Annonce
AGF

AGF lejer back i Fiorentina: Har spillet Champions League mod City og Napoli

Kevin Diks (tv) har tidligere spillet Champions League for Feyenoord - her mod Manchester City. Arkivfoto: REUTERS/Phil Noble
For anden dag i træk forstærker AGF sig. Mandag hentede klubben en hollandsk back, der har spillet i Champions League.
Annonce

FODBOLD: AGF var alligevel ikke helt færdige i transfervinduet, der lukker natten til tirsdag.

Mandag aften annoncerede klubben, at hollandske Kevin Diks kommer på leje i denne sæson.

Han er 22 år, højre back og har hjemme i Serie A-klubben Fiorentina.

- Kevin er en spiller, vi har fulgt på afstand længe i AGF. Han har - trods sin unge alder - allerede god erfaring fra topklubber i Holland og Italien, fra de hollandske ungdomslandshold, samt de europæiske klubturneringer. Kevin spiller primært højre back, men kan også løse opgaver på andre forsvarspositioner i andre formationer. Så han giver cheftræner David Nielsen nogen andre strenge at spille på og øger konkurrencen i de bagerste kæder, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, til klubbens hjemmeside.

Kevin Diks skiftede til Fiorentina fra Vitesse i Holland i 2016. Han blev lejet ud i en sæson til Feyenoord i hjemlandet i 2017-18-sæsonen, hvor han spillede tre Champions League-kampe - blandt andet mod Manchester City og Napoli.

Tilbagekomsten til Italien blev ingen succes. Han har blot opnået to kampe i Serie A, henholdsvis to og tre minutter. Derfor blev han udlejet i foråret til Empoli, hvor han dog aldrig kom i kamp på grund af en knæskade. Derfor har han ikke været udtaget til en kamp siden 22. februar i år og er også stadig småskadet.

- Han bærer en mindre skade med sig til Aarhus. Men vores dygtige sundhedssektor har tjekket ham grundigt igennem og er yderst fortrøstningsfulde i forhold til at få ham til at præstere på de høje nagler igen. Så vi glæder os til at se Kevin i fulde omdrejninger igen og ser frem til at se ham tilslutte sig vores trup på Fredensvang, siger Peter Christiansen.

Annonce

Offensiv back

Kevin Diks spurgte den tidligere Brøndby-spiller Christian Nørgaard til råd, da han fik muligheden for at komme til AGF. De to har været holdkammerater i Fiorentina.

Han siger om sig selv til AGF TV:

- Jeg er en offensiv højreback. Jeg er fra Holland og vi kan godt lide at spille offensivt. Men jeg kan også dække defensiven.

- Jeg er 22 år, men jeg har spillet mange kampe for min alder på højt niveau.

Kevin Diks har spillet syv U21-landskampe for Holland.

AGF hentede søndag kantspilleren Gift Links i sydafrikanske Cape Town City.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Aarhus

Stigning i smittede: Somalisk forening i chok over corona-tal

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Annonce