Annonce
Aarhus

AGF-fans i brev til byrådet: Kom på banen i stadion-debatten

AGF-fans har sendt åbent brev til kommunens byrådsmedlemmer, hvor de beder dem om at tage stilling til stadion-debatten i Aarhus. Arkivfoto: Ole Nielsen

Debatten om et nyt stadion til Aarhus og AGF er atter blusset op. Derfor vil sammenslutning af AGF-fans have byrådet på banen.

Det er en uendelig diskussion blandt det fodboldglade folk i Aarhus, og efter AGFs finalepræstation på lægterne i Parken, er debatten om et nyt stadion i Aarhus for alvor blusset op igen.

Annonce

AGF-direktør Jacob Nielsen brugte anledningen til at fortælle, at det er på tide med et nyt stadion, DBU-formand Jesper Møller, støtter direktøren og AGF i kampen om en ny fodboldarena, og nu melder også AGF-fans sig på banen i stadion-debatten.

Fan Trust Aarhus, der er en sammenslutning af AGF-tilhængere og aktionærer, vil have Aarhus Byråd ind i kampen, og de har sendt et åbent brev til byrådets medlemmer om at tage stilling til det store ønske om en ny fodboldarena, uden løbebane.

»Vi er sat i verden for at tjene tilhængernes sag. Derfor ligger et nyt stadion os meget på sinde, og vi mener, at det både er i fodboldens og i byens interesse, hvis der kommer en løsning. Nu er det på tide, at politikerne kommer på banen og melder sig med deres holdninger og forslag. Nogen få politikere er kommet os i møde, men nu bliver vi nødt til at sætte skub i processen, og dér sidder byrådsmedlemmerne med en del af nøglen,« siger Mathias Rønn Waack-Möller, der er formand for Fan Trust Aarhus.

»Der kommer ikke nogen ændringer af den nuværende tilstand, før kommunen melder sig på banen,« siger formanden.

Kommunen skal støtte op

Henvendelsen er sendt til samtlige 31 byrådsmedlemmer i Aarhus Kommune, og i brevet bliver de bedt om at komme med deres holdning i debatten, ligesom de bliver mindet om, at den nuværende forpagtningsaftale af Ceres Park, mellem kommunen og Aarhus Elite (selskabet bag AGF), løber ud i 2020.

»Også derfor er det på høje tid, at der nu også kommer en konkret politisk debat om, hvad løsningen kunne være på den anden side af 2020,« siger Mathias Rønn Waack-Möller.

Liberal Alliances Lars Boje Mathiesen er en de byrådspolitikere, der har meldt sin holdning ud om udskældte Ceres Park.

»Oplevelsen på stadion kunne blive meget bedre og mere intens, end den er i dag,« sagde han til TV2 Østjylland efter pokalfinalen.

Han mener derfor, at man som kommune skal være klar til at hjælpe byens fodboldhold i bestræbelserne på et nyt stadion.

Det mener også Venstre i Aarhus, som flere gange har meldt deres støtte til et nyt stadion.

»Der er ingen tvivl fra vores side. Aarhus skal have et nyt fodboldstadion,« fortalte rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek, til Jyllands-Posten sidste år.

Dengang foreslog rådmanden, at nogle af pengene kunne hentes ved at frasælge nogle af de omkringliggende arealer ved det nuværende stadion, blandt andet Aarhus Cyklebane og væddeløbsbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce