Annonce
AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Jesper Hansen har holdt målet rent syv gange for AGF i denne sæson, men det skulle ikke blive nummer otte mod Silkeborg, selvom han ifølge sin træner stod fremragende. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGFs cheftræner kalder målmand Jesper Hansen for fremragende efter et par pragtredninger da AGF spillede 1-1 med Silkeborg i årets sidste kamp.

FODBOLD: Silkeborg IF er oprykker til Superligaen, men det var svært at se på Ceres Parks dyngvåde bane fredag aften.

Midtjyderne spillede i perioder bolden i trekanter rundt om AGFere, der primært gik efter hårdtslående kontrastød når de fik fat i bolden.

Især mod slutningen af første halvleg blev AGFs venstre side udstillet i så høj grad, at AGFs målmand Jesper Hansen overvejede at flå hovedet af sine holdkammerater.

Annonce

Med højre back Rasmus Carstensen i spidsen blev hjemmeholdet spillet tynde gang på gang i 1-1-kampen, og det var et mirakel - eller i hvert fald Jesper Hansens skyld - at gæsterne kun scorede én gang på dagen.

- Jeg var ved at eksplodere efter den tredje flade bold fra deres højre back. Jeg stod og tænkte, at 'nu løber de jo bare rundt om os'. Derfor var jeg efter de andre, og det kan man nok også fornemme på TV-billederne, sagde Jesper Hansen efter kampen.

Han havde flere store redninger, hvorfor AGFs cheftræner David Nielsen da også kaldte ham "fremragende" efter kampen.

- Jeg havde en følelse af, at der skulle meget til i dag. Jeg følte mig uovervindelig, og derfor var det også ærgerligt, at de scorede til sidst. Det skulle ikke være i dag, at jeg holdt et clean sheet, men jeg kan stadig se tilbage på min bedste kamp for AGF.

Tilfreds med ét point

AGF bragte sig foran ved Mustapha Bundu i første halvleg, men Carstensens udlignende mål 20 minutter før tid sørgede for 1-1.

- Vi må være tilfreds med ét point når vi ser på det antal muligheder, de skabte i løbet af kampen. De er gode på bolden og de kunne have spillet chancerne endnu større end de gjorde. Selvfølgelig er vi skuffede over, at vi ikke kunne holde dem, men det må vi tage til takke med, sagde Jesper Hansen.

David Nielsen roste gæsterne, der turde spille fodbold med århusianerne.

- Når du skifter Nicklas Røjkjær ind for at spille venstre back over for Bundu, så har du fortjent at få et point. Det er unikt og fantastisk at se. De spiller flot og de er dygtige til dét, de gør. Men det er vi også til dét, vi gerne vil. Derfor blev det en lige kamp, selvom jeg godt ved, at der ikke sidder mange og mener, at vi spiller bedre end Silkeborg.

- Det blev en helt vild fodboldkamp. I første halvleg var jeg egentlig tilfreds. De havde den ene store chancer som Jesper Hansen reddede flot, men vi havde flere chancer end dem, og jeg er ærgerlig over, at vi ikke fik scoret til 2-0. Og det skal du gøre mod et hold som Silkeborg. Som kampen skred frem fik de bolden mere og mere og dermed skabte de chancer på os og fik spillet os tynde - derfor blev det en svær kamp, men vi bød dem op. Det kunne være endt 3-3.

I skabte selv mange chancer, men gav I for meget køb på defensiven ved at stå i et højt pres?

- Silkeborg er et ekstremt hold, så du kan vælge at gå all in og forsvare dig som vi gjorde på deres bane eller også kan du sige, at nu åbner vi op og kører omstillingerne for fuld skrald og forsøger at score nogle mål, sagde David Nielsen.

Han og spillerne kan nu gå på ferie, fire point efter netop Silkeborg i tabellen.

Superliga, 17. runde

AGF – Silkeborg IF 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Mustapha Bundu (17.), 1-1 Rasmus Carstensen (70.)

AGF (4-1-4-1): Jesper Hansen – Anthony D’Alberto, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Eric Kahl (Oliver Lund, 46.) – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Albert Grønbæk Erlykke (Yann Aurel Bisseck, 78.), Mikael Anderson (Jon Dagur Thorsteinsson, 78.), Gift Links (Frederik Brandhof, 46.) – Patrick Mortensen (Dawid Kurminowski, 81.)

Silkeborg (4-5-1): Nicolai Larsen – Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, André Calisir, Oliver Sonne (Nicklas Røjkjær, 46.) – Stefan Thordarson (Anders Klynge, 46.), Mark Brink (Andreas Oggesen, 90.), Robert Gojani, Sebastian Jørgensen (Joel Felix, 90.), Nicolai Vallys – Nicklas Helenius

Advarsler: Nicolai Poulsen, AGF. Nicklas Helenius, André Calisir, Silkeborg

Dommer: Aydin Uslu

Tilskuere: 9.082 på Ceres Park

Annonce
Aarhus For abonnenter

Lotte og Lars troede, de skulle bo i storbyen: Nu er de rykket tæt på skov og strand og gav nyt liv til ældre villa

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Sport For abonnenter

217 kilometer i Death Valley: Peter må tænke kreativt for at forberede sig på den voldsomme varme

Aarhus

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Alarm 112

Politiet følger udviklingen: Stort biltræf samler mange mennesker

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

AGF

AGF's U19-hold skudt i sænk i Farum

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Annonce