Annonce
AGF

AGF-målmand er klar til at kravle ud af Grabaras skygge

Oscar Whalley er lige nu og her førstevalg i AGF-målet, og han holdt nullet mod AC Horsens i tirsdagens testkamp. Foto: Ole Nielsen
Oscar Whalley holdt nullet i tirsdagens sejr over AC Horsens, og den 25-årige spanier føler sig klar til atter at tage over som førstevalg i AGF-målet.

FODBOLD: Det kan godt være, at han røg ind i skyggen af en ung polak i foråret, men AGF-fansene har ikke glemt Oscar Whalley.

Den anden dag til træning på Fredensvang var en entusiastisk skoleklasse fra de lavere årgange mødt op for at lokke autografer ud af spillerne, og da truppens målmænd trænede i den ende, hvor småfolket fik at vide, at de skulle vente, gik der spontant heppekor i foretagendet: "Oscar Whalley, Oscar Whalley", lød det taktfast ind mod banen.

Spanieren kvitterede med et overrasket smil. Sådan noget giver selvtillid. Og det får han også brug for i den kommende tid.

For det lader ikke til, at Kamil Grabara kan få forlænget sit ophold i AGF, og dermed er Oscar Whalley - her og nu - det oplagte førstevalg til målmandsposten i AGF.

Den 25-årige spanier fra Zaragoza fik derfor også 90 fuldfede minutter i buret for århusianerne i tirsdagens testkamp på CASA Arena mod AC Horsens, en lille eksamen kunne man godt kalde det, og de bekom ham godt efter et forår langt fra superliga-bold.

- Det var dejligt. Det er altid godt at få en hel kamp, for ligaen venter lige rundt om hjørnet, så jo flere minutter jo bedre, og et "clean sheet" er altid positivt, lød det efter slutfløjtet fra den 189 centimeter høje keeper, der kom til AGF for et år siden som erstatning for Aleksandar Jovanovic, men i foråret slet ikke var på banen, fordi klubben lejede Grabara i Liverpool.

Annonce

Klar til kampen

Nu er situationen ændret.

- Jeg tager ikke noget for givet. Jeg skal vinde pladsen for at få lov til at spille. Men hvis jeg kan præstere godt, som jeg synes, jeg gjorde i dag (tirsdag, red.), og få helt styr på de høje bolde, har jeg en tro på, at jeg kan blive målmand nummer et i AGF, sagde han.

Har det været hårdt at sidde udenfor i foråret og se Grabara levere?

- Nej, det synes jeg ikke. Det er selvfølgelig altid hårdt, når man ikke spiller, men jeg forstod min rolle, og han præsterede så godt, at jeg egentlig bare havde fokus på at blive endnu skarpere til træning, så jeg kunne presse ham også. Nu ser det ud til, at han er væk, og jeg savner ham faktisk ved kortspilbordet, men jeg håber selvfølgelig, at jeg kan vise, at det er mig, der skal stå nu.

Men var det ikke hårdt mentalt at miste din plads på holdet?

- Jo, det var det de første par uger. De var frygtelige. Men derfra er der jo ikke andet at gøre end at kigge fremad og være professionel. I den situation kan du ikke, undskyld mit sprog, være en idiot og kun tænke på dig selv. Det handler også om holdet. Så jeg trænede hårdt for at stå klar, når denne situation ville komme, og jeg igen ville få chancen, kom det fra Whalley.

Mod Horsens leverede han flere gode redninger, men havde også her og der sine problemer, når høje dødbolde skulle gribes eller bokses væk fra farezonen.

Men han føler sig klar til at tage kampen op, hvis AGF henter endnu en målmand ind udefra.

- Jeg er altid klar til at tage kampen op. Konkurrence er godt, og lige nu synes jeg, at de unge målmænd i truppen (Kasper T. Kristensen og Daniel Gadegaard, red.) presser mig til træning. Og det er godt. Konkurrence gør alle bedre.

Oscar Whalley står noteret for 13 kampe som AGF-målmand.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce