Annonce
Sport

AGF-fans med vild mission: Vil opføre buste af Steffen Rasmussen

Får en gruppe AGF-fans deres ønske opfyldt, bliver der snart opført en buste af Steffen Rasmussen ved Århus Stadion. Jeg er meget beæret, lyder det fra målmanden selv. Foto: Michael Svenningsen/Scanpix

Steffen Rasmussen har formentlig spillet sin sidste kamp for AGF. Nu kæmper en gruppe AGF-fans for at forevige målmanden, der har spillet 419 kampe i klubben.

Annonce

FODBOLD: Han sluttede af med manér, Steffen Rasmussen, AGF-målmand, tidligere anfører, en sjælden én-klubsspiller med 419 kampe i AGF.

I de sidste minutter af nedrykningsspillets sidste kamp mod Silkeborg, blev Steffen Rasmussen skiftet ind til sine formentlig sidste minutter i en AGF-trøje, og den 35-årige målmand viste med en feberredning, at reflekserne på stregen stadig er intakte.

Og det er de evner og den historie med klubben, som en gruppe AGF-fans lige nu kæmper for at forevige. Med en buste af målmanden fra Ørum.

- Steffen har altid stået vores hjerte nært, og nu er en æra ved at være slut. Der er ganske få spillere, som spiller hele deres karriere i samme klub, og det synes vi, at vi skal belønne som fans. Staff (Steffen Rasmussens kaldenavn, red.) er indbegrebet af loyalitet, vindermentalitet og AGF-hjerte, lyder det fra Troels Markussen, en del af gruppen af fans.

Annonce

Norddjurs sagde nej

Den oprindelige plan var at få busten opstillet i Grenaa, hvor Steffen Rasmussen startede som ungdomsspiller, men kommunen har ikke for vane at opstille statuer af personer, der stadig er i live.

Man har i stedet taget fat i AGF om muligheden for at få en kommende buste placeret på stadion. Man afventer nu endeligt svar fra dem.

- Vi havde egentligt først forestillet os en marmorskulptur i størrelsen 2:1 af hele halvgudens krop, men vi må nok indse, at det bliver en for stor udskrivning. Nu undersøger vi forskellige materialer og har lagt os fast på en buste i naturlig størrelse, måske stående på en enten dorisk eller ionisk søjle, fortæller AGF-fangruppen.

Finansieringen af projektet skal komme gennem crowdfunding.

- Hvis beløbet bliver stort nok, så laver vi Steffen kæmpestor. Vi er ved at oprette en Facebookside ved navn "Hyldest til Staff" og et link til crowdfunding vil man kunne finde her, når vi har fået priser på projektet, siger Troels Markussen.

Annonce

- Det er sjovt

Hovedpersonen selv - i mere end en forstand - er beæret over, at der bliver arbejdet på at lave en buste.

- Det er ekstremt sjovt. Og jeg er super glad og beæret over, at der er nogen, der arbejder på det, siger målmanden, da Stiften fanger ham på telefonen.

Han havde ikke selv haft på fornemmelsen, at der blev arbejdet på projektet.

- Det er det første, jeg hører om det. Man tænker over, at man forhåbentligt er med til at sætte et aftryk, som folk sætter pris på og husker, så jeg er da stolt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce