Annonce
AGF

AGF-forsvarer: Det var den mærkeligste kamp jeg har spillet

Frederik Tingager kaldte det for urealistisk at være i front med 3-0 ved pausen og samtidig have spillet en meget svingende første halvleg. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Frederik Tingager lagde ikke skjul på, at AGF skal finde en anden indstilling frem til de kommende kampe mod AaB. Forsvaren var dog begejstret for sit holds skarphed i de afgørende situationer.

FODBOLD: Det virkede helt forkert. AGF havde knap nok bevæget sig over Horsens banehalvdel, men forsøgte forgæves at finde fodfæste i et opgør, de ikke var kommet ordentlig ind i.

Alligevel var hjemmeholdet i front med 3-0, da dommeren fløjtede til pause. For selvom spillet haltede, så var skarpheden en helt anden i den århusianske front, hvor man nærmest scorede på det hele i de første 45 minutter.

- Det var mærkeligt. En mærkelig kamp. Måske den mærkeligste kamp, som jeg har spillet, men sådan er det i fodbold. Det er dem, der er skarpest som vinder. Du kan kreere nok så mange chancer og ikke vinde alligevel. Havde det været os, havde vi fået en over næbet, fordi vi ikke fik sparket bolden ind. Det gjorde vi i dag, sagde forsvarsspilleren, der ikke lagde skjul på, at paratheden skal være en helt anden, når AaB står på den modsatte banehalvdel. Første gang søndag 5. maj.

- Det er klart, at vi skal komme ud med en helt anden indstilling til de to kampe, ellers får vi det svært. Vi skal se indad og finde ud af, hvad der kan gøres bedre. Vi har mange erfarne spillere, som sidder uden for med karantæne og skader i dag, men det er ingen undskyldning for den præstation, som vi leverer. Det var ikke godkendt i begyndelsen, sagde forsvarsdirigenten.

Hvordan skal I så gribe kampene mod Aalborg an?

- Først og fremmest skal vi være lidt mere kølige med bolden og skubbe vores spil op. Vi skal være mere tro mod vores spilkoncept. Det var som om, at vi blev lidt forvirret i dag, fordi vi blev presset meget i bund. Når du gør det, så bliver det svært at sætte spillet, fordi der ikke er nogen, som du kan spille bolden op til. Så vi skal have flyttet spillet længere frem. De mål vi kreerede, var flotte angreb, og det skal vi kunne levere mere af i 90 minutter. Formår vi det, så er jeg sikker på, at vi kan levere et godt resultat mod Aalborg.

- De vil gerne trække ind på deres kanter og få skabt et overtal derude. I dag var vi ikke så gode til at få dækket af for sideskift på vores backs. Der skal vi have alle med over, når det sker. Når vi får bolden, skal vi udnytte rummet på kanterne, fordi AaB trækker meget ind i banen. Det er et dygtigt omstillingshold, men det halter lidt mere den anden vej og det skal vi udnytte, sagde Tingager.

Der var en del ændringer i AGFs startopstilling mod Horsens, hvor Frederik Tingager og Casper Højer Nielsen var nogle af de få faste, mens flere af de spillere, der er lige på vippen til startopstillingen, fik masser af spilletid. Heriblandt de unge navne i truppen. Faktisk var der seks spillere, der har taget turen op i Superligatruppen fra AGFs ungdomsafdeling på banen i det sidste kvarter, hvoraf tre af dem havde fået chancen fra start.

- Der var mange forskellige spillere med i dag, som vi ikke havde trænet så meget på, men jeg synes, at de unge greb kampen godt an. Fremtiden ser godt ud for AGF, når vi ser på, hvordan de unge gik ind og tilbød sig i dag, lød det fra Tingager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce