Annonce
AGF

AGF må undvære anføreren mod Lyngby: - Vi skal kunne klare os uden Backman

Niklas Backman må lægge anførerbindet for en enkelt kamp når AGF møder Lyngby på søndag. Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Scanpix
Hvor vigtig er Niklas Backman for AGF? Det får klubben et svar på søndag, når svenskeren er bænket med karantæne mod Lyngby. Pointhøsten plejer at falde drastisk uden forsvarsspilleren på banen.
Annonce

FODBOLD: Excelarket taler for sig selv. AGF er langt bedre med end uden Niklas Backman.

I 2019 har holdet fået knap et point mere per kamp med den svenske anfører på banen og lukket et halvt mål færre ind.

Men efter at have været en fast del af AGFs startopstilling i 14 kampe i træk, må Niklas Backman på søndag se til fra bænken når Lyngby gæster Ceres Park. Anføreren har karantæne og derfor forventes Frederik Tingager at overtage hans plans i det centrale forsvar ved siden af Sebastian Hausner.

AGF var uden Backman i de første fire kampe i denne sæson, som resulterede i en uafgjort og tre nederlag - blandt andet på udebane til netop Lyngby.

Og spørgsmålet er så; Har de seneste 14 kampe med den 31-årige på holdet, hvor AGF har vundet 10 og spillet én uafgjort, gjort AGF stærkere til at klare sig uden veteranen?

- Der er slet ingen tvivl om, at han er en vigtig spiller for os. Det er sådan, det er. Men det var Polle (Nicolai Poulsen, red.) jo også da han havde karantæne. Spillerne får karantæne, og det skal vi håndtere.

- Skelettet skal kunne holde til, at én mand træder ud. Det er derfor, vi træner og holder en trup samlet. Det er naturligt.

- Vi er et godt sted. Holdet har spillet mange kampe og vundet. Backman er en dygtig spiller, men nu får vi en anden ind. Og det har vi håndteret rigtig fint indtil nu på andre positioner. Vi bruger ikke så meget tid på de statistikker, der er. Vi kigger på vores eget spil, siger AGFs cheftræner David Nielsen.

Niklas Backmans 2019

  • AGF har spillet 34 Superligakampe i hele 2019. Der er stor forskel på resultaterne om Niklas Backman har været med eller ej.
  • I de 16 kampe, han har spillet, har AGF vundet 12, spillet én uafgjort og lukket 14 mål ind.
  • I de 19 kampe, han ikke har været med i, har AGF vundet syv, spillet fire uafgjort og lukket 24 mål ind.
Annonce

Andre må tage ansvar

Ude fra venstre backen Casper Højer lyder der også en forventning om, at AGF skal kunne klare at spille uden Backman.

- Jeg synes, vi er rustet til at vi kan pille én mand ud. Selvfølgelig betyder Backman meget for os. Han er en dygtig spiller og anfører for holdet. Selvfølgelig er det ikke nemt, når en mand som ham ikke må være med. Men som Hausner har spillet og en god mand som Tingager kommer ind, ser jeg ikke noget problem.

- Det skal være sådan, at andre overtager de roller, Backman har på banen - i spillet og som leder - når han ikke kan være med. Og jeg synes også, vi har været gode til det i løbet af sæsonen. Hver gang, en er gået ud, er en ny poppet op, siger Casper Højer Nielsen.

AGF møder Lyngby på søndag med kampstart klokken 14.00 på det gode, gamle stadion med løbebanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Annonce