Annonce
AGF

AGF-målmand: Det er et sundt tegn, at jeg keder mig inde på stregen

AGF-målmand William Eskelinen skal førsøge at holde nullet for fjerde kamp i træk, når Esbjerg søndag kommer til Aarhus. Foto: Ole Nielsen.
Fem kampe som AGF-målmand - og allerede tre "clean sheets". Svenske William Eskelinen har på mindre end en måned fået vendt de kritiske røster i kølvandet på debuten mod FC Midtjylland til en verserende succeshistorie, selvom han også erkender, at han ikke har været decideret overbebyrdet i de seneste par kampe.

FODBOLD: Det er blot en måned siden, at svenske William Eskelinen fik sin debut som AGF-målmand.

Efter at have lukket mål ind mod både FC Midtjylland og Lyngby med nul point til følge - og en ret så heftig kritik for præstationerne i disse kampe - har den 22-årige svensker taget solid revanche siden da og holdt nullet i de seneste tre opgør.

Faktisk var Eskelinen ikke så meget i vælten i søndagens sejr på Brøndby Stadion, og gik vel heller ikke ligefrem overanstrengt i bad efter den forudgående hjemmekamp mod AC Horsens, for det er lykkedes AGF-defensiven at lukke effektivt ned for modstanderne.

Som holdkammerat Casper Højer Nielsen udtrykte det med et glimt i øjet den anden dag:

- Det er altid vigtigt at have en målmand, der føler sig komfortabel derinde, men det er nu ikke meget, han har skulle lave på det seneste.

AGF-målmanden har dog ikke noget mod at stå inde på stregen og tælle måger.

- Det er kun positivt, at vi som hold kan præstere så godt defensivt, at vi fuldstændig holder modstanderen fra afslutninger indenfor målrammen. Jeg vil da som målmand hellere have en kamp, hvor jeg ikke har noget at lave, end det modsatte, for det viser jo, at jeg er en del af et velfungerende hold, siger han med et bredt smil.

Annonce

Vi knokler, gør vi

Målmandsposten er vel typisk den position, hvor det - hvis man ikke lige hedder Kamil Grabara - tager længst tid at blive spillet ind på et hold. Det handler om at finde holdkammeraterne, trygheden, og få oparbejdet en effektiv kommunikation med forsvarskæden.

- Det betyder altid noget for an målmand at holde nullet, men det er især måden, vi har gjort det på i de seneste kampe, hvor vi ikke har tilladt mange muligheder til modstanderne. Én ting er at holde målet rent, hvis man flyver rundt og har heldet på sin side. Noget andet er, hvis man føler, at holdet er i fuld kontrol. Nu har vi gjort det tre kampe i træk, og det er en fed følelse at gå fra banen med, lyder det fra den tidligere GIF Sundsvall-spiller.

- Jeg har en fantastisk forsvarskæde foran mig, som hjælper mig rigtig meget, og som har været gode til hurtigt at få mig spillet ind på holdet. Alle hjælper alle, så ja, jeg er faldet rigtig godt til i klubben.

Hvordan har du oplevet den første tid - og den udvikling som du og holdet har været igennem?

- Vi har bare arbejdet hårdt på træningsbanen, og har fået endnu mere styr på nogle grundprincipper, som vi altid skal have med os ind på banen. Og så er det selvfølgelig, at de forskellige relationer spillerne imellem er blevet bedre. Det har været tilfældet fra mig og så til forsvarskæden, og fra dem og op til midtbanen. Vi rammer hinanden, snakker godt sammen og hænger i det hele taget bare godt sammen, forklarer Eskelinen.

- Jeg ved, hvad midtstopperne gør i de forskellige situationer, og de ved, hvad jeg gør, og derfor har det set så stabilt ud. Det tager noget tid at finde ud, hvordan ham og ham reagerer på dødbolde og så videre. Men det har været en rigtig positiv oplevelse, og det gør det bare ekstra godt, at vi så også på resultaterne er blevet belønnet for det hårde arbejde fra træningsbanen, siger han.

290 minutter siden - plus det løse - er det siden, at den behandskede svensker sidst måtte pille bolden ud af eget net. På søndag skal han forsøge at forlænge den fornuftige statistik med endnu 90 minutter, når Esbjerg kommer på besøg på Ceres Park.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce