Annonce
AGF

AGF-målmand: AGF har flyttet sig, mens jeg har været væk

Serbiske Aleksandar Jovanovic fik et yderst fornuftigt comeback i AGFs målmandstrøje, da han søndag var med til at besejre AaB. Foto: Ole Nielsen.
Aleksandar Jovanovic er efter et svært, men lærerigt år i spansk fodbold tilbage i AGF. Den serbiske landsholdsmålmand ville ikke have været oplevelsen i SD Huesca foruden, og føler sig som en markant bedre spiller i forhold til, da han forlod Aarhus for tolv måneder siden.
Annonce

FODBOLD: Jeg har nydt hver eneste minut, jeg har spillet foran de bedste fans i Danmark. Jeg vil altid bære AGF og fansene i hjertet, og ønsker klubben alt det bedste i fremtiden.

Det var et følelsesmæssigt farvel, men også et uundgåeligt ét af slagsen, da Aleksandar Jovanovic for et år siden forlod AGF for at træde ind på en langt større scene: La Liga. Superligaen var blevet for lille for den store serber, der over en længere periode havde præsteret små mirakler i buret - og nu ventede et spansk eventyr, SD Huesca, et markant trin op ad karrierestigen.

AGF-supporterne begræd tabet af den hårdføre keeper, ja, mange pegede efterfølgende på netop det salg, som hovedårsagen til AGFs mindre heldige efterår.

Nu er han så tilbage - efter en noget blandet oplevelse nede sydpå - og gjorde et fornemt Superliga-comeback søndag på Ceres Park, hvor han var med til at besejre AaB med 3-0, og i øvrigt diskede op med flere flotte redninger undervejs. Han havde også tjansen i pokalkampen mod Marstal/Rise onsdagen inden, men den store gensynsfest var altså mod AaB.

- Jeg er rigtig glad for at være tilbage. Jeg kender klubben, og Aarhus er mit andet hjem. Jeg hjalp holdet til sejr i den første kamp, så jeg er meget lettet over at være her, griner han efter onsdagens forblæste træning på Fredensvang.

Efter sit comeback - og i øvrigt også før - blev han hyldet af AGF-fansene, der tydeligvis ikke havde glemt ham henover de 12 måneder. Det var rendyrket kærlighed.

- Ja, det var virkelig dejligt. Det har gjort mig så glad. Jeg havde et godt forhold til fansene, inden jeg rejste til Spanien, men det her var som at tage det hele op på et endnu højere niveau. Jeg føler mig virkelig værdsat af fansene i Aarhus.

Er du overrasket over modtagelsen?

- Ja, en lille smule. Jeg havde da nok regnet med en fin modtagelse, men det her oversteg virkelig mine forventninger, og i det hele taget har det været vildt så mange beskeder og positive tilkendegivelser, jeg har fået fra folk, efter jeg er kommet tilbage til klubben. Det betyder meget, og gør mig stolt, lyder det fra den 26-årige serbiske landsholdsmålmand.

Annonce

Mere erfaring, bedre med fødderne

Han var faktisk på vej til Tyrkiet, et salg fra Huesca til en unavngiven klub i den tyrkiske liga var mere eller mindre hjemme, familien gjorde klar til at bryde op, men så ramlede skiftet pludselig, og AGF kom på banen på transfervinduets sidste dag, sportschefen ringede, og vupti, tilbage i Aarhus, AGF, i første omgang på en fire måneder lang lejeaftale.

- Nu har jeg fuldt fokus på at gøre mit bedste for AGF frem til årsskiftet, og så må vi se, hvad der kommer til at ske. Jeg er kommet, fordi jeg selv mener, at jeg kan være med til at gøre holdet endnu bedre, og jeg tror på, at vi kan hente mange point frem mod vinterpausen. Jeg ser det her hold som ét, der har en rigtig god mulighed for at komme i top seks.

Du tog afsted fra AGF for et år siden, fordi du ville spille på en højere hylde. Nu er du her igen, men kan man forestille sig, at du kunne finde på at lave en længere aftale med AGF?

- Det ved man aldrig i fodbold. Jeg har selvfølgelig fokus på at spille på så højt niveau, som overhovedet muligt, og det var derfor, at jeg tog til Spanien for at år siden. Jeg må kigge på det sammen med min agent, når efteråret er ovre, og jeg ved, hvordan det hele er gået. Jeg tager det skridt for skridt, kamp for kamp, men jeg vil slet ikke afvise noget. Jeg elsker at være i Aarhus, kommer det fra Aleksandar Jovanovic, der fik 12 kampe i Huesca-trøjen, men altså også var med til at rykke ned i den næstbedste række.

Kommer han tilbage med en dårlig oplevelse i sportstasken?

- Det kunne have været bedre, men det kunne også være gået værre. Jeg har spillet kampe i La Liga, én af verdens bedste ligaer, så det har givet mig rigtig meget. Jeg har spillet kampe mod klubber som Real Madrid, Sevilla og Real Betis. Det var alt i alt en ok oplevelse, selvom der var en del sprogproblemer, for ingen talte engelsk, og jeg sad også på bænken i en lang periode. Men træningen var på et rigtig højt niveau, der bliver virkelig spillet hurtigt, så jeg har lært meget, siger han.

- Der bliver virkelig spillet hurtigt. Meget hurtigere end hvad jeg har været vant til fra både Serbien og Danmark. Så jeg har forbedret mit spil med fødderne rigtig meget. Målmændene er derfor også meget involveret hele tiden til træning. Og det er nødvendigt, det siger sig selv, hvis man skal kunne spille med i én af de største og bedste ligaer i verden.

Annonce

Niveauet er hævet i AGF

Så det er en bedre udgave af målmanden Aleksandar Jovanovic, som AGF har hentet hjem igen?

- Ja, uden tvivl. Jeg kommer med et års erfaring fra La Liga og fra et virkelig godt træningsmiljø. Jeg vil ikke sige noget dårligt om AGF, men kvaliteten til kamp og træning er bare noget helt andet i Spanien. Også i en lille klub som Huesca. De mindre gode ting fra mit ophold dernede, har jeg jo også lært af, så jeg er helt klart en bedre spiller end da jeg forlod AGF. Det kan forhåbentlig komme klubben til gode, smiler han.

Han har været i Aarhus i mindre end to uger, men er vendt tilbage til en styrket klub, et bedre hold, siger han.

- Jeg kan mærke, at der er en rigtig god atmosfære i klubben og i omklædningsrummet, og det beviste holdet også på banen mod AaB. Der er sket en del udskiftninger, siden jeg var her sidst, men holdet ser ud til at være styrket. Jeg har ikke været her så lang tid, men har allerede en rigtig god fornemmelse i forhold til holdets muligheder. Det så jeg fra den første dag.

Har stemningen ændret sig i forhold til for et år siden?

- Ja, det synes jeg. Der er som sagt mange nye ansigter, også en del jeg kender godt, men atmosfæren i omklædningsrummet er bedre, det samme er kvaliteten til træning, smiler han.

Han vogter også AGF-målet fredag aften mod OB. Svenske William Eskelinen - hvis skade var den direkte årsag til, at sportschef Peter "PC" Christiansen tog mobilen og trykkede Jovanovic' nummer - er fortsat ukampdygtig, men så snart han er tilbage, kan serberen naturligvis se frem til hård konkurrence om spilletiden.

- Det tager jeg helt roligt. Jeg tror på mig selv, siger han. Der er i den grad lagt op til behandsket fægtning de kommende måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Aarhus

Ingen fly: Aarhus Lufthavn lukket

Annonce