Annonce
AGF

AGF-kaptajn: Vi hører til i toppen

Niklas Backman i aktion mod Brøndby søndag aften, hvor AGF hentede den tredje sejr i træk i Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2019.
Svenske Niklas Backman følte, at AGF var i defensiv kontrol mod Brøndby - og at holdet med to sejre over københavnerne i denne sæson har vist, at de kan spille med om de sjove placeringer.
Annonce

FODBOLD: Nej, de er ikke meget for at tale sig selv op i AGF-lejren, men efter søndagens hjemmesejr på 2-1 over Brøndby – sæsonens anden mod de blå-gule – ville AGF-anfører Niklas Backman med sved på panden og smil på læberne da godt medgive, at det er begyndt at dufte lidt mere af højere luftlag i og omkring Aarhus. Nummer fire, to point efter netop Brøndby på tredjepladsen.

Nu har I slået Brøndby to gange i indeværende sæson. Det viser vel, at I godt kan spille med og hører til i toppen af Superligaen?

- Ja, det synes jeg. Vi er blevet mere stabile i vores præstationer, selvom der selvfølgelig er kampe her og der, hvor det ikke har været godt nok, og hvor man kan sige, at vi endnu ikke helt er på det niveau, vi gerne vil være. Men der er ikke så mange af de kampe mere. Det har været vores problem før. I den her sæson har vi spillet mange kampe på det niveau, vi gerne vil ramme, og som retfærdiggør, at vi ligger, hvor vi gør.

Hvad, tror du, det kan føre til?

- Det giver først og fremmest noget selvtillid. Det vil det altid gøre, når vi slår et så godt hold som Brøndby. Det er vigtigt for os, det er vigtigt for vores fans. Det er en af vores direkte konkurrenter, og at vi kan vinde igen, viser, at vi er et rigtig godt sted som hold, lød det efter kampen fra Backman. AGF har nu hentet 29 point, og har inden de sidste tre kampe før vinterpausen allerede markant flere end i de forudgående sæsoner.

- Men vi kigger altså ikke så meget på tabellen. Det skal vi undgå. Nu nyder vi sejren over Brøndby, og så kigger vi allerede fra mandag på den næste kamp på søndag i Esbjerg, sagde svenskeren, der kaldte sejren fuldt fortjent.

- Jeg føler, at vi har styr på dem. Wilczek får den ene chance, og den scorer han på, men jeg synes, at vi holder dem væk fra de store ting i løbet af kampen - også til sidst. Jeg kan ikke huske, at de har en decideret chance inden deres mål, så vi er i en rigtig fin defensiv kontrol kampen igennem, kom det fra Niklas Backman.

Cheftræner David Nielsen har det på samme måde som holdets anfører:

- Lige nu hører vi til i toppen. Der er spillet 17 kampe, og vi er, hvor vi er. Det er meget simpelt. Det er vi godt tilfredse med, men vi bruger ikke så meget tid på at se på tabellen. Vi koncentrerer os om at have energi i holdet, og fortsætte den gode balance, vi har, hvor vi er supergode frem ad banen og gode kollektivt i forsvaret, lød det fra Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce