x
Annonce
AGF

AGF går ind i kvindefodbold: De hviiie skal i Kvindeligaen

Skal VSK kvinder i fremtiden sifte den blå spilledragt ud med den hvieee, som AGFs spillere i Superligaen optræder i. Det spørgsmål bliver måske besvaret på dagens pressemøde. Foto: Scanpix
AGF, VSK Aarhus og Lyseng er klar til at samarbejde for at booste kvindefodbolden i Aarhus i fællesskab.

FODBOLD: AGFs Superligahold er klar til at gå ind i kvindefodbold. Det skal ske i et samarbejde med to stærke spillere i århusiansk kvindefodbold, VSK Aarhus og IF Lyseng.

Det erfarer Århus Stiftstidende. Ingen af klubberne vil kommentere samarbejdet og fusionen, men AGF har onsdag klokken 14.00 indkaldt til et pressemøde. Her vil sløret blive løftet for "et nyt og meget spændende tiltag i dansk fodbold", som der står i invitationen.

Stiftstidende erfarer, at der i det seneste halve år har været holdt en stribe møder mellem parterne. Det er samtidig Dansk Boldspil-Union (DBUs) ønske, at Aarhus skal stå stærkt indenfor kvindefodbolden, og AGF er blevet opfordret til at skyde kapital - og sit store, hvide navn - ind i projektet.

Rent praktisk, hvis en fusion på papiret føres ud i livet, skal VSK Aarhus, der har licens til Kvindeligaen og Lyseng, der er stærk på ungdomssiden med de rette licenser, stå for. Med en sådan opbygning er det et håb om, at Aarhus for alvor kan tegne sig indenfor kvindefodbolden, som DBU i øjeblikket gør alt for at booste.

Lysengs fodboldafdeling holder mandag ekstraordinær generalforsamling med en efterfølgende ordinær generalforsamling 14 dage senere, så klubben medlemmer kan konfirmere et eventuelt nyt samarbejde mellem de tre århusianske fodboldaktører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce