Annonce
AGF

AGF-fans er trætte af hverdagskampe: Skrider til boykot af stemning på tribunerne

De mest inkarnerede og højlydte AGF-supportere holder til på B1/B2 på Ceres Park. Her - og til udekampe - vil de ikke længere støtte op om holdet i de første 45 minutter af kampene. Foto: Ole Nielsen
AGFs mest stemningsskabende fans har fået nok af hverdagskampe, og vil ikke længere støtte holdet i 1. halvleg af disse opgør. De ønsker en mere fair fordeling af kampene.
Annonce

FODBOLD: I fem ud af de første otte spillerunder i denne sæson i Superligaen skal AGF spille på en hverdag, og det er ifølge fan-grupperne "Samlet for Aarhus" og Nýsir Aarhus hverken godt for fankulturen, fremtidens potentielle supportere eller stemningen på tribunerne.

Derfor vil de fremover nedlægge alt stemningsarbejde i 1. halvleg af AGFs kampe på hverdage. Det skriver de i et længere indlæg på facebook-sitet "Samlet for Aarhus".

- Det er et drastisk skridt, da det går udover opbakningen til spillerne, og oplevelsen for medfans på stadion, men vi ser os nødsaget til, at sætte fokus på problemet. Med dette stemningsboykot, vil vi ligeledes demonstrere, hvor vigtige aktive fans er, for den samlede fodboldoplevelse. Fodbold uden stemningen på stadion, er ikke det samme, hvad end man er tv-seer, eller ser kampene på stadion, skriver de blandt andet.

Der bliver endvidere udtrykt bekymring for, at interessen fra de yngre fodboldfans vil dale, når så mange af klubbens kampe spilles på mandage og fredage.

- I en tid med fokus på tilskuertallene i ligaen, er det ligeledes yderst bekymrende, at helt unge fans fratages muligheden, for at se fodbold på stadion. Kampstart en hverdag kl. 19, ude som hjemme, gør kampene meget lidt attraktive for børn. Udbuddet af TV-kampe fra udenlandske ligaer er enormt, og hvis AGF skal konkurrere med Europas største klubber, om de yngste fans interesse og hjerte, kræver det, at børnene kommer på stadion, bliver grebet af stemningen, og føler et bånd til klubben, ligesom alle os andre, der blev grebet af oplevelsen for enden af Stadion Allé, lyder det.

AGF er sammen med OB den klub, der har klart flest hverdagskampe af alle i de programsatte første otte runde af Superligaen. Og det er ikke fair, er argumentet fra de århusianske fan-fraktioner.

Derfor skrider de til handling, og vil altså holde sig for munden i de første 45 minutter af mandagens udekamp i Hobro samt de følgende hverdagskampe.

- Målet er en mere ligelig fordeling af hverdagskampene, hvor der tages hensyn til antallet pr. klub, og afstand klubberne imellem. Det må være i alles interesse, også tv-selskabernes, at der ydes den optimale opbakning, og derved er den bedst mulige stemning, under kampene.

Beslutningen bakkes op af mange i kommentarfeltet til indlægget. Her er der også en del fans fra konkurrerende klubber, der roser initiativet.

Det er dog langt fra alle AGF-fans, der er enige i initiativet, og på sociale medier mener flere, at det ikke er måden at gøre det på, ligesom flere som reaktion giver udtryk for, at det er vigtigere at støtte holdet fremfor at fægte med TV-rettighedshaverne inde på tribunerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce