Annonce
AGF

AGF kan sende nedrykningsspøgelset langt væk: Her er fire ting, vi kommer til at tale om frem mod torsdagens kamp mod Vejle

Jon Dagur Thorsteinsson i aktion mod Sønderjyske. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Det snerper i den grad til i bundstriden i Superligaen.

Tre spillerunder er der tilbage, og mens Sønderjyske danser jitterbug i det umulige rige, og reelt er rykket ud, har Vejle fortsat et lille indkogt håb om at trække AGF ind og undgå nedrykning til den næstbedste række.

Det kræver dog minimum to sejre og en uafgjort til Vejle, og så et AGF-mandskab, der ikke får samlet noget sammen.

Annonce

De to klubber tørner sammen torsdag aften på Vejle Stadion - og hvad vil der blive talt om i kantinerne, på bodegaerne og hen over middagsbordene frem mod en kamp, hvor Vejle med en sejr altså kan sætte fornyet pres på AGF, der omvendt kan redde en ny sæson i Superligaen, hvis de får point?

Her er fire bud:


En gambisk håndsrækning

Først og fremmest: Viborg-angriberen Alassana Jattas sene udligning til 2-2 i mandagens opgør mod Vejle gør naturligvis en verden til forskel for AGF i forhold til torsdagens dyst i Nørreskoven.

For der er i den aktuelle situation kæmpe forskel på at have seks point eller fire point ned vejlenserne. Det siger sig selv.

Og endelig – vil de påberåbe sig i AGF-lejren – var marginalerne set over en hel spillerunde endelig med århusianerne. De udlignede selv til 1-1 kort før tid mod Sønderjyske, og dagen efter var der så, trods hånd på bolden hos en Viborg-spiller lige inden scoringen, banko på alle plader, da Jatta gjorde det helt slemme ved Vejle.

Det skal med, at scoringen helt korrekt fik lov til at stå, da Jakob Bonde uforsætligt ramte bolden med sin hånd.


Det betyder, at århusianerne faktisk kan nøjes med at spille uafgjort torsdag aften. For skulle de så tabe de to sidste kampe mod Viborg (med flinke Jatta) og FC Nordsjælland, vil det ikke hjælpe Vejle at vinde deres to resterende opgør, da de naturligvis ikke henter tyve mål på AGF i målregnskabet over to kampe.

Så selvom mandag allerede er længe siden, en ny kamp venter (truer), er der nok ikke så få AGF-fans -og spillere, der sender Alassana Jatta venlige tanker for sin årvågenhed.

Det er i sig selv rystende, at vi er nået dertil i dette forår, at der hos AGF’erne sikkert er blevet danset hjemme på stuebordene over en scoring i et opgør mellem to andre klubber i nedrykningsspillet, men det er der sæsonen er endt, når vi nu skriver 11 kampe i træk uden en sejr.

Og når man som klub er nået så langt ud, simpelthen ikke kan huske, hvordan det er at vinde en fodboldkamp, rækker man naturligvis ud efter al den hjælp, man kan få, hvad enten det kommer fra fru Fortuna, VAR-vognen eller en gambisk venstrefod.


Uafgjort er nok for AGF

Ovennævnte Viborg-udligning betyder altså, at det fortsat er seks point, der skiller AGF og Vejle på hver sin side af nedrykningsstregen.

Reelt snakker vi syv point, for på trods af, at AGF ikke ligefrem kan fremvise et frækt målregnskab – minus ti – er det ingenlunde i nærheden af at være lige så dårligt som Vejles, der står i minus 30.

Så med tre kampe tilbage for begge mandskaber skal Vejle altså samle syv point mere sammen end AGF for at redde sig.

Det betyder, at århusianerne faktisk kan nøjes med at spille uafgjort torsdag aften. For skulle de så tabe de to sidste kampe mod Viborg (med flinke Jatta) og FC Nordsjælland, vil det ikke hjælpe Vejle at vinde deres to resterende opgør, da de naturligvis ikke henter tyve mål på AGF i målregnskabet over to kampe.

Altså: Vejle kan udelukkende bruge en sejr til noget. Bliver det AGF-sejr eller uafgjort rykker hjemmeholdet ned. Punktum.

Det gør, at vejlenserne ikke kan gøre andet, end at blæse til angreb mod AGF, da de kun kan bruge en sejr for at holde liv i håbet om en mirakelredning. Og det bør alt andet lige være et fordelagtigt udgangspunkt for David Nielsens spillere. Men bør er naturligvis ikke noget virilt argument, når nu AGF ikke har vundet en kamp i næsten tre måneder.


Arbnor Mucolli er ude

Og i forhold til at skulle jagte en sejr, strikke noget vildt og blodigt sammen på den offensive front, er det et kæmpe tab for torsdagens hjemmehold, at de må undvære deres klart mest kreative spiller.

Arbnor Mucolli har været bedste Vejle-spiller i dette forår – og den 22-årige midtbanespiller har i begge indbyrdes opgør i dette forår voldt AGF-defensiven store problemer – men han er ikke med på holdkortet, da han er i karantæne efter et gult kort mod Viborg.

Det bør også være en kæmpe fordel for AGF. Vejlenserne har i den grad – som AGF – kæmpet med at lave mål i denne sæson, og da brasilianske Allan Sousa allerede mentalt er flyttet til Aalborg, er der her i foråret blevet trukket store veksler på unge Mucolli.

Ham kommer Vejle til at savne mod AGF.


Det er Jon, der skal gøre det

Hvad så i den anden ende af banen, spørger du (måske)? Hvem skal potentielt losse nedrykningsspøgelset ud over sidelinjen for AGF?

Pilen peger på en islandsk vulkan.

Det er godt – særligt i den her type kampe – at Jon Dagur Thorsteinsson er blevet taget til nåde og igen har fået lov til at spille, hvilket flere af holdkammeraterne også har sagt højt – ikke mindst efter Sønderjyske-kampen, hvor han var en konstant trussel, kom frem til flere store chancer, men nu også var udtalt uskarp.

Men Thorsteinsson er ikke en spiller, der sådan lader sig slå, han fortsætter ufortrødent, og det så man også tydeligt mod Sønderjyske, hvor han efter pausen blev ved med at angribe og udfordre.

Han bliver nøglen til point i Nørreskoven. Fordi han kan noget på egen hånd. Og fordi det vil give ham plads – særligt i omstillingerne – at hjemmeholdet er tvunget til at angribe med mange mand.

Det er guf for Thorsteinsson – og det vil da være en god historie, hvis det bliver netop ham, der endegyldigt redder AGF.

I øvrigt: Sidst han var med mod Vejle, da AGF tabte 2-3, stod han med assists bag begge århusianske scoringer. Han ved altså godt, hvordan man åbner deres forsvar.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Debutant med godkendt indsats i sæsonens sidste kamp

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Østjylland

Søndag aften begyndte en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Annonce