Annonce
AGF

AGF er millimeter fra at opfylde målsætning: - Hvis de opfinder en ny, slår jeg dem sgu ihjel

Casper Højer Nielsen og AGF har otte point ned til syvendepladsen i Superligaen med seks kampe at spille i grundspillet i foråret. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Der er interesse for flere af AGFs spillere, men cheftræner David Nielsen håber, at Superligaklubben kan holde sammen på truppen igennem vinterens transfervindue.

FODBOLD: AGF er så godt som klar til at deltage i medaljeslutspillet i foråret.

De seneste tre sæsoner har snittet, der deler medaljeslutspillet med nedrykningsspillet, været maksimalt 36 point – samme antal som AGF allerede nu har spillet sig til med seks kampe stadig at spille i foråret.

Umiddelbart skal der lidt flere point til i år for at komme med i top seks, men det er AGFs cheftræner David Nielsen meget fortrøstningsfuld omkring.

- Sejren mod FC Midtjylland var et knock-out for os i tabellen. Nu skal vi ud og have fire-fem point for at være sikre på top seks, og kan vi ikke få dem, skal vi ikke være med i medaljeslutspillet alligevel, siger David Nielsen.

Opjusterer I så målsætningen nu hvor I indfrir den igangværende?

- Nej, og hvis de (ledelen i AGF, red.) gør det nu hvor jeg endelig når den, så slår jeg dem sgu ihjel, siger David Nielsen med et grin med henvisning til de to seneste sæsoner hvor han ikke har nået top seks.

- Målsætningen er top-seks, og det mangler vi stadig at nå.

Annonce
- Sejren mod FC Midtjylland var et knock-out for os i tabellen. Nu skal vi ud og have fire-fem point for at være sikre på top seks, og kan vi ikke få dem, skal vi ikke være med i medaljeslutspillet alligevel.

David Nielsen

- Vi er et godt hold

Venstre back Casper Højer Nielsen mener, at efterårssæsonens op- og nedture har vist hvor hurtigt det kan gå i Superligaen.

- Jeg synes jo, det har ligget i kortene i lang tid, at der var noget godt på vej. Jeg har i hvert fald sagt det mange gange før i løbet af sæsonen, at det nok skulle komme. Kigger man på kalenderåret som en helhed er vi det tredjebedste hold i Danmark, så det er ikke nogen tilfældighed. Vi har bare et godt hold, der arbejder godt for hinanden.

Der har alligevel været et par dårlige stimer i dette efterår. Hvad siger det om holdet, at I trods det ligger nummer tre nu?

- At vi er stærke mentalt. Vi har lært, at tingene ikke bare kører på skinner hele tiden. Det kan hurtigt gå den anden vej. Derfor er vi også meget ydmyge og har kun fokus på det, vi plejer, og det er at komme med i top seks. Vi er gode til at holde fokus. Det skal vi fortsætte med. Nu skal vi spille de sidste kampe i grundspillet, og så må vi se, hvordan vi ligger pointmæssigt, når det hele bliver delt op.

- Men det giver da et pusterum, at vi har nogle point ned til forfølgerne, og denne gang ikke skal starte foråret med at jagte noget. Men vi kan stadig nå at kvaje os. Der er seks kampe tilbage af grundspillet, så det handler om at levere på samme høje niveau, når vi vender tilbage, siger Casper Højer Nielsen.

Januar uden spillersalg

Spørgsmålet er, om det er samtlige spillere fra AGFs nuværende trup, der er til rådighed når AGF møder Randers FC i februar.

Med Mustapha Bundu i spidsen har der været bud efter flere af holdets profiler, men står det til cheftræneren, skal der ikke sælges spillere i januar.

- Når vi præsterer som vi gør nu, begynder andre klubber at følge ekstra med. Men det vigtigste for os er, at vi skal gøre alt hvad vi kan for at holde sammen på gruppen. Vi har et spændende forår foran os; det ser godt ud i ligaen og samtidig har vi en pokalturnering, vi gerne vil ud og jagte. Og derfor vil vi gerne beholde truppen som den er nu, og det er vi alle enige om. Men i sidste ende er det PC (Peter Christiansen, sportschef, red.) der skal sidde og træffe de beslutninger.

- Udgangspunktet er, at alle bliver, og det tror jeg også PC vil sige. Men han vil sikkert også sige, at alle er til salg for en pris. Og vi ved jo ikke hvad der sker, siger David Nielsen.

Transfervinduet åbner 1. januar og løber måneden ud.

AGFs forårsprogram

  • Randers FC (H) 16/2
  • AC Horsens (U) 24/2
  • Hobro (H) 28/2
  • Esbjerg fB (U) 3/3 (pokalkvartfinale)
  • Silkeborg IF (U) 9/3
  • OB (H) 15/3
  • AaB (U) 22/3
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce