Annonce
AGF

AGF har Superligaens største tilskuerfremgang

22.175 tilskuere satte stadionrekord i Superligaen på Ceres Park, da AGF mødte Silkeborg. Foto: Ole Nielsen
Den århusianske Superligaklub har haft færre tilskuere mod topholdene i denne sæson, men er til gengæld gået voldsomt frem mod de mindre hold.

FODBOLD: AGF satte i oktober ny stadionrekord for Superligatiden på Ceres Park, da 22.175 overværede kampen mod Silkeborg.

Der var sådan set flere end der i det hele taget er stole på stadion. Og derfor trækker fremmødet da også gevaldigt op på AGFs tilskuersnit for efteråret, hvor den århusianske klub har haft besøg af 11.000 tilskuere i snit i deres 10 hjemmekampe.

Det er tredjeflest i Superligaen efter FC København og Brøndby, men 3.000 tilskuere per kamp flere end topholdet FC Midtjylland, som AGF i øvrigt besøger på søndag.

I seneste sæson havde AGF et snit på 8.500 tilskuere, og fremgangen på 29 procent er større end nogen anden Superligaklub kan præstere.

Fremgangen skyldes ikke mindst føromtalte Silkeborgkamp, hvor der blev uddelt fribilletter i forbindelse med Århus Stiftstidende og Stibos 225 års fødselsdag.

Men selv med rekordkampen ude af ligningen har AGF en fremgang på 300 tilskuere per kamp sammenlignet med de samme kampe i seneste sæson. Selvom det stadig er kampene mod topholdene - FCK, Brøndby og FC Midtjylland - der trækker flest tilskuere, så var fremmødet lavere i denne sæson til alle tre kampe end for et år siden.

Til gengæld har hjemmekampene mod AC Horsens og Esbjerg trukket mange flere mennesker af stalden i denne sæson.

AGF har stadig tre hjemmekampe tilbage i grundspillet, som spilles i foråret. Først mod Randers og siden mod Hobro og OB.

Annonce

Tilskuersnit i Superligaen

 1. FC København 16.885
 2. Brøndby 14.705
 3. AGF 11.124
 4. FC Midtjylland 8.156
 5. OB 7.095
 6. AaB 5.812
 7. Sønderjyske 4.924
 8. Randers FC 4.520
 9. Lyngby 4.203
 10. Esbjerg fB 4.160
 11. Silkeborg IF 3.478
 12. Hobro IK 2.918
 13. FC Nordsjælland 2.731
 14. AC Horsens 2.228
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce