Annonce
AGF

AGF løber ind i lokalbrag i pokalturneringen

Han har god grund til at være glad, David Nielsen. Lodtrækningen var nemlig rigtig god for AGF, der i værste fald kunne have mødt hold som Viborg FF, Vejle Boldklub eller FC Fredericia. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
De to hold mødte også hinanden i 2017, hvor AGF vandt sikkert.

FODBOLD: AGF-spillerne skal ikke helt så langt i næste runde af pokalturneringen.

De skal nemlig mod 2. Divisionsholdet fra VSK Aarhus, hvor divisionsholdet får hjemmebane på Vejlby Stadion. Det står klart efter torsdagens lodtrækning.

AGF kunne ikke trække et andet Superliga-hold og må derfor nok være tilfredse med at møde et hold fra 2. Division. Både på grund af kvaliteten men også på grund af afstanden. Hvor anden runde bød på en færgeoverfart og ø-tur til Ærø, skal AGF'erne nu bare en smuttur til den nordlige del af Aarhus.

Tilbage i 2017 mødte VSK og AGF også hinanden. Her vandt AGF stensikkert med 4-1 efter to scoringer af Mustapha Bundu, en enkelt af Tobias Sana og et selvmål af Jacob Torp. Her blev kampen dog ikke spillet i Vejlby men i stedet på Ceres Park, som blev valgt på grund af tilskuermængde, bedre sikkerhed og lysanlæg.

AGF slog som bekendt Marstal/Rise med 6-2 onsdag aften, mens VSK har spillet to kampe i turneringen. De startede med at vinde med 1-0 mod divisionskollegerne fra Ringkøbing, mens de i anden runde tog en tur til Grenaa og sikkert vandt med 4-1 over FC Djurs.

Annonce

De østjyske hold i pokalturneringen

Kampe med østjyske hold i 2. Runde af DBU Pokalen

  • VSK Aarhus - AGF
  • Viby IF - Vanløse IF

Ude i 2. runde:

  • Fuglebakken KFUM (0-3 til Viby IF)
  • FC Djurs (1-4 til VSK Aarhus)
  • Brabrand IF (1-4 til FC Fredericia)

Ude i 1. Runde:

  • Lyseng (1-2 til Nørresundby)
  • Aarhus Fremad (2-3 til Brabrand IF efter forlænget spilletid)
  • Vatanspor (1-3 til Fuglebakken KFUM efter forlænget spilletid)
  • Odder (0-3 til Holstebro)
  • Lystrup (1-16 til Skive)

Viby mister drømmekamp

Et enkelt hold mere fra Aarhus var med i dagens lodtrækning. Danmarksserieholdet Viby IF slog Fuglebakken KFUM i 2. runde og drømte om endnu en storkamp på hjemmebane. Sidste år mødte de FC København på hjemmebane og skabte en stor ramme for et hold, der havde kendte navne som Pieros Sotiriou og William Kvist på banen.

I år bliver det nok ikke helt den samme oplevelse. De trak Vanløse IF fra 2. Divisions pulje 1.

Vanløse har indtil nu vundet med 4-1 over Skjold Birkerød og 3-2 over Frederiksberg Boldklub og får lov til at tage den lange tur til Aarhus, da Viby er det lavest rangerede hold af de to.

3. runde skal som udgangspunkt spilles fra 24-26 september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce