Annonce
AGF

AGF har midtbaneproblemer: Den naturlige afløser er skadet

I sidste sæson slog Nicolai Poulsen ny Superliga-rekord med 14 advarsler for Randers FC. I denne sæson har han indtil videre skrabet fem til sig. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Nicolai Poulsen har karantæne til mandagens kamp mod Horsens, og der er umiddelbart ikke en naturlig afløser for den defensivt stærke spiller på sekser-positionen.
Annonce

FODBOLD: Når man har Nicolai Poulsen på sit hold, må man forvente, at man skal ændre lidt på holdet i ny og næ.

Midtbanespilleren trækker nemlig mange gule kort og derfor også mange karantænedage.

Senest mod Sønderjyske gik det helt galt, hvor han trak to gule kort i samme kamp. I hele sidste sæson blev det til 14 advarsler.

Derfor skal der opfindes noget nyt på midtbanen til mandagens kamp mod AC Horsens. Den foretrukne formation har indtil nu ellers været Nicolai Poulsen, Mustafa Amini og Bror Blume.

- Vi har lidt forskellige muligheder. Vi kan spillet med to eller tre på midtbanen, og vi har en plan for, hvordan vi vil gøre mandag, siger AGF's cheftræner David Nielsen.

Annonce

Alternative muligheder i truppen

Den oplagte midtbanespiller med defensive kvaliteter ligner på papiret Benjamin Hvidt. Men den 19-årige spiller fra Djursland er skadet og bliver ikke klar til mandagens kamp.

Derfor kunne det ligne en startdebut til australske Zach Duncan, der har fået to indhop i de to seneste kampe.

- Han er klar, for alle vores spillere er klar til at spille kampen. Men vi kommer ikke til at afsløre noget om vores startopstilling, for vores modstandere læser også Århus Stiftstidende, siger David Nielsen.

Hvis ikke det bliver Zach Duncan, er der mulighed for at omskole en spiller midlertidigt.

Den mest oplagte ville nok være Jon Dagur Thorsteinsson, der fik enkelte kampe på den position i Vendsyssel i sidste sæson, mens han også har spillet positionen på ungdomsholdet i Fulham. Han besidder dog ikke nødvendigvis de defensive kvaliteter, som det kræves for at erstatte Nicolai Poulsen.

Et andet bud kunne være australske Alex Gersbach. Han spiller normalt venstre back, men har tidligere i karrieren spillet en smule på pladsen som central midtbanespiller. Hans fart og naturlige defensive evner kan måske være en mulighed, selvom den ikke ligger lige for. Han har nemlig ikke spillet et eneste minut for førsteholdet i denne sæson.

Begge de to alternative muligheder var i øvrigt ikke med i træningen fredag. De var, ligesom Nicklas Helenius, blevet testet i løbesko i stedet. David Nielsen forsikrer dog, at de er klar mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce