Annonce
Debat

AGF-kampe: Corona kan sidde med på lægterne

"Forholdsregler blev ophævet igen i Aarhus, så nu skal vi se fremad, men nu er der igen begyndt at komme flere snittede i byen, så den nedlukning, der landet over nu er sat i værk, er en nødvendighed, og det bliver vores sportsklubber nødt til at acceptere, også AGF", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Først et stort tillykke til AGF med en god start på sæsonen og en fantastisk sejr på 4-2 til hjemmeholdet, da AGF slog Vejle forleden.

Men knap så godt, at man havde lukket 7.500 tilskuere ind på Aarhus Stadion. Jeg så de billeder, der udspillede sig på tribunen, da AGF bragte sig foran til 4-2 i de sidste minutter af kampen, på tilskuerrækkerne blev der krammet, og folk stod skulder ved skulder, og jubelscener ville næsten ingen ende tage.


Vi skal stadig være yderst forsigtige alle steder, hvor vi færdes, både for vores egen skyld og for vores medmennesker.


Det forstår man udmærket, og hvis det havde været under normale forhold, så havde det været fantastiske scener, men her i en coronatid er det meget betænkeligt. Det er dejligt, at også AGF har indset, at det ikke er i orden. De vil fremover også tage forholdsregler på et højere plan efter udtalelser til Århus Stiftstidende.

Ved sæsonens afslutning var der også ved de to sidste kampe 7.000-8.000 tilskuere lukket ind på Aarhus Stadion, og som mange kan huske, kom Aarhus kort tid efter på landkortet med mange coronasmittede. Der var også andre kritisable forhold. Blandt andet: Festglade unge mennesker både på universitetet og i Universitsparken, Botanisk Have, en somalisk begravelse, hvor der var alt for mange mennesker, og det kan heller ikke udelukkes, at udlandsrejser også har været skyld i smitte, og sidst, men ikke mindst, to fodboldkampe på Aarhus Stadion med omkring 8.000 publikummer. Alt sammen noget, der kan have været årsager til den store smitte, vi fik her i Aarhus efter sommerferien.

Forholdsregler blev ophævet igen i Aarhus, så nu skal vi se fremad, men nu er der igen begyndt at komme flere snittede i byen, så den nedlukning, der landet over nu er sat i værk, er en nødvendighed, og det bliver vores sportsklubber nødt til at acceptere, også AGF.

Jeg vil ikke påstå, at AGF har skylden for coronasmitte, men man kan ikke udelukke, at deres tre kampe med mange tilskuere har været medvirkende til det. For selv om man er gruppeopdelt, sker der desværre det, at når de mange mennesker skal forlade stadion, er der trængsel og alles kamp for at forlade stadion, og det er en kæmpe fejl. Der bliver man fremover nødt til at lukke publikum ud af stadion i hold. Det vil give mindre trængsel ved udgangen.

Vi skal stadig være yderst forsigtige alle steder, hvor vi færdes, både for vores egen skyld og for vores medmennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce