Annonce
AGF

AGF fik uafgjort i sidste test i Portugal

Albert Grønbæk Erlykke scorede det udlignende mål for AGF mod Östersunds FK mandag. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Mandagens træningskamp mellem AGF og Allsvenskan-holdet Östersunds FK endte med et mål til hvert hold. Albert Grønbæk Erlykke udlignede for AGF i anden halvleg.

FODBOLD: Mandag middag fik AGF-træner David Nielsen mulighed for at se nogle af de spillere, der ikke har været så meget i aktion ved The Atlantic Cup. Det svenske Allsvenskan hold Östersunds FK havde tid til to gange 45 minutter og det tog århusianerne hurtigt imod og sendte en startellever med blandt andre Kevin Diks, Zach, Alex Gersbach, Mustapha Bundu og Jon Thorsteinsson i aktion mod det svenske mandskab.

- Vi har fået mulighed for en ekstra kamp og den tager vi gerne, så alle får mulighed for at få 90 minutter i benene inden turneringen starter - dermed sørger vi for, at hele truppen er på nogenlunde samme fysiske niveau og vi kan tilbyde kamptid til dem, der ikke har spillet så meget hernede, siger David Nielsen til AGFs hjemmeside inden kampen.

Efter en chancefattig første halvleg åbnede Östersunds scoringen i begyndelsen af anden halvleg, hvor de efter hjørnespark bragte sig foran ved angriberen Jordan Attah Kadiri.

AGF kom lidt bedre med efter scoringen og havde et par chancer til Jesper Juelsgård og Kevin Diks. Det blev dog først rigtigt farligt i det sidste kvarter af kampen, hvor udligningen også faldt. AGFs ene mål kom i forbindelse med et frispark. Nicklas Helenius forsøg blev rettet af i den opstillede mur og sendte bolden direkte på stolpen, men Alert Grønbæk Erlykke var hurtig over riposten og kunne score til kampens slutresultat 1-1.

Dermed rejser AGF tilbage til Aarhus med tre sejre og et uafgjort resultat i bagagen. Ved The Atlantic Cup blev det til sejre over Slavia Prag(efter straffesparkskonkurrence), BK Häcken og FC København.

AGF spiller søndag sin første Superligakamp i foråret, når de på Ceres Park møder Randers FC.

Træningskamp

AGF - Östersunds FK 1-1 (0-0)

Mål.: 47. 0-1 Jordan Attah Kadiri, 75. 1-1 Albert Grønbæk Erlykke

AGF: Kasper T. Kristensen(46. Daniel Gadegaard) - Kevin Diks(70. Mikkel Lassen), Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Alex Gersbach - Magnus Anbo - Mustapha Bundu(70. Kasper Lunding), Zach Duncan, Albert Grønbæk Erlykke, Jon Thorsteinsson(46. Gift Links) - Nicklas Helenius

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce