Annonce
AGF

AGF lejer back i Fiorentina: Har spillet Champions League mod City og Napoli

Kevin Diks (tv) har tidligere spillet Champions League for Feyenoord - her mod Manchester City. Arkivfoto: REUTERS/Phil Noble
For anden dag i træk forstærker AGF sig. Mandag hentede klubben en hollandsk back, der har spillet i Champions League.

FODBOLD: AGF var alligevel ikke helt færdige i transfervinduet, der lukker natten til tirsdag.

Mandag aften annoncerede klubben, at hollandske Kevin Diks kommer på leje i denne sæson.

Han er 22 år, højre back og har hjemme i Serie A-klubben Fiorentina.

- Kevin er en spiller, vi har fulgt på afstand længe i AGF. Han har - trods sin unge alder - allerede god erfaring fra topklubber i Holland og Italien, fra de hollandske ungdomslandshold, samt de europæiske klubturneringer. Kevin spiller primært højre back, men kan også løse opgaver på andre forsvarspositioner i andre formationer. Så han giver cheftræner David Nielsen nogen andre strenge at spille på og øger konkurrencen i de bagerste kæder, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, til klubbens hjemmeside.

Kevin Diks skiftede til Fiorentina fra Vitesse i Holland i 2016. Han blev lejet ud i en sæson til Feyenoord i hjemlandet i 2017-18-sæsonen, hvor han spillede tre Champions League-kampe - blandt andet mod Manchester City og Napoli.

Tilbagekomsten til Italien blev ingen succes. Han har blot opnået to kampe i Serie A, henholdsvis to og tre minutter. Derfor blev han udlejet i foråret til Empoli, hvor han dog aldrig kom i kamp på grund af en knæskade. Derfor har han ikke været udtaget til en kamp siden 22. februar i år og er også stadig småskadet.

- Han bærer en mindre skade med sig til Aarhus. Men vores dygtige sundhedssektor har tjekket ham grundigt igennem og er yderst fortrøstningsfulde i forhold til at få ham til at præstere på de høje nagler igen. Så vi glæder os til at se Kevin i fulde omdrejninger igen og ser frem til at se ham tilslutte sig vores trup på Fredensvang, siger Peter Christiansen.

Annonce

Offensiv back

Kevin Diks spurgte den tidligere Brøndby-spiller Christian Nørgaard til råd, da han fik muligheden for at komme til AGF. De to har været holdkammerater i Fiorentina.

Han siger om sig selv til AGF TV:

- Jeg er en offensiv højreback. Jeg er fra Holland og vi kan godt lide at spille offensivt. Men jeg kan også dække defensiven.

- Jeg er 22 år, men jeg har spillet mange kampe for min alder på højt niveau.

Kevin Diks har spillet syv U21-landskampe for Holland.

AGF hentede søndag kantspilleren Gift Links i sydafrikanske Cape Town City.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

Stor eftersøgning efter 4-årige der forsvandt fra børnehaven - men de skulle bare hjem at lege

Annonce