Annonce
AGF

AGF er millimeter fra at opfylde målsætning: - Hvis de opfinder en ny, slår jeg dem sgu ihjel

Casper Højer Nielsen og AGF har otte point ned til syvendepladsen i Superligaen med seks kampe at spille i grundspillet i foråret. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Der er interesse for flere af AGFs spillere, men cheftræner David Nielsen håber, at Superligaklubben kan holde sammen på truppen igennem vinterens transfervindue.
Annonce

FODBOLD: AGF er så godt som klar til at deltage i medaljeslutspillet i foråret.

De seneste tre sæsoner har snittet, der deler medaljeslutspillet med nedrykningsspillet, været maksimalt 36 point – samme antal som AGF allerede nu har spillet sig til med seks kampe stadig at spille i foråret.

Umiddelbart skal der lidt flere point til i år for at komme med i top seks, men det er AGFs cheftræner David Nielsen meget fortrøstningsfuld omkring.

- Sejren mod FC Midtjylland var et knock-out for os i tabellen. Nu skal vi ud og have fire-fem point for at være sikre på top seks, og kan vi ikke få dem, skal vi ikke være med i medaljeslutspillet alligevel, siger David Nielsen.

Opjusterer I så målsætningen nu hvor I indfrir den igangværende?

- Nej, og hvis de (ledelen i AGF, red.) gør det nu hvor jeg endelig når den, så slår jeg dem sgu ihjel, siger David Nielsen med et grin med henvisning til de to seneste sæsoner hvor han ikke har nået top seks.

- Målsætningen er top-seks, og det mangler vi stadig at nå.

- Sejren mod FC Midtjylland var et knock-out for os i tabellen. Nu skal vi ud og have fire-fem point for at være sikre på top seks, og kan vi ikke få dem, skal vi ikke være med i medaljeslutspillet alligevel.

David Nielsen

Annonce

- Vi er et godt hold

Venstre back Casper Højer Nielsen mener, at efterårssæsonens op- og nedture har vist hvor hurtigt det kan gå i Superligaen.

- Jeg synes jo, det har ligget i kortene i lang tid, at der var noget godt på vej. Jeg har i hvert fald sagt det mange gange før i løbet af sæsonen, at det nok skulle komme. Kigger man på kalenderåret som en helhed er vi det tredjebedste hold i Danmark, så det er ikke nogen tilfældighed. Vi har bare et godt hold, der arbejder godt for hinanden.

Der har alligevel været et par dårlige stimer i dette efterår. Hvad siger det om holdet, at I trods det ligger nummer tre nu?

- At vi er stærke mentalt. Vi har lært, at tingene ikke bare kører på skinner hele tiden. Det kan hurtigt gå den anden vej. Derfor er vi også meget ydmyge og har kun fokus på det, vi plejer, og det er at komme med i top seks. Vi er gode til at holde fokus. Det skal vi fortsætte med. Nu skal vi spille de sidste kampe i grundspillet, og så må vi se, hvordan vi ligger pointmæssigt, når det hele bliver delt op.

- Men det giver da et pusterum, at vi har nogle point ned til forfølgerne, og denne gang ikke skal starte foråret med at jagte noget. Men vi kan stadig nå at kvaje os. Der er seks kampe tilbage af grundspillet, så det handler om at levere på samme høje niveau, når vi vender tilbage, siger Casper Højer Nielsen.

Annonce

Januar uden spillersalg

Spørgsmålet er, om det er samtlige spillere fra AGFs nuværende trup, der er til rådighed når AGF møder Randers FC i februar.

Med Mustapha Bundu i spidsen har der været bud efter flere af holdets profiler, men står det til cheftræneren, skal der ikke sælges spillere i januar.

- Når vi præsterer som vi gør nu, begynder andre klubber at følge ekstra med. Men det vigtigste for os er, at vi skal gøre alt hvad vi kan for at holde sammen på gruppen. Vi har et spændende forår foran os; det ser godt ud i ligaen og samtidig har vi en pokalturnering, vi gerne vil ud og jagte. Og derfor vil vi gerne beholde truppen som den er nu, og det er vi alle enige om. Men i sidste ende er det PC (Peter Christiansen, sportschef, red.) der skal sidde og træffe de beslutninger.

- Udgangspunktet er, at alle bliver, og det tror jeg også PC vil sige. Men han vil sikkert også sige, at alle er til salg for en pris. Og vi ved jo ikke hvad der sker, siger David Nielsen.

Transfervinduet åbner 1. januar og løber måneden ud.

AGFs forårsprogram

  • Randers FC (H) 16/2
  • AC Horsens (U) 24/2
  • Hobro (H) 28/2
  • Esbjerg fB (U) 3/3 (pokalkvartfinale)
  • Silkeborg IF (U) 9/3
  • OB (H) 15/3
  • AaB (U) 22/3
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Annonce