Annonce
AGF

AGF-fan giver sin trøje til Stage: Aarhus har din ryg

Trøjen og de andre gaver bliver overrakt til den unge midtbanekriger i forbindelse med aftenens kamp i Parken. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er nu flere erkendtligheder på vej til den tidligere midtbaneslider i AGF. Blandt andet en helt ny hjemmebanetrøje med Aarhus på ryggen.

AARHUS: I starten af denne uge fik Jens Stages skifte fra AGF til FCK en masse opmærksomhed af en helt forkert årsag. To mænd kastede ting ind gennem vinduerne til hans lejlighed i Aarhus, og de to personer der var i lejligheden var nødt til at flygte ud af et andet vindue. Efterfølgende tog AGF's fangrupperinger afstand til angrebet, og nu bliver opbakningen på Twitter samlet under hashtagget #Aarhushardinryg, som Martin Nielsen har startet. Men han har også besluttet sig for at gøre noget mere.

- Som en af fem AGF-fans fik jeg tilsendt den nye trøje og i brevet med trøjen stod der at jeg kunne gøre med den, hvad jeg ville. Jeg kunne plukke jordbær i den, tage på stranden i den eller give den videre. Så den har jeg besluttet at give Jens Stage, siger han.

På ryggen af alle AGF's trøjer står der som bekendt Aarhus øverst, og netop det passer godt til formålet, mener Martin Nielsen.

- Jeg synes at det er et fint symbol og en måde at vise at Stage altid skal kunne være i Aarhus. For vi skal huske at før han skiftede til AGF, der stod han ude på lægterne sammen med os andre, fordi han er AGF-fan, og det er han stadig, siger Martin Nielsen.

Trøjen skal efter planen overrækkes til Jens Stage i forbindelse med kampen mod FCK i Parken fredag aften. Ved samme lejlighed har flere andre grupperinger samlet ind til flere forskellige gaver til den tidligere AGF-spiller. Eksempelvis har en gruppe samlet ind til en kasse Ceres Top, mens en anden har skillinget sammen til et gavekort til en glarmester. Alle gaverne bliver efter aftale med FCK overrakt i forbindelse med præsentationen af spillerne.

Annonce
Martin Nielsen i sin blå-hvide uniform - og i selskab med sine børn, Vera-Louise og Håvard. Og ja, Håvard er opkaldt efter Håvard Flo. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce