Annonce
AGF

AGF-fans er trætte af hverdagskampe: Skrider til boykot af stemning på tribunerne

De mest inkarnerede og højlydte AGF-supportere holder til på B1/B2 på Ceres Park. Her - og til udekampe - vil de ikke længere støtte op om holdet i de første 45 minutter af kampene. Foto: Ole Nielsen
AGFs mest stemningsskabende fans har fået nok af hverdagskampe, og vil ikke længere støtte holdet i 1. halvleg af disse opgør. De ønsker en mere fair fordeling af kampene.

FODBOLD: I fem ud af de første otte spillerunder i denne sæson i Superligaen skal AGF spille på en hverdag, og det er ifølge fan-grupperne "Samlet for Aarhus" og Nýsir Aarhus hverken godt for fankulturen, fremtidens potentielle supportere eller stemningen på tribunerne.

Derfor vil de fremover nedlægge alt stemningsarbejde i 1. halvleg af AGFs kampe på hverdage. Det skriver de i et længere indlæg på facebook-sitet "Samlet for Aarhus".

- Det er et drastisk skridt, da det går udover opbakningen til spillerne, og oplevelsen for medfans på stadion, men vi ser os nødsaget til, at sætte fokus på problemet. Med dette stemningsboykot, vil vi ligeledes demonstrere, hvor vigtige aktive fans er, for den samlede fodboldoplevelse. Fodbold uden stemningen på stadion, er ikke det samme, hvad end man er tv-seer, eller ser kampene på stadion, skriver de blandt andet.

Der bliver endvidere udtrykt bekymring for, at interessen fra de yngre fodboldfans vil dale, når så mange af klubbens kampe spilles på mandage og fredage.

- I en tid med fokus på tilskuertallene i ligaen, er det ligeledes yderst bekymrende, at helt unge fans fratages muligheden, for at se fodbold på stadion. Kampstart en hverdag kl. 19, ude som hjemme, gør kampene meget lidt attraktive for børn. Udbuddet af TV-kampe fra udenlandske ligaer er enormt, og hvis AGF skal konkurrere med Europas største klubber, om de yngste fans interesse og hjerte, kræver det, at børnene kommer på stadion, bliver grebet af stemningen, og føler et bånd til klubben, ligesom alle os andre, der blev grebet af oplevelsen for enden af Stadion Allé, lyder det.

AGF er sammen med OB den klub, der har klart flest hverdagskampe af alle i de programsatte første otte runde af Superligaen. Og det er ikke fair, er argumentet fra de århusianske fan-fraktioner.

Derfor skrider de til handling, og vil altså holde sig for munden i de første 45 minutter af mandagens udekamp i Hobro samt de følgende hverdagskampe.

- Målet er en mere ligelig fordeling af hverdagskampene, hvor der tages hensyn til antallet pr. klub, og afstand klubberne imellem. Det må være i alles interesse, også tv-selskabernes, at der ydes den optimale opbakning, og derved er den bedst mulige stemning, under kampene.

Beslutningen bakkes op af mange i kommentarfeltet til indlægget. Her er der også en del fans fra konkurrerende klubber, der roser initiativet.

Det er dog langt fra alle AGF-fans, der er enige i initiativet, og på sociale medier mener flere, at det ikke er måden at gøre det på, ligesom flere som reaktion giver udtryk for, at det er vigtigere at støtte holdet fremfor at fægte med TV-rettighedshaverne inde på tribunerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce