Annonce
Leder

AGF er tilbage i toppen af dansk fodbold

Chefredaktør Jan Schouby. Foto: Axel Schütt
Annonce

15 trænere og nogenlunde samme antal direktører og formænd, et væld af skandaler og elendige beslutninger samt tre nedrykninger - og så lige 23 år.

Det var alt, der skulle til, før fodboldklubben AGF igen kan kalde sig tophold i den bedste danske fodboldrække.

Næsten et kvart århundredes elendighed og fodboldmæssige ydmygelser, sluttede søndag aften, da AGF fik overrakt bronzemedaljerne på Ceres Park foran 8480 meget glade og også stole tilskuere.

Det kunne være blevet til medaljer af sølv, men da FCK vandt over FCN, og AGF tabte til ærkefjenden Brøndby, så blev det til bronzemedaljer. Men den lille skuffelse over at veksle sølv til bronze kunne på ingen måde fjerne glæden over endelig igen at kunne hænge en medalje om halsen.

På denne plads har vi ofte kritiseret AGF's ledelse og de mange års skuffende resultater, men i dag er det på sin plads med uforbeholden ros lige fra direktør Jacob Nielsen og hele vejen ned gennem systemet. Bronzemedaljerne er kulminationen på en fantastisk præstation af David Nielsens tropper, og generelt er der virkelig er grund til at lette på hatten for den udvikling, klubben har været igennem.


Næsten et kvart århundredes elendighed og fodboldmæssige ydmygelser, sluttede søndag aften


Naturligvis er en enkelt medalje af bronze i sig selv ikke garanti for, at klubben dermed er tilbage i toppen på mere permanent basis. Bare se Esbjerg, der efter bronze sidste år endte som nedrykkere i år. Men i AGF's tilfælde er der grund til at tro på, at også de næste sæsoner resulterer i kampe om medaljer frem for kampe om nedrykning. Der er stadig meget langt igen, før AGF hver sæson kan måle sig med FCK og FCM, men der er nu så meget substans i klubben, at den hvert år skal kunne måle sig med hold som Brøndby, AaB, FCN og OB og dermed være fast bestanddel af top 6.

Den altafgørende forskel er, at AGF's økonomi nu endelig er så sund, at klubben ikke længere er tvunget til at sælge spillere, før buddet bliver så højt, at der kan hentes kompetente erstatninger ind.

Samtidig har sportschef Peter Christiansen formået at få skabt en trup med stor bredde og mange egenproducerede spillere, så selv perioder med mange skader ikke skaber bekymring.

Endnu mangler en kamp mod OB om pladsen i Europa, men uanset udfaldet af den kamp, kan sæsonen kun beskrives som en kæmpe succes, der giver god grund til tro på fremtiden.

AGF er tilbage i toppen af dansk fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce