Annonce
AGF

AGF-hollænder klar til at gribe chancen: Jeg ønsker at give noget tilbage til klubben

Kevin Diks får chancen fra start på højre back mod Randers. Foto: Ole Nielsen.
Hollandske Kevin Diks fik inden corona-krisen sin første kamp fra start i Superligaen. Torsdag får han chancen igen, når Randers kigger forbi Aarhus, og han føler sig klar til at vise, hvad han står for.
Annonce

FODBOLD: Kevin Diks står klar i startblokken.

Torsdag aften er han i fraværet af karantæneramte Alexander Munksgaard udset til at starte på højre back mod Randers FC, og han ved, at det er en chance, han skal gribe.

I efteråret blev det blot fire indhop i Superligaen, i alt 38 minutter i AGF-trøjen, mens han inden corona-pausen fik en startplads mod Hobro og små 50 minutter som indskifter mod Silkeborg.

Med to måneder tilbage af sin lejeaftale med klubben har han brug for alt den spilletid, han kan suge til sig. Så det er vigtige uger. Kom bare med startskuddet, siger han.

- Jeg ved, hvad jeg skal, og hvad jeg behøver at gøre for mig selv og klubben. Jeg er fuldstændig fokuseret på at gøre det godt mod Randers, lyder det fra den 23-årige hollænder, der er ejet af italienske Fiorentina.

- Jeg synes, at jeg før har vist, at jeg kan spille og gøre det godt. Nu er jeg endelig, hvor jeg skal være fysisk, og vil prøve at gøre det svært for træneren i forhold til, hvem der skal spille i resten af sæsonen, siger Kevin Diks, der kom til AGF sidste sommer med en alvorlig knæskade i bagagen, hvorfor den første tid i Aarhus stod i genopbygningens tegn. Langt fra spilletid.

Men efter en god vinteropstart var han atter med i den samlede ligning, nåede altså et par kampe, inden corona lukkede Danmark ned.

- Det har været underligt, men jeg synes, at jeg har været god til ikke at se negativt på situationen. Jeg føler mig stærk og klar, og min familie har det også godt, og det er sådan set det vigtigste. Jeg har aldrig været mere fit, end jeg er nu.

Annonce

AGF-fremtid en mulighed

Men det var i den grad dårlig timing for Diks, da Superligaen røg på ryggen.

- Ja, det er klart, for det har været en lang, barsk periode på grund af min skade. Jeg kom tilbage, fik så et tilbageslag, tænkte det værste, blev klar igen, og så kom corona. Det gode ved det, er så, at jeg nu står helt skarpt. Jeg er supermotiveret. Jeg ved, hvad jeg skal gøre for at hjælpe holdet og klubben. Jeg er klar til at præstere, og jeg ønsker at give noget tilbage, for AGF har hjulpet mig igennem en svær periode, smiler han.

Hvad skal der ske, når lejeaftalen udløber?

- Det ved jeg ikke. Vi skal først lige se de her to måneder, og så tager vi den derfra. Lige nu har jeg fokus på at spille.

Kan du se dig selv blive i AGF?

- Ja, alt kan ske. Jeg er på et stadie i min karriere, hvor jeg skal tænke over, hvilke skridt jeg tager. Det handler om at komme til at spille. Nu har jeg været skadet i lang tid, siddet på bænken i Fiorentina, Empoli og her i AGF. Men jeg er endelig fit for fight, er klar til at spille, så det er positivt.

Snakket med Fiorentina om, hvad der skal ske?

- Nej, det har jeg ikke endnu. De har fået en ny ejer, og der har jo været store problemer i Italien på grund af corona, så vi har ikke haft dialog. Jeg snakker med et par af spillerne dernede en gang imellem, men ellers har jeg ikke haft kontakt med klubben. Jeg koncentrerer mig om AGF lige nu.

Snakker du fremtid med AGF?

- Ja, vi snakker, men igen, jeg har brug for at spille, og så må jeg lægge mine fremtidsplaner og sætte mine ambitioner efter det. Hvis det er AGF, der er den bedste mulighed, er det AGF. Jeg holder alle muligheder åbne, kommer det hollænderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Østjylland

Amerikanske tilstande i Odder

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce