Annonce
AGF

AGF løber ind i lokalbrag i pokalturneringen

Han har god grund til at være glad, David Nielsen. Lodtrækningen var nemlig rigtig god for AGF, der i værste fald kunne have mødt hold som Viborg FF, Vejle Boldklub eller FC Fredericia. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
De to hold mødte også hinanden i 2017, hvor AGF vandt sikkert.

FODBOLD: AGF-spillerne skal ikke helt så langt i næste runde af pokalturneringen.

De skal nemlig mod 2. Divisionsholdet fra VSK Aarhus, hvor divisionsholdet får hjemmebane på Vejlby Stadion. Det står klart efter torsdagens lodtrækning.

AGF kunne ikke trække et andet Superliga-hold og må derfor nok være tilfredse med at møde et hold fra 2. Division. Både på grund af kvaliteten men også på grund af afstanden. Hvor anden runde bød på en færgeoverfart og ø-tur til Ærø, skal AGF'erne nu bare en smuttur til den nordlige del af Aarhus.

Tilbage i 2017 mødte VSK og AGF også hinanden. Her vandt AGF stensikkert med 4-1 efter to scoringer af Mustapha Bundu, en enkelt af Tobias Sana og et selvmål af Jacob Torp. Her blev kampen dog ikke spillet i Vejlby men i stedet på Ceres Park, som blev valgt på grund af tilskuermængde, bedre sikkerhed og lysanlæg.

AGF slog som bekendt Marstal/Rise med 6-2 onsdag aften, mens VSK har spillet to kampe i turneringen. De startede med at vinde med 1-0 mod divisionskollegerne fra Ringkøbing, mens de i anden runde tog en tur til Grenaa og sikkert vandt med 4-1 over FC Djurs.

Annonce

De østjyske hold i pokalturneringen

Kampe med østjyske hold i 2. Runde af DBU Pokalen

  • VSK Aarhus - AGF
  • Viby IF - Vanløse IF

Ude i 2. runde:

  • Fuglebakken KFUM (0-3 til Viby IF)
  • FC Djurs (1-4 til VSK Aarhus)
  • Brabrand IF (1-4 til FC Fredericia)

Ude i 1. Runde:

  • Lyseng (1-2 til Nørresundby)
  • Aarhus Fremad (2-3 til Brabrand IF efter forlænget spilletid)
  • Vatanspor (1-3 til Fuglebakken KFUM efter forlænget spilletid)
  • Odder (0-3 til Holstebro)
  • Lystrup (1-16 til Skive)

Viby mister drømmekamp

Et enkelt hold mere fra Aarhus var med i dagens lodtrækning. Danmarksserieholdet Viby IF slog Fuglebakken KFUM i 2. runde og drømte om endnu en storkamp på hjemmebane. Sidste år mødte de FC København på hjemmebane og skabte en stor ramme for et hold, der havde kendte navne som Pieros Sotiriou og William Kvist på banen.

I år bliver det nok ikke helt den samme oplevelse. De trak Vanløse IF fra 2. Divisions pulje 1.

Vanløse har indtil nu vundet med 4-1 over Skjold Birkerød og 3-2 over Frederiksberg Boldklub og får lov til at tage den lange tur til Aarhus, da Viby er det lavest rangerede hold af de to.

3. runde skal som udgangspunkt spilles fra 24-26 september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce