Annonce
AGF

AGF-ledelse er ikke bange for storhedsvanvid: - Vi er født utilfredse

AGFs sportschef Peter "PC" Christiansen (tv) og direktør Jacob Nielsen er født utilfredse. Arkivfoto: Ole Nielsen
Der kommer ikke flere penge i sportschefens sparebøsse selvom AGF skulle ende med at få sølv i denne sæson og dermed kvalificere sig til Europa League.
Annonce

FODBOLD: Der er godt gang i det århusianske dansegulv.

Med dobbeltsejre over både FC Midtjylland og FC København i det igangværende mesterskabsspil er AGF i den grad – efter 23 års arytmisk venten – stemplet ind som "rigtigt" tophold i Superligaen igen, ligger med to kampe tilbage på andenpladsen og står dermed i en yderst fordelagtig position til at nappe sølvet.

Med søndagens 4-2-sejr i Parken overhalede de således FC København i tabellen, fik tændt op under et bredt repertoire af frække trin i de århusianske gader, ja, selv udenfor en menneskeforladt lufthavn på Djursland.

- Alle kan danse en sommer, sagde den tidligere FCK-træner Hans Backe engang, og det er en sætning som både sportschef Peter "PC" Christiansen, der selv har spillet under den sympatiske svensker, og administrerende direktør Jacob Nielsen har taget til sig i AGF.

Derfor står de lidt på afstand, måske nok let knipsende, men ingenlunde overvejende et moonwalk-battle eller hidsig jitterbug.

- Ja, vi har slået både FC Midtjylland og FC København, scoret 12 gange mod dem i fire kampe, og det er dæleme flot, men det viser jo ikke noget med mindre, at vi er i stand til at gentage det, og holde os heroppe i de kommende sæsoner, lyder det fra Jacob Nielsen.

- Det er den selvforståelse, vi har i AGF, og som vores omgivelser har i forhold til klubben, og skal vi forløse det potentiale, vi så mange gange har snakket om, skal vi over en længere periode bevise, at vi hører til i toppen. Vi skal også kunne spille med i den kommende sæson og den derefter. Alle kan danse en sommer. Det har Esbjerg og Lyngby og Sønderjyske bevist er muligt, at man kan poppe op en enkelt sæson, for så at falde ned igen, siger AGF-direktøren.

- Det er altså første gang i 23 år, at vi popper op, og spiller med, hvor det er sjovt og nu står på medaljeskamlen. Det er specielt. Men kunsten er at blive stående.

Men det virker som om, at der er et fornuftigt sportsligt fundament at bygge videre på?

- Det synes jeg også. Men det synes jeg jo også, at de andre klubber, jeg har nævnt havde. Vi har selvfølgelig nogle andre og større muskler i AGF, som vi skal forsøge at udnytte nu. Ikke mindst på transferdelen. Og det arbejde er jeg meget tryg ved, at "PC" står for, lyder det fra Nielsen.


Der er masser af ting, vi kan, og skal blive bedre til. Det ændrer en sejr i Parken ikke på. Vi kommer ikke til at stille os tilfredse i AGF. Vi er født utilfredse.

Peter Christiansen, sportschef i AGF


Annonce

Født utilfredse

Sportschefen var naturligvis et stort, bredt smil efter den historiske sejr i parken sent søndag aften, men han holder sig også i ro, selvom bassen pumper.

- Der er masser af ting, vi kan, og skal blive bedre til. Det ændrer en sejr i Parken ikke på. Vi kommer ikke til at stille os tilfredse i AGF. Vi er født utilfredse. Der er for mange kampe, hvor vi ikke har leveret i den her sæson, så vi skal blive dygtigere, og kan vi holde den nuværende gruppe nogenlunde samlet, er der mere at gå på, kommer det fra Peter "PC" Christiansen.

- Vi skal vise det i næste sæson. Det har vi til gode at bevise. Vi er slet ikke i mål. Det handler om at ramme et højt niveau år efter år efter år, og det er den ballast, vi skal have ind i den her gruppe. Vi har ikke formået at spille os i top seks før, så vi skal ud og bevise, at vi kan gøre det to år i træk. Det bliver jo målet for den kommende sæson, og så må vi tage den derfra. Det har været fantastisk for vores trup at prøve kræfter med slutspillet, og vi har været gode til det, siger han.

Står du her som AGF-sportschef og er en smule overrasket over det niveau, holdet har vist i de her kampe?

- Nej, det er jeg faktisk ikke. Ikke med den kvalitet, der er i den her trup. Jeg synes jo bare, at folk har grebet chancen. Vi har haft en periode, hvor vi har manglet Bundu, Backman og Amini og Zach Duncan fik en korsbåndsskade, men så er der bare andre, der er trådt i karakter. Det er klart, at tingene går op i en højere enhed lige nu, og det sådan det er, når man mærker medgangen. Men vi har hele tiden troet på det her, kommer det fra sportschefen.

Annonce

Ikke flere penge til transfers

Nu mangler de så to runder af slutspillet. På onsdag ude mod FC Nordsjælland, søndag hjemmebane mod Brøndby.

Ændrer det noget i tilgangen til de kampe, at AGF nu er foran FCK, og ikke nødvendigvis skal jagte?

- Nej, det synes jeg ikke. Det er lige nøjagtigt det, der er styrken i den her gruppe. Det er den følelse, som træneren kan skabe i dem, og derfor er det ikke svært for os stadigvæk at være på jagt. Den her FCK-skalp kan vi jo ikke bruge til noget, hvis vi smider kampen mod FC Nordsjælland. Vi har ikke vundet andenpladsen endnu. Der er to kampe tilbage, og jeg har svært ved at forestille mig, at FCK ikke laver tre-fire point i de to sidste kampe, selvom de har deres problemer.

Ifølge Jacob Nielsen kommer det ikke til at ændre noget i forhold til det samlede transferbudget, de penge Christiansen har at lege med i de kommende måneder, hvorvidt AGF bliver toer eller treer. Om det bliver Europa eller ej.

- Nej, vi har en klar strategi på transferdelen og på indkøbsdelen. Det ændrer ikke noget, om vi bliver to eller tre, eller om vi skal spille en europæisk kamp mere eller mindre. Transfervinduet løber helt frem til 5. oktober, og der ved vi jo også, hvor vi er henne i Europa, hvis vi overhovedet når så langt. Så uanset om vi skal spille 1. eller 2. kvalifikationsrunde eller slet ikke skal spille, holder vi os til vores strategi, kommer det fra direktøren.

Sportschefen nikker. Ingen grund til at snuble over egne fødder i ren begejstring:

- Vi kommer til at gøre præcis det, vi hele tiden har tænkt os. Det er som sidste sommer. Vi vil have hård konkurrence på alle pladser, for denne sæson har vist, at det er vigtigt med en stor bredde, og vi vil have unge, sultne spillere, der er på det rigtige sted på karrierestigen. Det er vi jo allerede godt i gang med, og det arbejde fortsætter uafhængigt af resultaterne inde på banen, siger han.

AGF har i de forløbne uger hentet Søren Tengstedt ind fra AaB og serbiske Milan Jevtovic i Røde Stjerne. Tiden vil vise, hvor gode dansere, de så er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce