Annonce
AGF

AGF erkender fejl: Corona-restriktioner ikke overholdt

Tilskuerne stod for tæt, erkender AGF efter at klubben har evalueret mandagens kamp i Ceres Park. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Publikum stod for tæt og AGF-spillerne burde ikke have ladet sig hylde på løbebanen efter kampen, erkender AGF.
Annonce

FODBOLD: AGF åbnede mandag superligasæsonen med en 4-2 sejr over oprykkerne fra Vejle. Tre point på kontoen og sæsonen er i gang, men efter kampen var det dog ikke udelukkende kampens resultat, der blev diskuteret. Derimod blev der stillet spørgsmål ved, om publikum stod for tæt og om myndighedernes retningslinjer i forhold til Covid-19 dermed ikke blev overholdt.

AGF har tirsdag formiddag evalueret kampens gennemførsel i forhold til retningslinjerne under Covid-19, og klubber erkender efter evalueringen, at Vejle-kampen giver anledning til at stramme op på nogen af retningslinjerne på Ceres Park, skriver AGF på klubbens hjemmeside.

- Der var perioder i kampen, hvor vores fans i stemningsafsnittet stod op og derfor også var for tætte. Og det er ikke godt nok. Det følger vi op på i dialog med vores fans, så vi sikrer, at det ikke sker igen, fortæller sikkerhedschef i AGF, Morten Bjørkmann.

Annonce

Bliv på banen

Også efter kampen gik alt ikke til som reglerne foreskriver. Fans stimlede nemlig sammen på afsnittet for at hylde spillerne, da holdet gik ud på løbebanen for at sige tak for kampen.
Det var en overtrædelse af myndighedernes anvisning, hvilket også blev påpeget overfor AGF efter kampen. Holdet skal blive på banen og ikke bevæge sig ud mod publikum.

- Det var en klar fejl fra vores side, at vi ikke fik sikret, at truppen forblev på banen, da det skabte for stor tæthed på vores stemningsafsnit. Det drejer sig om mindre end fem procent af vores gæster og én enkelt kamp, men derfor skal det være i orden alligevel, siger Morten Bjørkmann til AGF.dk.

AGF tager myndighedernes anvisninger meget alvorligt og vi evaluerer løbende på kampenes gennemførsel - således også efter mandagens kamp med henblik på forbedringer.

- I tæt samarbejde med myndighederne og Østjyllands Politi ser vi hele tiden på, hvad vi kan gøre bedre i forhold til retningslinjerne. Og vi og vores SLO er i tæt dialog med fansene, hvor vi indskærper, hvordan man skal agere, når man i de her tider er til fodbold, tilføjer Morten Bjørkmann, sikkerhedschef i AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Østjylland

Adskillige anmeldelser om spøgelsesbilist på motorvejen: 21-årig anholdt i det forkerte spor

Annonce