Annonce
Sport

AGF inviterer flygtninge til gratis kamp

Alka Superliga Fodbold - FC Midtjylland - AGF 04.10.2015 Poul Onuachu (FC Midtjylland - 33) mod JENS JØNSSON (AGF - 16)

Når AGF møder Nordsjælland på Ceres Park 18. oktober, byder superligaklubben regionens flygtninge gratis til bold sammen med FO-Aarhus.

AGF og FO-Aarhus er klar med bustransport til flygtninge i de nærmeste nabobyer, når superliga-klubben møder Nordsjælland søndag 18. oktober på Ceres Park.

AGF vil byde flygtningene velkommen med en god fodboldoplevelse, og direktør Jacob Nielsen vil gerne vise, at klubben står for mangfoldighed - og give flygtningene en god eftermiddag.

»AGF er lig med fællesskab, og det inkluderer også flygtningene, som vi gerne vil være med til at byde velkomne. Vi håber naturligvis, at de får en positiv oplevelse, og at vi kan være med til at gøre en lille forskel for nogle mennesker, der i hverdagen har usikkerhed tæt inde på kroppen. Samtidig ønsker vi også at markere, at vi er en mangfoldig og åben klub, der er for alle, uanset hvor man kommer fra. Vi har i forvejen mange nationaliteter på vores hold, og den samme mangfoldighed ser vi også gerne på tribunerne,« siger AGF-direktør Jacob Nielsen.

Annonce

Til AGF's kommende hjemmekamp mod FC Nordsjælland 18. oktober er regionens flygtninge inviteret til at opleve stemningen på Ceres Park, skriver klubben på sin hjemmeside og forklarer:

Aarhus Kommune har de senere år oplevet et stigende antal flygtninge, og det har øget kravene til en vellykket integration.

Initiativet er rettet mod alle flygtninge - såvel nye som gamle - og håbet er, at de sammen får en positiv oplevelse og knytter nye bånd, siger FO-Aarhus-skolelederen Torben Dreier.

»Hos FO-Aarhus håber man, at så mange flygtninge som overhovedet muligt vil gøre brug af invitationen«.

»De flygtninge, der kommer til Aarhus, skal ikke være i tvivl om, at de er velkomne, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at tage godt imod dem. Forhåbentlig kan vi samle rigtig mange til fodboldkampen. Fodbold er et universelt sprog, og derfor tror jeg også, at et initiativ som dette på trods af sproglige barrierer kan være med til knytte flygtningene tættere sammen med Aarhus,« siger Torben Dreier.

Han ser det netop som en af FO-Aarhus' fornemmeste opgaver at hjælpe flygtningene med at falde godt til og styrke deres netværk.

»Det har altid været Folkeoplysningens opgave at tage sig af de udsatte grupper, og det folkeoplysende arbejde har altid været båret af det levende møde mellem mennesker på tværs af skel og kulturer. Her er fodbold på mange måder en oplagt ramme, og derfor var jeg straks med på idéen, da AGF foreslog at invitere alle regionens flygtninge til en kamp. Det vil helt sikkert være med til at gøre en positiv forskel på flere fronter,« siger Torben Dreier.

Invitationen til Superliga-kampen den 18. oktober er sendt ud til organisationer, foreninger og institutioner i regionen, der har flygtninge som omdrejningspunkt, og der er arrangeret bustransport til grupper fra Odder, Syddjursland, Favrskov og Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport

Da Amoros nikkede Jesper Olsen en skalle

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce