Annonce
AGF

AGF-komet står på egne hænder: - Skulle vænne mig til at spille på kanten

To scoringer i Superligaen er det blevet til for Albert Grønbæk Erlykke i denne sæson. Her jubler den unge AGF-spiller en anelse utraditionelt over sin træffer mod OB på Ceres Park. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Albert Grønbæk Erlykke har fået sit helt store gennembrud i denne sæson. Og det på en noget uvant position. Den 19-årige AGF'er vil faktisk helst spille inde i midten, men det er på kanten, at han har bidt sig fast.

FODBOLD: Han har gjort det godt, men er Albert Grønbæk Erlykke egentlig sådan en rigtig kantspiller?

- Jeg har faktisk altid spillet på den centrale midtbane som 8'er eller 10'er. Til gengæld er jeg udelukkende blevet brugt som kantspiller, når jeg har været afsted med forskellige ungdomslandshold (U18 og U19, red.). Så det er ikke fordi, det ligger så fjernt fra mig at spille ude på siderne, men det er klart, når jeg har spillet inde i midten i hele min ungdomstid, kræver det noget tilvænning at gøre noget. Især på højeste niveau, lyder det fra det 19-årige AGF-stjernefrø.

Albert Grønbøk Erlykke har i denne sæson været en af de mest markante AGF-skikkelser i kampene i Superligaen. Og det altså som kantspiller, mest til højre, men også i modsatte side. Han har spillet otte af ni kampe i den bedste række, syv fra start, scoret to gange, mens den ene kamp, han fik fra start i den forgange sæson var som central midtbane.

Annonce


Jeg stiller høje krav til mig selv, og føler, at hvis jeg arbejder hårdt og har den rette mentale tilgang til den enkelte kamp, skal jeg også nok klare mig godt, uanset hvor jeg spiller på banen

Albert Grønbæk Erlykke


Så omskolingen er en realitet.

- Jeg skulle bruge et par kampe til at vænne mig til at spille kant på Superliga-niveau, for det kræver meget løbemæssigt, og det kræver noget i forhold til det system, vi spiller. Jeg føler mig helt tryg i det nu, men det kunne også være dejligt, hvis jeg kunne få chancen inde i midten. Det skal jeg ikke lægge skjul på, kommer det fra Grønbæk.

Så det er derinde, at du i den ideelle verden allerhelst vil spille?

- Det er overhovedet ikke for at lyde snobbet eller arrogant på nogen måde, men det er klart, at når man har en position, hvor man føler, at man er bedst, drømmer man også om at komme til at spille den. Det er bare tanker, for jeg er dybt taknemmelig for al den spilletid, jeg har fået som kantspiller indtil videre i sæsonen. Jeg vil som alle andre bare gerne spille så meget som overhovedet muligt, siger han med et smil efter torsdagens træning på Fredensvang.

Hårdt arbejde er vejen

Albert Grønbæk Erlykke startede med at spille fodbold i samarbejdsklubben VRI i Risskov og kom til AGF som 14-årig. Her fik han hurtig sin første ungdomskontrakt, udviklede sig siden til en markant spiller på først U17- og U19-holdet, og nu har han altså etableret sig som fast mand i startopstillingen i Superligaen i denne sæson.

Han debuterede på førsteholdet i efteråret 2019 i den frygtelige pokalkamp på Ærø mod Albani-serie-holdet Marstal/Rise, men måtte vente til juni i indeværende år med at få sine første minutter i Superligaen, da han kom ind i slutfasen i 3-2-sejren over AaB, hvor han tilmed tiltvang sig et straffespark.

Det er i alt blevet til 19 førsteholdskampe. Det er gået stærkt.

Har han måske ligefrem overrasket sig selv i forhold til, hvor godt det så er gået med den "nye" tjans ude på kanten?

- Faktisk ikke. Jeg stiller høje krav til mig selv, og føler, at hvis jeg arbejder hårdt og har den rette mentale tilgang til den enkelte kamp, skal jeg også nok klare mig godt, uanset hvor jeg spiller på banen. Hvis jeg løser de opgaver, jeg har fået, og mit mindset derudover er i orden, kan jeg altid se mig selv i spejlet bagefter. Og det, tror jeg, er vigtigt for at kunne præstere over flere kampe. Det hårde arbejde er fundamentet for de gode præstationer, siger han.

Erlykke og AGF møder på søndag FC Nordsjælland i Farum.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce