Annonce
AGF

AGF er sikre på fjerdepladsen: Mortensen, Diks og Thorsteinsson bankede Nordsjælland ud af Aarhus

Patrick Mortensen har sparket 11 straffespark i AGF. Han har scoret på dem alle sammen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
AGF kom hurtigt foran mod FC Nordsjælland og tog imod de gaver, der kom fra udeholdet.

FODBOLD: Der kan ikke være mange, som er utilfredse med eller uenige i denne artikels næste linje.

AGF var en del bedre end deres modstander fra FC Nordsjælland søndag eftermiddag.

Og det gav en fuldt fortjent sejr på 3-1 til AGF, der nu som minimum er sikre på at ende som nummer fire i Superligaen i denne sæson, hvilket vil give en playoff-kamp om en europæisk plads mod nummer syv.

Annonce

Fra start til slut var AGF stort set det bedste hold. Nordsjælland havde svært ved at sætte deres normalt teknisk så flotte spil sammen, og når gæsterne fra Farum var farligst, var det som oftest på grund af en lang, direkte aflevering mod supertalentet Kamaldeen Sulemana.

Men i de defensive geledder var der huller i den røde mur, og alle tre AGF-mål kom efter massive nordsjællandske fejltagelser.

Otte minutter spillet. Albert Grønbæk hakker på gryden, men sparket er i og for sig både svagt og ufarligt. I hvert fald for alle andre end FC Nordsjællands målmand Peter Vindahl, der endte med at give hjørnespark. På der efterfølgende hjørne steg Kevin Diks fuldstændig fri op uden opdækning og kunne nemt pande bolden ind til 1-0.

Men bedst som AGF var ved at sætte sig på kampen, blev Ceres Park gjort tavs. Lang bold på Kamaldeen Sulemana, hvis hoftefinte var hurtige end lydbølgerne. Han satte Jesper Juelsgård totalt og kunne nemt centrere bolden ind mod Abu Francis. 1-1.

VAR fandt et straffespark

Men på trods af chokket gik gassen ikke af AGF-ballonen. Nordsjælland var kun farlige på langskud og ramte da også overliggeren efter sådan et. Omvendt fortsatte de med at give gaver væk.

Benjamin Hvidt slog en lang bold frem i banen efter 40 minutters spilletid. Ikke specielt præcis, men Adamo Nagalos tilbagelægning til Vindahl gik helt galt. Ja, tilbagelægning er nok så meget sagt, for ivorianeren ramte slet ikke bolden. Jon Dagur Thorsteinsson havde taget et dejligt positivt løb bag ham og kunne nemt sætte bolden i mål.

Superliga, 28. runde

AGF - FC Nordsjælland 3-1 (2-0)

  • Mål: 1-0 Kevin Diks (8.), 1-1 Abu Francis (13.), 2-1 Jon Dagur Thorsteinsson (40.), 3-1 Patrick Mortensen (straffe) (59.)
  • AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner (Alexander Munksgaard 72.), Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Benjamin Hvidt - Albert Grønbæk (Zach Duncan 72.), Patrick Olsen, Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson (Søren Tengstedt 87.) - Patrick Mortensen
  • FC Nordsjælland (3-4-3): Peter Vindahl - Mads Døhr Thychosen, Ulrik Yttergård Jenssen, Adamo Nagalo (Maxwell Woledzi 81.) - Oliver Rose-Villadsen (Simon Adingra 70.), Jacob Steen Christensen (Andreas Schjelderup 60.), Magnus Kofod Andersen, Martin Frese - Abu Francis (Tochi Chukwuani 60.), Kamaldeen Sulemana, Oliver Antman (Victor Jensen 60.)
  • Advarsler: Casper Højer Nielsen, AGF. Jacob Steen Christensen, Adamo Nagalo, Martin Frese, FC Nordsjælland
  • Dommer: Jens Grabski Maae
  • Tilskuere: 7.574 i Ceres Park

Og 10 minutter inde i anden halvleg blev kampen de facto lukket, da Patrick Mortensen scorede på straffespark.

Det var ham selv, der blev trådt over anklen. Igen var det Adamo Nagalo, der var synderen. I første omgang fortsatte spillet, og Albert Grønbæk fik en stor chance, som Peter Vindahl reddede på imponerende vis. Men efter et VAR-gennemsyn blev det fanget, at der var straffe til AGF.

Den rigtige kendelse uden tvivl i en situation, hvor VAR kom til sin ret. Det eneste, der var ærgerligt, var, at det skulle tage tre og et halvt minut fra forseelse til dømt straffespark.

Efter det tredje mål fortsatte AGF trykket og kunne med lidt held godt have scoret en enkelt mere, mens Nordsjælland aldrig rigtig formåede at få spillet over på deres præmisser.

AGF er derfor otte point foran Nordsjælland og er som minimum sikker på en playoff-kamp om en plads i Europa mod nummer syv, som enten bliver AaB, Sønderjyske, OB eller Vejle.

Men AGF kan også stadig nå at tage bronzen. Der er fire point op til FC København på tredjepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce