Annonce
AGF

AGF ender med bronze: Lukker sæsonen med nederlag i voldsom fodboldkamp

AGF-truppen fik efter kampen overrakt bronzemedaljerne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGF havde chancerne til at komme foran, men kunne ikke vinde mod Brøndby søndag aften. Samtidig vandt FC København deres kamp i Telia Parken.
Annonce

FODBOLD: Det har på alle måder været en vild sæson for AGF.

Derfor var det også kun retfærdigt, at det hele skulle sluttes af med en vild fodboldkamp. En af de absolut mest medlevende og intense i hele Superliga-sæsonen. Masser af chancer, afslutninger på træværket, et vildt presspil, en strålende opbakning fra de århusianske tilhængere.

Men der var ikke ret mange mål. Faktisk var der kun et.

Og det faldt til Brøndby, da Jesper Lindstrøm i anden halvleg scorede efter en god omstilling.

Men AGF-resultatet var i virkeligheden lige meget. For FC København gjorde det af med FC Nordsjælland på hjemmebane og gjorde enhver AGF-resultat ubrugeligt i en sølvmedaljejagt.

Første halvleg var et stort chanceinferno i begge ender. Efter 10 minutter var det for eksempel Andreas Bruus, den omskolede wingback, der efter en flot Brøndby-kontra kunne hakke bolden op på overliggeren.

Og syv minutter senere var den gal igen. Mikael Uhre har spillet en fornuftigt forår, men hans frie header fra et par meters afstand var alt andet end fornuftig, da han fik bolden til at trisse over mål.

Superligaen

AGF - Brøndby IF 0-1 (0-0)

0-1 Jesper Lindstrøm (73.)

AGF (4-3-3): William Eskelinen - Kevin Diks (Alexander Munksgaard 74.), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Benjamin Hvidt (Albert Grønbæk 79.), Nicolai Poulsen, Bror Blume (Nicklas Helenius 74) - Jon Dagur Thorsteinsson (Gift Links 59.), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen

Brøndby IF (3-5-2): Marvin Schwäbe - Sigurd Rosted, Andreas Maxsø, Anthony Jung - Andreas Bruus, Jesper Lindstrøm (Hjörtur Hermannsson 77), Morten Frendrup, Anis Ben Slimane (Josip Radosevic 71.), Kevin Mensah (Simon Tibbling 71.) - Simon Hedlund (Lasse Vigen Christensen 67.), Mikael Uhre

Advarsler: AGF: Kevin Diks, Sebastian Hausner, BIF: Jesper Lindstrøm, Andreas Maxsø, Anthony Jung, Kevin Mensah

Rødt Kort: BIF: Andreas Maxsø (76.)

Dommer: Jens Grabski Maae. (erstattet af Sandi Putros efter 42 minutter)

Tilskuere: 8.480

Og stille og roligt begyndte AGF så at komme til chancer. Casper Højer sparkede et knaldhårdt frispark, som Marvin Schwäbe måtte parere, Jon Dagur Thorsteinsson smadrede en returbold på stolpen, og senere var det så igen Casper Højer, der fik en god afslutningsmulighed, hvor Andreas Maxsø dog blokerede.

Alt i alt altså en første halvleg, hvor det var mirakuløst, at der ikke blev scoret.

Men det mest interessante ved den halvleg skete faktisk med tre minutter igen. Dommer Jens Maae måtte udgå med noget, der lignede en fiber i læggen, hvilket gav en længere pause. Dermed var der nu et interval på en otte-ni minutter til kampen i Telia Parken, hvor hele stadion vidste, at FC København var ved at smide point.

Annonce

AGF fik scoret

I anden halvleg kom bolden så rent faktisk i kassen

To gange for AGF. Men også to gange, hvor flaget blev hejst for offside. Først var det Jon Dagur Thorsteinsson, som nok lige nøjagtigt var et mulehår offside, og lidt senere headede Sebastian Hausner et frisparksindlæg i kassen, som fik alle på Ceres Park op at stå. Ingen havde dog set, at flaget igen var oppe. Det larmer jo selvfølgelig heller ikke ret meget.

Jon Dagur Thorsteinsson var tæt på at bringe AGF foran i 1. halvleg, men islændingen ramte stolpen. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix 2020)

Det gjorde AGF-tilhængerne til gengæld, og det fik substitut-dommer Sandi Putros at føle et par gange.

Og når man så ikke scorer på sine chancer, så går det ofte galt i den anden ende. Knivskarp Brøndby-kontra, Jesper Lindstrøm. 1-0 til udeholdet. Og få minutter efter scorede Dame N'Doye i Parken og sikrede københavnerne sølvmedaljen.

De sidste 20 minutter gav et stort tryk, hvor Brøndbys anfører Andreas Maxsø måtte lide den skæbne at blive udvist. Bolden ville dog alligevel ikke ind, selvom de hvidblusede gjorde nok for det. Gift Links havde blandt andet et skud, der prellede af på træværket.

Men i det store billede, betød dagens resultat ikke det helt store. Ikke med FC Københavns sejr.

Farvel til sølvet. Men tillykke til AGF med den første bronzemedalje siden 1997.

Men det er alligevel ikke helt et farvel til sæsonen. Tredjepladsen gør, at AGF ender som nummer tre i Superligaen. Dermed skal holdet onsdag spille en kamp på Ceres Park mod OB. Vinderen af den kamp skal i næste sæson spille europæisk fodbold.

AGF-træner David Nielsen måtte se sit hold besejret i den sidste kamp i en sæson, hvor han har været med til at skaffe holdet sin bedste placering i 23 år. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce