Annonce
AGF

AGF løber ind i lokalbrag i pokalturneringen

Han har god grund til at være glad, David Nielsen. Lodtrækningen var nemlig rigtig god for AGF, der i værste fald kunne have mødt hold som Viborg FF, Vejle Boldklub eller FC Fredericia. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
De to hold mødte også hinanden i 2017, hvor AGF vandt sikkert.

FODBOLD: AGF-spillerne skal ikke helt så langt i næste runde af pokalturneringen.

De skal nemlig mod 2. Divisionsholdet fra VSK Aarhus, hvor divisionsholdet får hjemmebane på Vejlby Stadion. Det står klart efter torsdagens lodtrækning.

AGF kunne ikke trække et andet Superliga-hold og må derfor nok være tilfredse med at møde et hold fra 2. Division. Både på grund af kvaliteten men også på grund af afstanden. Hvor anden runde bød på en færgeoverfart og ø-tur til Ærø, skal AGF'erne nu bare en smuttur til den nordlige del af Aarhus.

Tilbage i 2017 mødte VSK og AGF også hinanden. Her vandt AGF stensikkert med 4-1 efter to scoringer af Mustapha Bundu, en enkelt af Tobias Sana og et selvmål af Jacob Torp. Her blev kampen dog ikke spillet i Vejlby men i stedet på Ceres Park, som blev valgt på grund af tilskuermængde, bedre sikkerhed og lysanlæg.

AGF slog som bekendt Marstal/Rise med 6-2 onsdag aften, mens VSK har spillet to kampe i turneringen. De startede med at vinde med 1-0 mod divisionskollegerne fra Ringkøbing, mens de i anden runde tog en tur til Grenaa og sikkert vandt med 4-1 over FC Djurs.

Annonce

De østjyske hold i pokalturneringen

Kampe med østjyske hold i 2. Runde af DBU Pokalen

  • VSK Aarhus - AGF
  • Viby IF - Vanløse IF

Ude i 2. runde:

  • Fuglebakken KFUM (0-3 til Viby IF)
  • FC Djurs (1-4 til VSK Aarhus)
  • Brabrand IF (1-4 til FC Fredericia)

Ude i 1. Runde:

  • Lyseng (1-2 til Nørresundby)
  • Aarhus Fremad (2-3 til Brabrand IF efter forlænget spilletid)
  • Vatanspor (1-3 til Fuglebakken KFUM efter forlænget spilletid)
  • Odder (0-3 til Holstebro)
  • Lystrup (1-16 til Skive)

Viby mister drømmekamp

Et enkelt hold mere fra Aarhus var med i dagens lodtrækning. Danmarksserieholdet Viby IF slog Fuglebakken KFUM i 2. runde og drømte om endnu en storkamp på hjemmebane. Sidste år mødte de FC København på hjemmebane og skabte en stor ramme for et hold, der havde kendte navne som Pieros Sotiriou og William Kvist på banen.

I år bliver det nok ikke helt den samme oplevelse. De trak Vanløse IF fra 2. Divisions pulje 1.

Vanløse har indtil nu vundet med 4-1 over Skjold Birkerød og 3-2 over Frederiksberg Boldklub og får lov til at tage den lange tur til Aarhus, da Viby er det lavest rangerede hold af de to.

3. runde skal som udgangspunkt spilles fra 24-26 september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

AGF

Efter aflysning i Superligaen: AGF besejrede AaB i træningskamp

Aarhus

Cyklister må ud på omvej: Den århusianske 'cykelmotorvej' står flere steder under vand

Annonce