Annonce
AGF

AGF-fan giver sin trøje til Stage: Aarhus har din ryg

Trøjen og de andre gaver bliver overrakt til den unge midtbanekriger i forbindelse med aftenens kamp i Parken. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er nu flere erkendtligheder på vej til den tidligere midtbaneslider i AGF. Blandt andet en helt ny hjemmebanetrøje med Aarhus på ryggen.

AARHUS: I starten af denne uge fik Jens Stages skifte fra AGF til FCK en masse opmærksomhed af en helt forkert årsag. To mænd kastede ting ind gennem vinduerne til hans lejlighed i Aarhus, og de to personer der var i lejligheden var nødt til at flygte ud af et andet vindue. Efterfølgende tog AGF's fangrupperinger afstand til angrebet, og nu bliver opbakningen på Twitter samlet under hashtagget #Aarhushardinryg, som Martin Nielsen har startet. Men han har også besluttet sig for at gøre noget mere.

- Som en af fem AGF-fans fik jeg tilsendt den nye trøje og i brevet med trøjen stod der at jeg kunne gøre med den, hvad jeg ville. Jeg kunne plukke jordbær i den, tage på stranden i den eller give den videre. Så den har jeg besluttet at give Jens Stage, siger han.

På ryggen af alle AGF's trøjer står der som bekendt Aarhus øverst, og netop det passer godt til formålet, mener Martin Nielsen.

- Jeg synes at det er et fint symbol og en måde at vise at Stage altid skal kunne være i Aarhus. For vi skal huske at før han skiftede til AGF, der stod han ude på lægterne sammen med os andre, fordi han er AGF-fan, og det er han stadig, siger Martin Nielsen.

Trøjen skal efter planen overrækkes til Jens Stage i forbindelse med kampen mod FCK i Parken fredag aften. Ved samme lejlighed har flere andre grupperinger samlet ind til flere forskellige gaver til den tidligere AGF-spiller. Eksempelvis har en gruppe samlet ind til en kasse Ceres Top, mens en anden har skillinget sammen til et gavekort til en glarmester. Alle gaverne bliver efter aftale med FCK overrakt i forbindelse med præsentationen af spillerne.

Annonce
Martin Nielsen i sin blå-hvide uniform - og i selskab med sine børn, Vera-Louise og Håvard. Og ja, Håvard er opkaldt efter Håvard Flo. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce