Annonce
AGF

AGF har midtbaneproblemer: Den naturlige afløser er skadet

I sidste sæson slog Nicolai Poulsen ny Superliga-rekord med 14 advarsler for Randers FC. I denne sæson har han indtil videre skrabet fem til sig. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Nicolai Poulsen har karantæne til mandagens kamp mod Horsens, og der er umiddelbart ikke en naturlig afløser for den defensivt stærke spiller på sekser-positionen.

FODBOLD: Når man har Nicolai Poulsen på sit hold, må man forvente, at man skal ændre lidt på holdet i ny og næ.

Midtbanespilleren trækker nemlig mange gule kort og derfor også mange karantænedage.

Senest mod Sønderjyske gik det helt galt, hvor han trak to gule kort i samme kamp. I hele sidste sæson blev det til 14 advarsler.

Derfor skal der opfindes noget nyt på midtbanen til mandagens kamp mod AC Horsens. Den foretrukne formation har indtil nu ellers været Nicolai Poulsen, Mustafa Amini og Bror Blume.

- Vi har lidt forskellige muligheder. Vi kan spillet med to eller tre på midtbanen, og vi har en plan for, hvordan vi vil gøre mandag, siger AGF's cheftræner David Nielsen.

Annonce

Alternative muligheder i truppen

Den oplagte midtbanespiller med defensive kvaliteter ligner på papiret Benjamin Hvidt. Men den 19-årige spiller fra Djursland er skadet og bliver ikke klar til mandagens kamp.

Derfor kunne det ligne en startdebut til australske Zach Duncan, der har fået to indhop i de to seneste kampe.

- Han er klar, for alle vores spillere er klar til at spille kampen. Men vi kommer ikke til at afsløre noget om vores startopstilling, for vores modstandere læser også Århus Stiftstidende, siger David Nielsen.

Hvis ikke det bliver Zach Duncan, er der mulighed for at omskole en spiller midlertidigt.

Den mest oplagte ville nok være Jon Dagur Thorsteinsson, der fik enkelte kampe på den position i Vendsyssel i sidste sæson, mens han også har spillet positionen på ungdomsholdet i Fulham. Han besidder dog ikke nødvendigvis de defensive kvaliteter, som det kræves for at erstatte Nicolai Poulsen.

Et andet bud kunne være australske Alex Gersbach. Han spiller normalt venstre back, men har tidligere i karrieren spillet en smule på pladsen som central midtbanespiller. Hans fart og naturlige defensive evner kan måske være en mulighed, selvom den ikke ligger lige for. Han har nemlig ikke spillet et eneste minut for førsteholdet i denne sæson.

Begge de to alternative muligheder var i øvrigt ikke med i træningen fredag. De var, ligesom Nicklas Helenius, blevet testet i løbesko i stedet. David Nielsen forsikrer dog, at de er klar mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce