Annonce
Sport

AGF glemte at tjekke ind mandag aften

Tobias Sana var blandt de mest fremtrædende AGFere mandag aften. Han forsøgte i hvert fald at give det århusianske angrebsspil lidt kant. Arkivfoto: Axel Schütt

Århusianerne tabte den første af tre testkampe i Portugal med 0-1 til tjekkiske Jablonec. Meget at arbejde på frem mod forårspremieren i Superligaen.

FODBOLD: Nej, det står ikke skrevet nogen som helst steder, at testkampe på grønt græs i en badeby på Algarvekysten i Portugal partout skal få folk op ad sæderne. Banen, vejret, omstændighederne med mindre end 14 dage til forårsstart på Superligaen for AGF, fire nye navne, der skulle spilles ind på holdet, var vel ellers som det skulle være i forhold til at levere 90 minutter med gnister og spidse albuer, da århusianerne mandag aften mødte Jablonec, aktuel firer i den tjekkiske liga.

Men sådan kom det ikke til at gå. AGF tabte med 0-1 til tjekkerne, der bestemt er et habilt mandskab, tilmed med en vis europæisk erfaring i indeværende sæson, men det faktum ændrede nu ikke på, at det var en særdeles tam omgang AGFerne leverede.

Om det var tunge ben, overdreven respekt for en dreven modstander eller bare én af der dage, var det ikke helt til at blive klog på. Ophidsende var det i hvert fald ikke. Cheftræner David Nielsen havde til opgøret valgt at satse på nytilkomne Kamil Grabara i målet, et lille vink til Oscar Whalley om, hvem der lige nu fører målmandskampen mellem de to. Der var også plads til de andre tre nye AGFere: Frederik Tingager i det centrale forsvar, Alexander Munksgaard på højre back, altså et skridt foran Dino Mikanovic, og så ellers Patrick Mortensen helt i front med Tobias Sana som makker i en formation, der lugtede klart mere af 4-4-2 end 4-1-4-1 eller 4-5-1. Og unge Kasper Lunding, der i opstarten ser ud til at have overhalet både Mustapha Bundu og Magnus Kaastrup fik også chancen for at vise sig frem på "A-holdet", der i øvrigt havde Niklas Backman som anfører. Stod der så en Esbjerg-spion nede i det ene hjørne af Estadio Muncipal de Albufeira og rystede i 007-buksen? Forhåbentligt ikke. AGFerne viste simpelthen for lidt, ikke mindst, når de var på bolden, som igen og igen blev mistet i uprovokerede situationer. Kasper Lunding havde store problem ude på venstrekanten, det samme havde Jens Stage og Adama Guira inde i midten, og når holdet førte bolden fra nede bagfra, blev medspillere konstant bragt i forlegenhed, fordi omgangen med den runde tingest var alt for løs. Det gjorde tjekkerne farlige, ikke tjekkerne selv. Kampens enlige scoring faldt kort efter efter pausen, da Bogdan udnyttede en sådan overtalssituation i feltet, og scorede fladt i det lange hjørne uden chance for Kamil Grabara. AGFerne kom frem til meget lidt i løbet af opgøret. Casper Højer havde et fint skud indenfor rammen, der dog ikke voldte målmanden nogen problemer, og indskiftede Youssef Toutouhs hovedstød fremkaldte heller ikke ligefrem nervøse trækninger på den tjekkiske bænk.

Resultatet bliver aldrig afgørende i testkampe, så overordnet en fin fysisk test for århusianerne, der tydeligvis har en del at arbejde på frem mod næste fredags yderst vigtige kamp på Ceres Park mod Esbjerg.

Men så er det jo meget passende, at der er en lille uge tilbage af træningslejren hernede sydpå.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce