl om, at Ceres Park ikke vil egne sig til landsholdsfodbold i fremtiden. Kravene stiger hele tiden. I søndags gik lyset ud til kampen mod AaB, og lyset på vores stadion er ikke engang stærkt nok til de krav, der venter rundt om hjørnet, så det er også noget, der alligevel skal skiftes. Der er mange ting i det her, kommer det fra Jacob Nielsen.

På generalforsamlingen udtrådte Carsten Ramsø Nørland af bestyrelsen, men Royal Unibrew-direktøren fortsætter med at hjælpe klubben i en rådgivende rolle. I stedet blev Kim Larsen valgt ind som nyt medlem. Han er kendt som medejer af virksomheden Skovs Korn, for sit engagement i Lyseng IF og derudover er han storaktionær i AGF.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med alzheimer forsvandt: Nu er hun fundet

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Sport

28 brændte afslutninger! - Et ekstremt uskarpt Aarhus United-hold gav sejren til overmagten fra Esbjerg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce