Annonce
AGF

AGF må undvære Bundu, Amini og Thorsteinsson mod stærke tjekker

AGFerne er efter et par træningspas i Portugal klar til vinteropstartens fjerde testkamp. Efter tre kampe hjemme i Danmark venter tjekkiske Slavia Prag lørdag i Portimao. Foto: Kim Robin Graahede.
De forsvarende tjekkiske mestre og pokalvindere fra Slavia Prag er modstanderen i første kamp i The Atlantic Cup.

FODBOLD: Det er yderst kompetent modstand AGF løber ind i på Estadio Bela Vista lidt uden for Portimao lørdag eftermiddag i holdet første testkamp på portugisisk grund.

Tjekkiske Slavia Prag er således både forsvarende mestre og pokalvindere i hjemlandet, og klubben, der historisk set ellers regnes som lillebror til Sparta Prag, fører også ligaen i denne sæson ganske suverænt. Slavia Prag har således endnu ikke tabt en kamp i turneringen og har blot lukket fire mål ind i 20 kampe.

Til opgøret i The Atlantic Cup, hvor to andre danske klubber – Børndby og FC København – også deltager, må AGF undvære Mustapha Bundu, Mustafa Amini og Jon Dagur Thorsteinsson, der alle har været plaget af småskader i opstarten, har været på skånekost og derfor endnu mangler nogle træningstimer i benene til at blive sluppet løs i kamp.

Der er kampstart klokken 14.00 lørdag dansk tid, og stiften.dk liveblogger fra opgøret.

Annonce

AGF-Slavia Prag

Lørdag eftermiddag spiller AGF den første af tre kampe i The Atlantic Cup i Portugal. Modstanderen er det suveræne førerhold fra den tjekkiske liga, Slavia Prag, så det er lidt af opgave århusianerne kommer på.
Sådan stiller AGF formodentligt op mod de tjekkiske mestre:
William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Kasper Lunding, Bror Blume, Benjamin Hvidt, Jakob Ankersen – Patrick Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce