Annonce
AGF

AGF-fans tager skraldet: Aarhus skal være Nordens reneste by

Aarhus skal være Nordens reneste by og AGFs fans skal hjælpe med at nå det mål. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix og Martin Ravn
Alliancen for Nordens Reneste By har bevilget midler til otte projekter, der skal gøre Aarhus renere. Et af de otte tiltag skal AGFs fans stå for.
Annonce

AARHUS: På kampdage giver AGF-fansene den gas på tribunen i bestræbelserne på at hjælpe 'De Hviee' til sejr - i hvert fald når det ikke lige er fordi, at corona-epidemien har lukket tribunerne. Nu får fansene snart muligheden for at vise, at de også kan rydde op i skovene omkring Ceres Park.

Under betegnelsen AGF Plastic Walk er det nemlig planen, at byens fodboldfans sammen indsamler og sorterer affald i skovene omkring Ceres Park i forbindelse med en hjemmekamp. Før, under og efter eventen vil der være fokus på en omfattende kommunikationsindsats.

Arrangementet, som endnu ikke har fået en dato, har sammen med syv andre projekter netop fået bevilget penge af Alliancen for Nordens Reneste By, der i alt har bevilget lidt over 190.000 kroner. Projekterne spænder fra at bygge et ”Fælles-skab”, der let giver adgang til blandt andet snappere og skraldeposer, til større indsamlinger og events samt videoer, der vil sætte fokus på affald i havet og i nattelivet.

- Det er fantastisk at opleve det store engagement, der ligger bag de forskellige projekter. Formålet med Alliancen for Nordens Reneste By er jo netop, at vi, på tværs af byens aktører og kommunen, skal samarbejde på nye måder og tage et fælles ansvar for at holde Aarhus ren, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Alliancen for Nordens Reneste By

Alliancen for Nordens Reneste By har knap 40 medlemmer. Alliancen arbejder målrettet på at udvikle, evaluere og implementere innovative indsatser, der skal skabe vedvarende adfærds- og holdningsændringer omkring henkastet affald.

Initiativet er åbent for alle, der har lyst til at bidrage i arbejdet for at gøre Aarhus til en renere by.

Alliancen har nedsat en styregruppe, der arbejder med den fremadrettede strategi. I 2020 vil fokus være på igangsættelse og afprøvning af flere konkrete initiativer, der skal skabe en ren og bæredygtig by.

Annonce

Klar til nye ansøgere

Både privatpersoner, virksomheder, foreninger og kommunale institutioner har kunne søge om midler fra puljen.

- I Alliancen tror vi meget på det lokale engagement og medansvar for byen. Derfor har vi oprettet Nordens Reneste By-puljen. Puljen kan understøtte nye og kreative idéer og projekter - og samtidig sørge for, at de er forankret i de behov og problematikker århusianerne oplever i deres hverdag, siger Claus T. Bech, direktør for Aarhus City Forening og medstifter af Alliancen For Nordens Reneste By.

Nordens Reneste By-puljen åbner op for ansøgninger igen 1. juni 2020 med deadline 16. august 2020.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Aarhus

Unge i Aarhus tager mundbind til sig: - Det føles ikke så usædvanligt mere

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce