Annonce
Sport

AGF er tæt på salg af Aleksandar Jovanovic

Målmand Aleksandar Jovanovic kan være på vej væk fra AGF. Klubben har i hvert fald modtaget et bud fra en spansk La Liga-klub. Arkivfoto: Ole Nielsen

På fredag smækker transfervinduet i, men man skal ikke forvente panik før lukketid i AGF. Sportschefen har naturligvis en plan, men om den indbefatter en ny angriber, vil han ikke ud med. Meget tyder dog på, at klubben sælger målmand Aleksandar Jovanovic.

FODBOLD: Nå, det snerper til.

Fredag aften klokken 23.59 lukker sommer-transfervinduet i Danmark, så skal der købes, sælges eller lejes noget den ene eller den anden vej, er det nu, at klubberne skal helt op på tæerne.

AGF har haft et mildt sagt roligt vindue indtil videre: Ind er kommet spanske Oscar Whalley som erstatning for klublegenden Steffen Rasmussen, der gik på fodbold-pension efter sidste sæson, og ellers er der faktisk ikke sket noget henover sommeren.

Det betyder dog ikke, at der ikke har været i gang i transfer-snakken rundt om det nye klubhus på Fredensvang. Er der en ny angriber på vej? Sælger de målmand Jovanovic? Eller en anden? Og er der noget ungt talent, der skal lejes ud for at få spilletid?

Rygtemøllen drøner - som altid - derudad, men kommer der overhovedet til at ske noget? Vi spørger lige AGFs sportschef Peter "PC" Christiansen, der ikke virker videre fortravlet:

- Det ved jeg ikke.

Forventer du, at der kommer til at ske noget?

- Et eller andet kommer der nok til at ske, ja.

Begge veje?

- Hvis der ryger noget ud, ryger der også noget ind. Men det er ikke sådan, at der skal noget ud for, at der kommer noget den anden vej. Og det behøver ikke at være sådan, at hvis der ikke er nogen, der forlader os, at så kommer der ikke noget ind. Det må være det, jeg kan sige, lyder det fra sportschefen.

Annonce

Jovanovic til La Liga?

Han er ikke presset til at handle på grund af skader i truppen lige nu. Den er faktisk skadefri. Tirsdag formiddag trænede størstedelen af spilleren på græs på bane 1, enkelte blev sparet og fik brugt lidt energi i styrkerummet, mens målmændene Aleksandar Jovanovic og Oscar Whalley havde fået en fridag.

Netop Aleksandar Jovanovic, der her efter VM-slutrunden med sine stærke præstationer i Superligaen har spillet sig tilbage ind i den serbiske landsholdstrup, er et hot salgsemne, og ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger har AGF modtaget i hvert fald ét konkret bud fra en spansk La Liga-klub. Der har også været meldt om tysk interesse for den 25-årige AGF-målmand.

Århus Stiftstidende erfarer, at et salg er nært forestående, og Jovanovic blev såmænd også set i Billund Lufthavn tirsdag eftermiddag på vej mod Frankfurt. Meget kunne tyde på, at klubberne er nået til enighed, og målmanden er draget til lægetjek for at få de sidste ting på plads inden et skifte.

- Der er interesse for flere af vores spillere, det er der altid, og han er én af dem, siger Peter "PC" Christiansen.

Er det konkret interesse?

- Det kan jeg ikke svare på.

Kan du afvise, at han er på vej til at blive solgt?

- Nej, det kan jeg ikke.

Ender det med et salg af Aleksandar Jovanovic en af de kommende dage vil det - alt andet lige - være en streg i regningen her og nu rent sportsligt for AGF, da målmanden har været en særdeles vigtig brik i holdets succes i indeværende sæson.

Men sportschefen er fortrøstningsfuld. Han vil ikke være utryg ved at spille med spanske Oscar Whalley i Superligaen.

- Det er vi ikke nervøse for. Det er jo derfor, at vi har hentet ham ind. Vi skal have stor konkurrence på målmandsposten, og det kommer vi også til at have fremadrettet i så fald han (jovanovic, red.) skulle forlade klubben, lyder det fra Christiansen, der dermed antyder, at nogle af pengene fra et muligt salg vil blive brugt på at hente en ny målmand, der kan udfordre Whalley i kampen om spilletid.

Et andet hidsigt debatteret tema i den seneste tid har været, hvorvidt AGF skal hente en ny angriber. Seks mål har AGF scoret i syv kampe.

Er der en angriber på radaren?

- Jeg har ikke noget at bidrage med til den snak. Det må tiden vise, siger han.

Er godt tilfreds med truppen

I det hele taget forventer Peter "PC" Christiansen, at tingene først for alvor - sådan i Superliga-sammenhæng - tager fart på vinduets sidste par dage.

- Der er ikke elektricitet i det markedet endnu her i Danmark, men det kan hurtigt vende. Et par handler kan pludselig aktivere det hele. Det er en domino-effekt, og den er vi ikke nødvendigvis herrer over her i AGF. Der skete meget tidligt i vinduet i Superligaen, inden turneringen gik i gang, og jeg tror, at vi vil komme til at se, at der sker meget her til sidst igen, siger han.

- Der er mange, der har det sådan, at tingene bare skal ske til sidst, men det behøver jo ikke at ske på den sidste dag. I vores seneste vindue skete der jo en hel del i de sidste dage, én ind, én ud, og det er jo ofte fordi, at folk sidder og lurepasser på et eller andet. Det kan også tit være sådan, at du kan lave en bedre handel på den allersidste dag, men omvendt risikerer man også, at tingene går op i røg, hvis man venter for længe. Og så står man der.

Er det ikke svært som sportschef at planlægge afslutningen på vinduet, når der nærmest kan ske noget fra time til time?

- Jo, men det handler om, at du ved, hvad du vil. Det gør det også lettere at planlægge tingene, når du ret beset allerede har den gruppe af spillere, du gerne vil have. Bliver det sådan, at der ikke kommer til at ske noget for vores vedkommende, er jeg helt tryg ved den trup, vi råder over nu. Det har gjort det ret nemt at planlægge det her vindue. Vi har hele tiden vidst, at vi ikke kommer til at være super aktive.

Så det bliver begrænset, trods alt, hvad I vil foretage Jer frem til vinduet lukker?

- Vi er langt hen ad vejen tilfredse med de spillere, vi har, så det er nok mere små justeringer, der kommer til at ske, hvis der kommer til at ske noget. Og sådan vil det også være i de kommende transfervinduer. Vi kan simpelthen ikke blive ved med de her åreladninger af spillere ind og ud. Det er ikke vejen frem for os. Vi er nødt til at vise vores spillere tillid, så de også kan vokse. Det viser resultaterne i den her sæson vel også er den rette vej at gå. Spillerne har overvejende sendt positive signaler, kommer det fra Christiansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce