Annonce
Sport

AGF-løber tog fusen på alle: Det var det hele værd

Mikkel Dahl-Jessen løb den første kilometer i ensom majestæt, da han stak af fra alle favoritterne kort efter start. Foto: Lone Dybdal
Mikkel Dahl-Jessen løb fra alle favoritterne på den første kilometer. Han blev senere hentet og sluttede løbet som nummer 104.

LØB: I herrernes løb ved VM i cross løb en af de lokale drenge med overskrifterne. I hvert fald på den første kilometer. Op ad den første stigning stak AGF’eren Mikkel Dahl-Jessen af fra alle de andre, og førte dermed VM i den nok hårdeste løbedisciplin der findes.

Han endte med at slutte løbet som nummer 104. Men fik en del opmærksomhed og tv-tid undervejs.

- Jeg synes, at de andre lagde helt vildt langsomt ud, så jeg tænkte ’hvorfor ikke bare rykke op gennem feltet’ og det føltes naturligt for mig. Men det ramte mig så også ret hårdt til sidst. Det blev meget hårdt derude, sagde Mikkel Dahl-Jessen efter løbet.

- Det var sjovt at prøve at være den forreste. Alle råbte mit navn. Det var bare en vildt fed oplevelse, uddybede han.

Mange af hans holdkammerater fra klubholdet, AGF-Atletik, stod på toppen af den første stigning og fik sig nok lidt af en overraskelse, da de kunne se den blonde dansker føre VM.

AGF-løberen endte faktisk med at føre feltet an i mere end en kilometer. Han kunne også følge med feltet i et stykke tid efter de fangede ham, men efter den første runde begyndte det at blive svært for Mikkel Dahl-Jessen.

- Jeg ramte bare muren på stykket op langs bakken. Så var det bare ren overlevelse derfra. På sidste omgang kunne jeg dog begynde at trykke lidt til farten igen, sagde AGF’eren.

Han erkender, at det nok ikke var den smarteste måde at gribe løbet an på, hvis han gerne ville have en højere placering, men hvis han fik chancen for at gøre det om, ville han ikke ændre noget.

- Jeg synes, det var det hele værd. Hvis jeg havde løbet klogere, kunne jeg måske være sluttet som nummer 70, men nu fik jeg en fed oplevelse ud af det. Vi ville få tæsk lige meget hvad, sluttede Mikkel Dahl-Jessen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øjenvidne til drama på havnen: Havde vinden været i øst var kvinde blevet mast mod kajen

Annonce