Annonce
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Gift Links fik 45 minutter på banen mod FC Nordsjælland uden dog at gøre det store væsen af sig. Foto: Ole Nielsen.
Århusianerne vandt fredagens testkamp mod FC Nordsjælland med 5-4. Igen sendte cheftræner David Nielsen mange spillere på kunstgræs.
Annonce

FODBOLD: Påstanden om, at testkampe langt fra point-ræs og topform altid er en kedelig omgang, havde ikke just muskuløse fodbold-stænger at gå på fredag eftermiddag på Right To Dream Park i Farum.

AGF var på besøg hos FC Nordsjælland, det var gråvejr, det var kunstgræs – og det var uden markante profiler som Mustafa Amini, Mustapha Bundu og Jon Dagur Thorsteinsson.

Og med en flad omgang, et nederlag på 0-2 til AaB tre dage tidligere, var der ikke ligefrem lagt i kakkelovnen til finurligt tåspids-bold nord for København, men måske mere et stærkt fysisk udtryk og behov for en sammentømret taktisk præstation.

Alligevel endte det hele i lidt af et festfyrværkeri, i alt ni scoringer, en sejr på 5-4 til AGF.

Hvorfor så det?

Fordi det var to mandskaber, der efter lidt indledende forsigtigheds-fægteri, der tydeligvis smed den taktiske kåbe – og egentlig bare spillede, angreb testkampen for det, den var: En testkamp.

Der skulle hånd på bolden til at skyde det hele i gang, for da Abdul Mumin efter små tyve minutters spil plantede klør fem på en afslutning fra Patrick Mortensen, blev der stanget et rødt kort ud til forsvarsspilleren, og AGF kom i de følgende kvarter i overtal inde på banen, 11 mod 10.

Og det blev udnyttet.

Først bragte en velspillende Bror Blume århusianerne foran med 1-0 efter fornemt forarbejde fra en lige så velspillende Jakob Ankersen, og to minutter efter fordoblede Kasper Lunding føringen efter nok et velgennemspillet AGF-angreb mod et rundforvirret FCN-forsvar.

Efter en halv times spil fik hjemmeholdet så lov til at skifte en ny spiller ind i stedet for den udviste Mumin, og det skabte en helt ny dynamik i opgøret: med to hurtige scoringer blev der bragt balance i regnskabet.

Det var en lussing og et "hallo, vågn op" til David Nielsens spillere, og de slog tilbage med det samme, Patrick Mortensen gjorde det til 3-2, og inden pausen blev det også til 4-2, da en nordsjællandsk spiller hjalp bolden det sidste stykke ind over stregen efter en tværpasning fra Casper Højer Nielsen.

Seks mål på 45 minutter. Fuld valuta for den gratis entré til de godt 100 tilskuere, der trodsede det kedelige vejrlig og eftermiddagsturen med vovse.

I anden halvleg gik der det sædvanlige udskiftnings-show i foretagendet. AGF skiftede i løbet af halvleg ud på samtlige positioner, hvilket spillet også bar præg af, men det lugtede faktisk af en decideret afklapsning af hjemmeholdet, da ranglede Nicklas Helenius gjorde det til 5-2 på et forrygende langskud.

Det var i det hele taget FC Nordsjælland, der havde bolden mest efter pausen, de kom også frem til flest muligheder mod et forynget AGF-mandskab, der havde svært ved at sætte mange pasninger sammen, men efterhånden koncentrerede sig mest om at forsvare føringen med Mols-færgen hjem.

Det lykkedes, men ikke på imponerende vis, for Joachim Rothmann og Mikkel Damsgaard fik reduceret til slutresultatet 5-4, så nogen defensiv opvisning var der ingenlunde tale om fra nogen af de to hold side denne eftermiddag.

Men det var underholdende at kigge på. Målene væltede ind, og det er faktisk ikke så, at det sker i en testkamp i januar måned, hvor kroppen er i alarmberedskab efter et par hårde opstartsuger på hårde baner. Jakob Ankersen, Bror Blume og Casper Højer Nielsen var umiddelbart de AGF-spillere, der stak mest ud af de mange, der fik spilletid.

Testkamp

FC Nordsjælland-AGF 4-5 (2-4)

19. 0-1 Bror Blume. 21. 0-2 Kasper Lunding. 38. 1-2 Oliver Antman. 40. 2-2 Mohammed Kudus. 41. 2-3 Patrick Mortensen. 43. 2-4 Selvmål. 58. 2-5 Nicklas Helenius. 82. 3-5 Joachim Rothmann. 92. 4-5 Mikkel Damsgaard.

AGF: William Eskelinen/75. Kasper T. Kristensen – Alexander Munksgaard/62. Magnus Anbo, Niklas Backman/46. Sebastian Hausner, Frederik Tingager/62. Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen/46. Mikkel Møller Lassen – Benjamin Hvidt/62. Jacob Trenskow, Nicolai Poulsen/46. Albert Grønbæk Erlykke, Bror Blume/46. Alexander Ammitzbøll – Kasper Lunding/46. Gift Links, Patrick Mortensen/46. Nicklas Helenius, Jakob Ankersen/62. Mostafa Maarouf

Udvisning: Abdul Mumin, FCN.

Tilskuere: ca. 100 på Right To Dream Park i Farum

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Annonce