Annonce
Sport

AGF-kreatører: - Målene skal nok komme

Tobias Sana forstår godt, at Kasper Junker er taget til Horsens. Arkivfoto: Ole Nielsen

Hverken Tobias Sana eller Jakob Ankersen har nervøse trækninger over, at holdet har haft problemer med at score mål i denne sæson. Hvis vi fortsætter ad samme sti, skal det nok komme, lyder det.

FODBOLD: Søndagens duellanter på Casa Arena i Horsens er to af de hold i Superligaen, der i indeværende sæson har haft sværest ved at få modstandernes netmasker til at blafre.

Hjemmeholdet AC Horsens er de mindst målfarlige med seks træffere i de første otte opgør. AGF-offensiven har ramt syv scoringer.

Og det vil de selvfølgelig gerne lave om på i begge lejre, så der kan komme endnu flere point ud af anstrengelserne.

AGFs Tobias Sana er helt rolig. Han er sikker på, at målene - eller i hvert fald flere af dem - er på vej.

- Jeg ved godt, at folk snakker om, at vi ikke scorer nok mål, men se på kampene. Vi skaber jo masser af chancer. Havde vi været bare lidt skarpere, havde vi også vundet et par kampe mere, og så havde vi været tophold. Men hellere det her, end vi slet ikke kunne skabe chancer. Så havde jeg først været nervøs, lyder det fra Sana.

- Målene skal nok komme. De kommer tit i bundter, ligesom i slutningen af sidste sæson, hvor vi også pludselig begyndte at lave mange mål. Henover et år vil sådan noget altid udligne sig, så det er bare et spørgsmål om, hvornår der kommer hul på bylden, mener svenskeren.

Jakob Ankersen er ligesom Tobias Sana en af de spillere, der ikke kun skal sætte AGF-angriberne op, men også selv score. Det har dog knebet for den løbestærke kantspiller i denne sæson.

-Vi har den bedste defensiv i ligaen, og det er fordi, at alle mand arbejder stenhårdt for hinanden. Det er det, der virker for os lige nu, og så kan det andet jo sagtens komme stille og roligt, for jeg synes, at vi skaber masser af chancer. Jeg ved, at jeg har det i mig, og det ved de andre også, så jeg er slet ikke nervøs for, at det skulle være taget af mit spil. Men ja, det ville da være rart snart at få prikket en bold ind, siger han.

Annonce

Forstår godt Junker

Han klager som offensivt-orienteret spiller ikke over det markante defensive fokus.

- Vi har det udgangspunkt, at det er nemmere at vinde kampe, hvis der står 0-0, end hvis der står 0-2. Det er egentlig ikke fordi, at jeg har fået flere defensive opgaver, men vi står bedre som hold og kæmper mere for hinanden, end vi har gjort før i den tid, jeg har været i klubben. Som offensivspiller vil man altid gerne lave mange mål og levere assists til holdkammeraterne, men det koster også at løbe så mange meter og arbejde så hårdt defensivt, at det ikke kan undgå at gå ud over de offensive aktioner her og der. Jeg har i visse situationer lige manglet det afgørende punch til at sætte min direkte modstander eller manglet den nødvendige kølighed foran mål, fordi jeg har tæsket rundt i 80 minutter indtil da, siger Ankersen.

- Jeg er på ingen måde urolig. Vi kommer til at lave mange mål i den her sæson. Nu har vi fundet trygheden i måden, vi spiller på. Så kommer det andet også.

I AGF er Kasper Junker byttet ud med belgisk-marokkanske Ryan Mmaee, og Tobias Sana sender følgende fornemme farvel-salut til førstnævnte:

- Junker er en fantastisk fodboldspiller. Han har et kæmpe potentiale. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at han ikke er i klubben mere, men skal jeg være helt ærlig, er det rigtigt af ham at skifte til Horsens, hvis han skal have gang i karrieren. Han har brug for at spille regelmæssigt. Jeg ved, at han er en angriber, der har mange mål i sig, men han har også brug for at være ham, der spiller. Og det bliver han i Horsens. Der kommer han til at spille hver gang. Det kan man ikke forvente i AGF, kommer det fra Tobias Sana.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce