Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AGF-kamp

AGF glæder sig til at kunne byde tilskuere velkommen på stadion igen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Muligheden for at lukke tilskuere ind til kampe igen, vækker glæde hos AGF, der håber på at kunne lave 16 publikum-sektioner med 500 tilskuere i hver til den næste hjemmekamp.

FODBOLD: Natten til fredag kom de politiske partier frem til en ny aftale om genåbningen af Danmark. I aftaleteksten lød det blandt andet, at der også skulle åbnes for tilskuere til elitefodbold herhjemme med 500 personer i hver sektion.

En beslutning, der vækker glæde hos den århusianske Superligaklub AGF.

- Vi siger ja tak til tilskuere på stadion. Det er noget, som vi har ventet længe på og har glædet os til. Vi har allerede valide data på, at der allerede er blevet håndteret mellem 43 og 44 kampe uden der har været et smittetilfælde. Så vi føler, at vi er gearet til det her, siger AGFs kommercielle chef, Morten Lerke, som er tilskueransvarlig i klubbens organisation.

Annonce

Sektionsopdelingen betyder, at AGF har et begrænset antal billetter til salg. I første omgang sikrer klubben plads til alle sæsonkortholdere. Derefter udbydes billetterne i salg på https://shop.agf.dk/kampe. Det almindelige billetsalg åbner mandag 19. april kl. 12.00.

Han fortæller, at klubben lige nu arbejder ud fra 'Superliga-setuppet', hvor der arbejdes med sektioner, som har plads til 500 tilskuere, der skal sidde med en meters mellemrum. Hver sektion skal have sin egen indgang, egen toiletforhold og egne boder. Tilskuerne skal sidde ned og se lige ud, ligesom de skal kunne fremvise et gyldigt coronapas.

- Vi skal sørge for, at fans i de forskellige sektioner ikke blander sig med hinanden. Samtidig skal vi vide hvem de hver især er, så vi kan lave smitteopsporing, hvis der skulle noget, siger den kommercielle chef.

Ud fra de krav, arbejder AGF lige nu på at kunne byde 8000 tilskuere velkommen til næste uges hjemmekamp mod Randers FC torsdag 22. april.

Det vil sige 16 sektioner fordelt på Ceres Park.

- Der er ikke kommet nogle konkrete udmeldinger fra myndighederne lige nu, men det er det antal, som vi arbejder frem imod. Vi har hele tiden arbejdet med en række forskellige scenarier i klubben. Det første hed nul tilskuere på stadion. Det næste var 500, og nu arbejder vi frem mod det, som vi kalder 'Superligasetuppet' med 500 tilskuere i hver sektion. Vi er klar til at arbejde i døgndrift frem til næste torsdag klokken 19 for at få det til at lykkes, siger Morten Lerke.


Vi er klar til at arbejde i døgndrift frem til næste torsdag klokken 19 for at få det til at lykkes

Morten Lerke


Glæde i DBU

Det er ikke kun AGF, der jubler over udsigten til tilskuere til Superligakampe igen.

DBUs direktør Jakob Jensen glæder sig også til, at der igen kan komme tilskuere til fodbold i Superligaen, Kvindeligaen, divisionsfodbold, pokalfinaler og landsholdets kampe.

- Vi vil gerne takke regeringen og aftaleparterne for at kigge fodboldens vej. Det er meget glædeligt, at vi nu kan få tilskuere tilbage på stadion, og at forsamlingsloftet øges i den næste genåbning af Danmark. Fodbold er ikke det samme uden tilskuere. Derfor er jeg meget glad for, at det nu bliver muligt at få fans tilbage til på stadion. Det er altafgørende for fodboldens fællesskaber, siger direktøren til DBUs hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF var altdominerende men smed det næsten væk efter pausen: - Kampbilledet bliver sådan her, når vi ikke scorer til 2-0

Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce