Annonce
Sport

AGF lejer ung polsk målmand i Liverpool

Kamil Grabara. Foto: AGF

AGF har lejet den polske U21-landsholdsmålmand Kamil Grabara i Liverpool for resten af sæsonen.

FODBOLD: Superligaklubben AGF har kigget mod Premier Leagues tophold, Liverpool, for at finde en målmand.

Her har aarhusianerne fundet den 19-årige polak Kamil Grabara, der spiller forårssæsonen i AGF på en lejeaftale. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse. Polakken, der fylder 20 år tirsdag, er udset til at skulle konkurrere med Oscar Whalley og talentet Kasper Kristensen om pladsen i målet.

AGF prøvede også at tilknytte målmanden i sommer, men dengang gik forsøget i vasken, fortæller AGF's sportschef, Peter Christiansen.

- Vi var tæt på at lave en aftale med Kamil og Liverpool i sommer, men en kortvarig skade i toppen af Liverpools målmandshierarki gjorde, at det blev afblæst.

- Men vi fortsatte med at følge Kamil og har holdt kontakten ved lige. Og vi er selvfølgelig glade for, at det nu kunne lade sig gøre, og vi ser frem til at begynde samarbejdet, siger sportschefen.

Grabara er sikker på, at opholdet i Aarhus bliver givtigt.

- Jeg ved, at klubben har fulgt mig længe og vist stor interesse for mig, og i samtalerne med sportschefen og trænerne er jeg kun blevet bekræftet i, at det er et godt skifte for mig, så jeg kan fortsætte min udvikling som målmand, siger målmanden. Kamil Grabaras kontrakt med Liverpool løber frem til sommeren 2022. Han er desuden førstemålmand på Polens U21-landshold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce