Annonce
AGF

AGF-fans donerede deres sæsonkort - nu skal de betale for at få deres plads igen

AGF sæsonkortholdere er utilfredse med den ekstra betaling for billetter, de allerede har købt gennem sæsonkortet, der blev doneret væk. Foto: Flemming Krogh/Privatfoto
Til søndagens kamp mod FC København er der lukket op for mange flere AGF-fans på Ceres Park. Sæsonkortholdere får førsteprioritet, men skal betale halv pris for en billet, selvom de har købt sæsonkort og doneret det under coronakrisen.
Annonce

AARHUS: Corona har gjort det ekstra svært for min hjerteklub, AGF. Og da jeg alligevel ikke må komme på stadion mere i denne sæson, donerer jeg mit sæsonkort til klubben.

Sådan var der sikkert mange AGF-fans, der tænkte, da det tidligere på foråret blev meldt ud, at det på grund af pandemien nu var slut med at gå til fodbold for denne sæson.

Heldigvis viste det sig, at Danmark kom hurtigere gennem krisen end frygtet, så nu har politikerne alligevel åbnet for muligheden for at gå til fodbold på stadion. Så når AGF søndag møder FCK er der igen plads til et par tusinde fans heriblandt sæsonkortholderne.

Men hvis du var så flink at donere dit sæsonkort tilbage i marts-april måned, står du med en lille udfordring. For i så fald er du nemlig tvunget til at købe en billet, hvis du vil have lov at sidde på den plads, du godt nok har betalt for en gang tidligere - modsat dem, der fik refunderet deres sæsonkort, som nu får halv pris.

Da man indgik aftalen om at donere sin billet til AGF, stod det nemlig på allersidste linje af aftalen at;

"Hvis myndighederne mod forventning åbner op - evt delvis - for større forsamlinger i sæson 19/20 så vil sæsonkortholdere have retten til at købe adgang til deres sæde for den forholdsmæssige pris."

Annonce

Urimeligt

En af dem, der ikke lagde mærke til ordlyden er Preben Merrild, der er kommet på stadion siden 1956 og har været sæsonkortholder i mange år. Han donerede sin billet til AGF's ungdomshold under coronakrisen og er ikke tilfreds med halv pris og en øl.

- Jeg synes ikke, det er rimeligt, at man skal betale for en billet, man allerede har betalt for. Det er lidt billigt købt at få halv pris og en fadøl, når man allerede har betalt for sit sæsonkort, som man valgte at donere i en svær tid, siger Preben Merrild.


Jeg synes, vi viser goodwill over for sæsonkortholderne ved, at vi sælger billetterne til halv pris og giver en fadøl.

Søren Højlund Carlsen


Hos AGF afviser kommunikationschef Søren Højlund Carlsen dog kritikken.

- Jeg synes, vi viser goodwill over for sæsonkortholderne ved, at vi sælger billetterne til halv pris og giver en fadøl. Vi er meget glade og taknemlige for de sæsonkortholdere, der valgte at støtte os under coronakrisen. Det har været en helt fantastisk støtte. Jeg kan godt forstå, nogle undrer sig over det, men det er altså lige efter bogen, siger Søren Højlund Carlsen og uddyber.

- Er det så rimeligt, at dem der fik refunderet deres sæsonkort, at de så skulle have en billet også. Jeg synes ikke, det er fair at skelne mellem folk, der måske har mistet deres arbejde under krisen og havde brug for at få refunderet deres sæsonkort, og dem der donerede deres sæsonkort. Jeg vil ikke gøre mig til dommer over det.

Annonce

Alle får samme tilbud

AGF giver alle sæsonkortholdere samme tilbud om halv pris, da man ikke vil gøre forskel på dem, der donerede deres sæsonkort og dem, der fik det refunderet til trods for den klare økonomiske forskel mellem de to.

- Alle sæsonkortholdere får det samme tilbud. Vi gør ikke forskel på folk. Det var jo en del af aftalen med sæsonkortholderne, da de kunne få refunderet eller donere deres sæsonkort. Vi har informeret om det, og forbrugerrådet har rost os i forhold til vores afvikling af det. Jeg kan godt forstå, hvis man tror, man stadig har et sæsonkort, og det så gælder til de resterende kampe, men det var ikke den aftale, man indgik dengang, siger kommunikationschef hos AGF, Søren Højlund Carlsen.

Ifølge Søren Højlund Carlsen, har AGF indtil videre ikke hørt nogen kritik direkte på baggrund af tiltaget.

- Vi har ikke sendt information om billetterne ud til sæsonkortholderne. Vi sidder lige nu med alle planerne omkring kampen på søndag. Der er et kæmpe logistisk arbejde. Når det begynder at komme på plads, så kontakter vi vores sæsonkortholderne, siger Søren Højlund Carlsen, der regner med, at AGF kontakter sæsonkortholderne onsdag.

Preben Merrild kommer alligevel på stadion søndag, selvom han synes, det er urimeligt at skulle betale for billetten.

- Ja, det blev lidt fladt at se fodbold i fjernsynet. Så jeg skal ud på stadion, mærke stemningen og forhåbentlig se AGF vinde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Mand fængslet for drab på rapper ved travbanen

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Annonce