Annonce
AGF

AGF forlænger med ung angriber

Alexander Ammitzbøll er AGFer frem til udgangen af 2021. Her er han i aktion i den seneste kamp mod OB. Foto: Ole Nielsen
Alexander Ammitzbøll, der har været på banen i to kampe i dette forår, har skrevet under på en ny aftale med klubben, der løber frem til udgangen af 2021.

FODBOLD: Han fik sin AGF-debut i Superligaen for halvandet år siden, da han blev sendt på banen i en hjemmekamp mod OB, og i dette forår er det så blevet til yderligere to indskiftninger (mod FC Midtjylland og OB, red.) i den hvide trøje.

Det - og Alexander Ammitzbølls generelle udvikling - har overbevist den sportslige ledelse om, at der er krummer i den 20-årige angriber, og derfor de nu givet ham en kontraktforlængelse frem til udgangen af 2021.

Ammitzbølls forhenværende kontrakt udløb til sommer.

Alexander Ammitzbøll er ikke - som andre i truppen - resultatet af mange års ungdomsfodbold i klubben. Han kom først til AGFs U19-hold i 2016 i en alder af 17 år fra samarbejdsklubben FC Skanderborg, men har siden knoklet sig frem i geledderne.

Han imponerede således på træningslejren i Portugal sidst i januar måned, og det er nu blevet belønnet. Ammitzbøll fik 26 minutter på banen mod FC Midtjylland, og fem af slagsen i 1-2-nederlaget til OB.

Han har endnu til gode at komme på scoringstavlen for AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce