x
Annonce
AGF

AGF-fyrtårn: Har ikke lyst til at skuffe vores fans igen

Fredrik Tingager i skarp duel med Randers FCs Benjamin Stokke på Cepheus Park. Søndag står der en finaleplads på spil. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Frederik Tingager roser den opbakning han og holdkammeraterne fik fra de mange medrejste AGF-fans i Randers, og håber at kunne betale tilbage med en klar sejr på hjemmebane, der vil sende klubben i Europa Playoff-finalen.

FODBOLD: Frederik Tingagers 198 centimeter kunne ikke komme i vejen for Randers FC i det første playoff-møde på Cepheus Park, hvorfor Lobjanidze og co. trak sig ud af opgøret med en sejr på 2-1.

Søndag skal tingene så afgøres på århusiansk græs, vinderen kvalificerer sig til Europa Playoff-finalen næste fredag, og med kampens vigtighed in mente, rivaliseringen mellem AGF og Randers, må det forventes, at der dukker mange mennesker op til bold i Havreballe-skoven.

Og AGF-midtstopperen, der kom til klubben fra tyske Eintracht Braunschweig i vinterpausen, ønsker ikke at skuffe de århusianske supportere, som det var tilfældet lørdag, hvor godt 2000 af slagsen ragede gevaldigt op fysisk som verbalt.

- Vi havde en fantastisk opbakning fra vores fans, og derfor gjorde det også ekstra ondt, at vi gik fra banen med et negativt resultat. Men sådan var det. Nu har vi leveret rigtig mange fine præstationer, vundet syv kampe i streg, og måske troede vi lidt, at det hele bare ville køre, da vi kom foran. Den mentale kamp tabte vi i den første kamp. Den skal vi vinde på søndag, siger Tingager efter torsdagens træning på Fredensvang, der i øvrigt var oversvømmet af mere end 100 elever fra omkringliggende skoler.

De skulle have autografer, og virkede sådan set ret ligeglade med nederlaget til Randers - og den kommende thriller på Ceres Park. Til den seneste hjemmekamp mod AaB, også en afgørende playoff-omgang, mødte der mere end 10.000 tilskuere op.

Det tal får ben at gå på, hvis man skal lytte til vandrørene. Og det plejer at være en god idé i Aarhus.

- Det bliver interessant at spille i så intens en kulisse her i Aarhus, og jeg glæder mig virkelig. Jeg håber, at der kommer rigtig mange tilskuere på stadion for at støtte os, og som fan er det vel én af de kampe, man nødigt vil gå glip af. Det er sådan en kamp, vi alle har ventet på, og som man kun kan se frem til at være en del af. Og vi har ikke lyst til at skuffe vores fans igen. Det har de ikke fortjent, siger Frederik Tingager.

Annonce

Op til os selv

Nederlaget og den mindre gode præstation er lagt i skraldespanden, hvis man skal tro AGFeren.

- Det fylder ikke noget. Jeg synes, at vi har været gode til at komme hurtigt videre. Vi har faktisk ikke dvælet særlig meget ved kampen, men har i stedet kigget fremad mod søndag. Det er en ny kamp, hvor vi har muligheden for at spille os videre. Det tror vi på, at vi kan, og det kræver fuld fokus, lyder det Tingager, der igen ser ud til at få Jesper Juelsgård som makker i det centrale forsvar og Alexander Munksgaard tilbage ind på højre back.

- Det er op til os selv nu, og det er positivt. Så på den måde er det meget enkelt. Men det kræver, at vi leverer bedre end vi gjorde i Randers.

Hvor meget ligger det i baghovedet på dig som spiller, at et enkelt mål til dem, vil gøre det rigtig svært for jer?

- Ikke så meget. Kommer vi foran med 1-0, skal de jo op og score alligevel. Det kan vi ikke tænke så meget over. Vi skal gå efter at score så mange mål som overhovedet muligt, så der ikke er tvivl om, hvem der vinder samlet. Vi kan ikke gå på banen og være bange for, at de skal score, eller for at vinde at 1-0, og så tro, at vi kan forsvare den hjem. Randers har så gode individualister, at de sagtens kan slå tilbage med en scoring, og så er vi lige vidt. Vi skal klemme på, og vise, hvem der er på hjemmebane, kommer det fra Frederik Tingager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce