Annonce
AGF

AGF fejrede første hjemmekamp med fan-march og udendørs andagt

AGFs gik i samlet trop ad Stadion Alle til Superligakampen mellem AGF og FC Midtjylland på Ceres Park i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Søndag middag samledes tusinder af AGF fans på Ingerslevs Boulevard for at hylde klubben ved Aarhus Walk.

FODBOLD: I anledning af sæsonens første hjemmekamp for AGF, var Ingerslevs Boulevard søndag middag iklædt hvidt. AGF afholdt Aarhus Walk, hvor fans af klubben kunne komme for at vise deres støtte. Ligesom sidste år afholdt Henrik Emanuel Hansen, sognepræst i Sankt Lukas Kirke, en andagt hvor temaet var AGF.

I år var det gejstlige dog rykket udenfor, da kirken var under ombygning. Det gav dog mulighed for, at de fremmødte kunne knytte hænderne, kigge mod himlen, se de blå og hvide bånd, der hang fra kirkens tårn.

Undervejs måtte præsten kæmpe om opmærksomheden med både pølsedunst og fadølshanernes klukken, men han fik dog de tilhørerende til at stemme i på både ”I troede vi var døde og borte” og ”Fadervor”.

Efter præsten gik Jøden på med kumpanerne Kejser A og Ham Den Lange. Her var de pæne gejstlige toner byttet ud med skældsord rettet mod FC Midtjylland, Sønderjyske og Brøndby.

Til slut var det David Nielsens tur. Han glædede sig til at vise sit nye hold frem for byen og fortalte, at han intet andet sted havde oplevet samme opbakning som den han får fra fansene i AGF. Dernæst blev der råbt "Kom så de hvide" og de tusinder af fans blev sendt mod stadion til opgøret mellem AGF og FC Midtjylland.

Annonce
"Kom så de hvide". Foto: Emil Føns Foldager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Endnu en mor tiltalt i sag om sex-overgreb: Datter blev bedøvet og udsat for groft seksuelt misbrug

Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];