Annonce
AGF

AGF havde adgang til hemmelige AaB-oplysninger flere gange

Bestyrelsesformand Lars Fournais afviser, at AGF har hacket AaB. Arkivfoto: Kim Haugaard
Kludder med konto til data-program betød tilsyneladende, at AGF mindst ti gange loggede sig ind på systemet med oplysninger om AaB taktik, dødbolde og mulige indkøb

FODBOLD: Mulige fremtidige indkøb, træningsmetoder, taktik, spillerudtagelse og dødbolde.

Alt sammen oplysninger, der i de fleste fodboldklubber nærmest har karakter at statshemmeligheder, og noget som klubberne derfor aldrig deler med andre.

Men alligevel har AaB måttet konstatere, at konkurrenterne fra AGF har haft fri adgang til nordjydernes oplysninger gennem lang tid.

Det kom frem, efter at Ekstra Bladet søndag aften kunne afsløre, at AGF havde hacket sig til viden om nordjyderne.

Ifølge Stiftstidendes oplysninger er der dog langt fra tale om hacking. Men alt peger dog samtidig på, at AGF er kommet til oplysningerne uden at gøre AaB opmærksom på det.

Forklaringen er i korte træk den, at AaBs assistentræner Allan K. Jepsen har en fortid som træner i AGF. I den forbindelse havde han en konto på Sideline Sports, der er et computer-program, som blandt andet bruges til at registrere dødbolde, træningsøvelser, scoutingsystemer og startopstillinger for AGFs U17 og U19 hold.

Ifølge avisens oplysninger sendte udbyderen af programmet for nogen tid siden ved en fejl en mail med adgang til oplysninger om AaB til AGF-kontoen. AGFs U17 træner Dennis Ramonn har stadig adgang til kontoen. Og da han modtog beskeden fra udbyderen, kunne han tilsyneladende ikke stå for fristelsen. I hvert fald åbnede han informationen om AaB.

Og ifølge avisens oplysninger har AGF siden skaffet sig adgang til oplysningerne om AaB mere end ti gange uden at oplyse nordjyderne om det. Senest dagen før kampen mod AaB 17. marts og kunne her se alt om holdudtagelsen, taktik og dødbolde.

Oplysninger som AGFs cheftræner David Nielsen altså havde mulighed for at benytte sig af i træningen op til kampen.

AaB blev dog opmærksom på, at AGF måske havde adgang til informationerne, da personer fra AGF-lejren fortalte bekendte fra AaB-truppen, at en træner hos AGF havde pralet med, at århusianerne vidste alt om Aabs dødbolde og opstilling.

Derfor valgte klubben i sidste øjeblik at ændre opstilling på dødboldene - og scorede blandt andet til 1-0 mod århusianerne efter en dødbold.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Allan K. Jepsen, men AaB's sportschef Allan Gaarde udtaler:

- Vi undersøger sagen, men jeg har ikke på nuværende tidspunkt kommentarer til, hvilke skridt vi overvejer, siger Allan Gaarde.

Men ifølge Stiftstidendes oplysninger har klubben sat en advokat på sagen og overvejer, om der er mulighed for at klage til DBU over de århusianske kollegers opførsel.

Jyllandsposten har talt med divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, og han siger om sagen:

Uanset hvad sagen ender med, vil det som udgangspunkt ikke få nogle sportslige konsekvenser for klubben, siger Claus Thomsen.

»Det er ikke en del af fodboldens disciplinære system, med mindre det bringer fodbolden i miskredit, hvilket næppe ville være tilfældet her,« siger han og oplyser af divisionsforeningen vil følge sagen meget nøje i de kommende dage.

Lars Fournais henviser til AGF's sportschef Peter Christiansen og AGF's adm. direktør Jacob Nielsen. Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra hverken direktør eller sportschef. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Intet ulovligt gjort

Hos AGF er ledelsen ikke meget for at kommentere på sagen. Faktisk var formand Lars Fournais eneste person med mod nok til at udtale sig til avisen. Og ifølge ham, har AGF intet ulovligt foretaget sig i sagen omkring den mulige afluring af AaB oplysninger.

- Det, jeg kan sige, er, at vi ikke har hacket andres konto. Den slags gør vi ikke i AGF, fastslår formanden og fortsætter:

- Vi har brugt vores egen adgang til et system omkring dødbolde, som alle Superligaklubber bruger.

Faktum er vel, at I er kommet i besiddelse af nogle oplysninger om AaB's dødbolde, som I ikke burde have haft. Og at I valgte at benytte oplysningerne som forberedelse til kampen mod AaB?

- Det er ikke mig som formand, der skal udtale mig om det lige nu. Det er direktør Jacob Nielsen og sportschef Peter Christiansen, der er ved at undersøge sagen, siger Lars Fournais.

Selv om både direktør og sportschef var til stede ved gårsdagens 2-2 kamp, ønskede ingen af dem at udtale sig til Stiften.

Efter kampen bekræftede Jacob Nielsen dog overfor tv, at AGF havde fået adgang til AaBs data, men han sagde også, at klubben ikke brugte det forud for kampen 17. marts.

Ifølge direktøren åbnede Dennis Ramonn kun "AaB-kontoen" én gang, og han gik først til cheftræner David Nielsen efter Superligaholdet havde trænet dødbolde.

- Han går ned til vores analysechef, og så vælger man ikke at bruge det. De har trænet alt det, der har været. Så det har ingen brugbarhed for trænerstaben, og derfor er det ikke blevet anvendt til noget. Vi undersøger sagen nærmere og tager det meget alvorligt, sagde direktøren til tv3 sport.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

'Jeg skal dræbe dig': 27-årig varetægtsfængslet efter vold og dødstrusler i Vestergade

Annonce