Annonce
Aarhus

AGF Håndbold efterlyser hal på Frederiksbjerg

Kulturrådmanden i Aarhus foreslår at sælge byggeretten ud mod Ingerslevs Boulevard og for pengene at opføre et nyt udsprings- og svømmebassin bag Frederiksbjerg Idrætscenter.

Hvorfor ikke bygge en ny hal til håndbold, basket og gymnastik, foreslår AGF Håndbold.

AARHUS: Forslaget fra kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad om at opføre et nyt svømmebassin med udspring bag ved de to eksisterende idrætshaller ved Frederiksbjerg Idrætscenter vækker undren i idrætsmiljøet.

Ifølge ungdomshåndboldtræner i AGF, Henning Damgaard, har AGF Håndbold tidligere afleveret et forslag om at bygge to idrætshaller ovenpå hinanden lige netop på det sted, som det nye udspringsbassin nu foreslås placeret.

- Svaret var, at der ingen penge var - men de er der jo åbenbart nu, kommenterer Henning Damgaard efter at have læst i Stiftstidende, at Kultur og Borgerservice forventer at kunne finde finansieringen på 60 millioner kroner ved at sælge en byggeret hen over svømmestadion og langs Ingerslevs Boulevard.

Det er en indtægt, kulturrådmanden foreslår, at man anvender til at opføre et nyt udspringsbassin for, der også kan fungere som aflastningsbassin for det nuværende svømmebassin, der er fuldt booket op af svømmere.

Annonce
Hvorfor ikke renovere dette bassin og bygge tag over, og så i stedet opføre en ny sportshal eller to, der hvor multibanen ligger i dag, spørger man i AGF Håndbold. Foto: Kim Haugaard

Få steder tilbage

Henning Damgaard advarer mod, at man anvender en af de sidste muligheder for at bygge haller inden for Ringgaden.

- Vi risikerer, at den mulighed forsvinder. Hvorfor kan man ikke bygge et nyt udspringsbassin med en 25 meters svømmebane, hvor det nuværende udendørs bassin er, så der er plads til to idrætshaller på feltet, hvor multibanen ligger i dag? Spørger Henning Damgaard.

AGF Håndbolds formand, Jakob Haldrup, bekræfter, at nye sportshaller står meget højt på ønskesedlen.

- Vi er nødt til at sige nej til nye ungdomsspillere i AGF Håndbold, fordi der ikke er halkapacitet til dem. Og vi booker i forvejen hallerne ved Frederiksbjerg Idrætscenter fra lige efter skoletid til kl. 23 hver dag. Det er seniorspillerne, der har de sene tider. Det fungerer, men er ikke optimalt, at de skal træne så sent. Så vi har et akut behov for mere halkapacitet, siger Jakob Haldrup.

Håndbold-formanden tilføjer, at behovet er en ganske almindelig sportshal til træning og kampe, og ikke en fin opvisningshal med mange tilskuerpladser som på stadion.

I forvejen har AGF Håndbold fået haltider i den relativt nyopførte hal ved Marselisborg Gymnasium. Men der er behov for mere, siger formanden.

- Jeg ved, at også basket og gymnastik mangler haltider, så en ny hal på Frederiksbjerg vil gøre meget stor gavn, siger Jakob Haldrup.

Forvaltningschef: Ikke muligt

I Sport og Fritid under Kultur og Borgerservice svarer forvaltningschef Niels Rask, at det ikke kan lade sig gøre både at få et overdækket udspringsbassin og samtidig en ny sportshal for pengene, sådan som AGF Håndbold foreslår.

- Vores nærmere undersøgelser af det udendørs bassin viser, at det er væsentligt dyrere at overdække det end først antaget. Det er det, fordi en overdækning ændrer på vand- og luftforholdene som kræver en masse ændringer, ligesom bassinet og springtårnet er mere nedbrudt, end vi først vurderede. Derfor koster det cirka det samme at bygge et helt nyt, indendørs svømmebassin som at renovere det gamle og bygge tag over, siger Niels Rask.

Hvis man beholder det gamle springbassin, renoverer og lægger tag over, vil man ifølge forvaltningschefen heller ikke kunne sælge byggeret nok til at finansiere det. Desuden peger Niels Rask på, at et nyopført indendørs bassin med udspringstårn giver andre fordele:

- Det giver rigtig god mening, at det er en svømmefacilitet, der prioriteres, fordi det giver god synergi til det nuværende konkurrencebassin på svømmestadion. Her er rigtig meget pres på og det vil lette at få et nyt bassin til træning, der er åbent året rundt og ikke kun to måneder om sommeren, som springbassinet i dag er begrænset til, tilføjer Niels Rask.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce