Annonce
AGF

AGF må undvære profiler mod Lyngby

Niklas Backman trak i nødbremsen i søndags i Esbjerg hvilket kostede et gult kort. Derfor må han sidde over i søndagens kamp mod Lyngby. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Oprindeligt var Nicolai Poulsen i karantæne mod Lyngby på søndag, men AGFeren har fået annulleret sit gule kort fra Esbjerg-kampen.

FODBOLD: Efter at have stillet med de samme 11 to kampe i træk, er cheftræner David Nielsen tvunget til at lave et par udskiftninger på AGF-holdet til søndagens Superligakamp mod Lyngby.

Anfører Niklas Backman og Jon Dagur Thorsteinsson har nemlig karantæne efter at de modtog en advarsel mod Esbjerg.

Mens det er oplagt at erstatte Thorsteinsson med Jakob Ankersen på venstre kant, står enten Frederik Tingager eller Jesper Juelsgård klar til at erstatte Niklas Backman - begge kan endda komme i spil hvis David Nielsen vælger at give 19-årige Sebastian Hausner en pause efter at han har spillet fire kampe i træk.

Annonce

Karantæner i AGF

  • Niklas Backman og Jon Dagur Thorsteinsson afsoner karantæne når AGF møder Lyngby på søndag fordi de modtog en advarsel imod Esbjerg.
  • Nicolai Poulsen og Zach Duncan får en spilledags karantæne næste gang de modtager et gult kort.
  • Jesper Juelsgård får en spilledags karantæne næste gang han modtager et gult kort til fire strafpoint.
  • Mustafa Amini og Casper Højer Nielsen får en spilledags karantæne .næste gang de modtager et gult kort til seks straf point.
  • Advarsler deles op i tre kategorier: Mild (3 strafpoint), middel (4) og grov (6).

Poulsen ikke i karantæne

Egentlig var det Niklas Backman og Nicolai Poulsen (og ikke Thorsteinsson), der modtog gule kort for AGF i Esbjerg i søndags.

Men midtbanesliderens advarsel er siden blevet annulleret og givet til Jon Dagur Thorsteinsson i stedet, da det var islændingen, der lavede den forseelse, som dommer Jakob Sundberg takserede Poulsen for. Episoden skete i forbindelse med et returløb hvor en Esbjerg-spiller blev væltet væk fra bolden.

Nicolai Poulsen gjorde sig umage allerede under kampen for at fortælle dommeren, at det altså ikke var ham, der begik frisparket.

Foruden de forstående karantæner har AGF en række spillere, der kan komme i straffeboksen ved en enkelt advarsel. Foruden Nicolai Poulsen er der tale om Zach Duncan, Jesper Juelsgård, Mustafa Amini og Casper Højer Nielsen.

AGF møder Lyngby på søndag klokken 14.00 på Ceres Park og slutter herefter 2019 med en udekamp mod FC Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce