Annonce
AGF

AGF klar til endnu et Randers-brag: Nu gælder det jagten på en europæisk billet

AGF-spillerne fik en tiltrængt succesoplevelse mod Brøndby, og det skal der bygges videre på i torsdagens hjemmekamp mod Randers FC. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
De interesserer sig fortsat ikke for tabellen i AGF-lejren, kun for præstationerne, men det ændrer ikke på, at en sejr over Randers vil betyde en konkurrent mindre i kapløbet om at komme i top fire.

FODBOLD: Torsdag aften venter nok et opgør for AGF mod Randers FC, denne gang i mesterskabsspillets fjerde runde, og med en overstreget pokalfinale på ønskesedlen, en aktuel fjerdeplads og et FC Nordsjælland-hold - og potentielt også Randers - der kommer buldrende bagfra, hvad er så perspektiverne for de resterende syv kampe?

- Det handler bare om at få så mange point som overhovedet muligt. Fjerdepladsen er jo blevet vital i forhold til Europa, tredjepladsen endnu mere, og der er mange hold, der ligger og kæmper om det. Vi har mistet noget, men der er stadigvæk rigtig meget at spille for, lyder det fra AGF-cheftræner David Nielsen.

Topscorer Patrick Mortensen gider ikke høre tale om, at det nu først og fremmest handler om at forsvare fjerdepladsen.

Annonce

- Vi har ikke noget mindset om, at vi skal ud og forsvare noget, for så er du allerede i et overlevelses-mode, og det tror jeg ikke, vil gøre noget godt for vores præstationer i de sidste syv kampe. Vi tænker ikke så meget over tabellen. Det gør jeg i hvert fald ikke, og det har jeg heller ikke en følelse af, at de andre spillere gør. Vi har fokus på præstationerne og på at komme ud af den her svære periode, og jeg synes, at det tegner godt efter de to seneste kampe, siger han.

Også David Nielsen føler, at holdet med 2-2-kampen i Brøndby trådte et skridt i den rigtige retning, men erkender også, at der skal mere til, hvis ikke AGF skal ende som sorteper i kampen om de europæiske billetter.

- Det hjælper ikke noget at snakke om, hvor vi ligger i ligaen, hvis holdet ikke spiller godt. Det er jo ligegyldigt. Det handler om, at vi skal have holdet til at fungere igen. Det er det eneste, vi tænker på i AGF. Vi tog et skridt på vejen mod Brøndby, og så skal vi sørge for, at vi bliver endnu bedre i  de næste kampe, siger han.

Ikke smide resten væk

- Der hvor ligaen står lige nu, er vi kommet ind med en nedadgående kurve, og så er der hold som FC Nordsjælland, der kommer med en opadgående kurve, så for os handler det om at reparere os selv hurtigst muligt. Det skal ikke være sådan, at vi render rundt og er super skuffede over, at vi ligger, hvor vi gør, mens konkurrenterne synes, at det er godt, at de ligger, hvor de gør, for så får vi det svært. Der er masser at spille for, og det ved spillerne godt, lyder det fra Nielsen.

Randers ligger nummer seks og dermed sidst i slutspilstabellen, men kan med en sejr i Aarhus barbere afstanden op til AGF ned til tre point. Omvendt kan en hjemmesejr skrive kronjyderne helt ud af kampen om de europæiske pladser.


Det hjælper ikke noget at snakke om, hvor vi ligger i ligaen, hvis holdet ikke spiller godt. Det er jo ligegyldigt. Det handler om, at vi skal have holdet til at fungere igen. Det er det eneste, vi tænker på i AGF. Vi tog et skridt på vejen mod Brøndby, og så skal vi sørge for, at vi bliver endnu bedre i de næste kampe

David Nielsen


Det skal - udover, at AGF ikke har slået Randers i 16 kampe i træk - være en motivationsfaktor.

- Vi er ikke i pokalfinalen. Vi vinder ikke mesterskabet. Det er vi skuffede over, men der skal vi ikke blive. Det skal vores fans og alle andre. De må gerne være skuffede over det, men vi skal videre, for vi skal ikke smide resten væk. Vi skal bygge videre på vores hold. Og det har spillerne forstået.

Patrick Mortensen ser frem til at spille foran tilskuere igen. Det skal gerne give et ekstra bosst til holdet.

- Nu kommer vi tilbage til Ceres Park torsdag med forhåbentligt mange tilskuere på tribunerne, og der skal den bare have fuld skrald. Jeg synes personligt, at det er de her perioder med mange kampe på kort tid, der er de fedeste som fodboldspiller, men vi har manglet fansene, og kan vi vise dem, at vi er tilbage på rette spor, tegner det lyst for resten af slutspillet, kommer det fra Mortensen.

Der er kampstart torsdag på Ceres Park klokken 17.45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce