Annonce
Sport

AGF-kreatører: - Målene skal nok komme

Tobias Sana forstår godt, at Kasper Junker er taget til Horsens. Arkivfoto: Ole Nielsen

Hverken Tobias Sana eller Jakob Ankersen har nervøse trækninger over, at holdet har haft problemer med at score mål i denne sæson. Hvis vi fortsætter ad samme sti, skal det nok komme, lyder det.

FODBOLD: Søndagens duellanter på Casa Arena i Horsens er to af de hold i Superligaen, der i indeværende sæson har haft sværest ved at få modstandernes netmasker til at blafre.

Hjemmeholdet AC Horsens er de mindst målfarlige med seks træffere i de første otte opgør. AGF-offensiven har ramt syv scoringer.

Og det vil de selvfølgelig gerne lave om på i begge lejre, så der kan komme endnu flere point ud af anstrengelserne.

AGFs Tobias Sana er helt rolig. Han er sikker på, at målene - eller i hvert fald flere af dem - er på vej.

- Jeg ved godt, at folk snakker om, at vi ikke scorer nok mål, men se på kampene. Vi skaber jo masser af chancer. Havde vi været bare lidt skarpere, havde vi også vundet et par kampe mere, og så havde vi været tophold. Men hellere det her, end vi slet ikke kunne skabe chancer. Så havde jeg først været nervøs, lyder det fra Sana.

- Målene skal nok komme. De kommer tit i bundter, ligesom i slutningen af sidste sæson, hvor vi også pludselig begyndte at lave mange mål. Henover et år vil sådan noget altid udligne sig, så det er bare et spørgsmål om, hvornår der kommer hul på bylden, mener svenskeren.

Jakob Ankersen er ligesom Tobias Sana en af de spillere, der ikke kun skal sætte AGF-angriberne op, men også selv score. Det har dog knebet for den løbestærke kantspiller i denne sæson.

-Vi har den bedste defensiv i ligaen, og det er fordi, at alle mand arbejder stenhårdt for hinanden. Det er det, der virker for os lige nu, og så kan det andet jo sagtens komme stille og roligt, for jeg synes, at vi skaber masser af chancer. Jeg ved, at jeg har det i mig, og det ved de andre også, så jeg er slet ikke nervøs for, at det skulle være taget af mit spil. Men ja, det ville da være rart snart at få prikket en bold ind, siger han.

Annonce

Forstår godt Junker

Han klager som offensivt-orienteret spiller ikke over det markante defensive fokus.

- Vi har det udgangspunkt, at det er nemmere at vinde kampe, hvis der står 0-0, end hvis der står 0-2. Det er egentlig ikke fordi, at jeg har fået flere defensive opgaver, men vi står bedre som hold og kæmper mere for hinanden, end vi har gjort før i den tid, jeg har været i klubben. Som offensivspiller vil man altid gerne lave mange mål og levere assists til holdkammeraterne, men det koster også at løbe så mange meter og arbejde så hårdt defensivt, at det ikke kan undgå at gå ud over de offensive aktioner her og der. Jeg har i visse situationer lige manglet det afgørende punch til at sætte min direkte modstander eller manglet den nødvendige kølighed foran mål, fordi jeg har tæsket rundt i 80 minutter indtil da, siger Ankersen.

- Jeg er på ingen måde urolig. Vi kommer til at lave mange mål i den her sæson. Nu har vi fundet trygheden i måden, vi spiller på. Så kommer det andet også.

I AGF er Kasper Junker byttet ud med belgisk-marokkanske Ryan Mmaee, og Tobias Sana sender følgende fornemme farvel-salut til førstnævnte:

- Junker er en fantastisk fodboldspiller. Han har et kæmpe potentiale. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at han ikke er i klubben mere, men skal jeg være helt ærlig, er det rigtigt af ham at skifte til Horsens, hvis han skal have gang i karrieren. Han har brug for at spille regelmæssigt. Jeg ved, at han er en angriber, der har mange mål i sig, men han har også brug for at være ham, der spiller. Og det bliver han i Horsens. Der kommer han til at spille hver gang. Det kan man ikke forvente i AGF, kommer det fra Tobias Sana.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce