Annonce
AGF

AGF-målscorer: Det betyder alt, at der er tilskuere tilbage på stadion

Albert Grønbæk har nu scoret to kampe i træk. Han føler, at han er tilbage efter et svært forår. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Albert Grønbæk Erlykke scorede for andet opgør i træk. Den 19-årige AGF-spiller kunne mærke, at holdet sugede publikums energi til sig.

FODBOLD: Albert Grønbæk Erlykke, Risskov, spillede en hovedrolle, da AGF torsdag igen kom på rette spor, vandt en fodboldkamp: 2-0 over Randers FC.

Den 19-årige midtbanespiller var for anden kamp i træk rykket ud på højrekanten, og han scorede også for anden kamp i træk.

Denne gang foran tilskuere, et medlevende hjemmepublikum, 5523 sjæle.

Annonce

- Det var super fedt i dag (torsdag, red.). Ikke kun at vinde, men også følelsen af at give noget tilbage til fansene. Det er jo ikke fordi, det var verdens kønneste fodboldkamp, men vi leverede en stærk holdpræstation, og det var bare en kæmpe forløsning, da Ammitzbøll scorede til 2-0 til sidst. Så fantastisk endelig at få en sejr igen, kom det fra en glad Albert Grønbæk Erlykke.

Hvad betyder det for jer, at tilskuerne endelig er tilbage?

- Det betyder alt. Hver gang, at der en spiller på holdet, der laver en god aktion eller en tackling, giver tilskuerne os noget respons ude fra tribunerne. Det var vigtig. Og det giver noget ekstra, sagde Erlykke.

- Det minder om fodbold igen, og jeg ved, at jeg snakker for hele holdet, når jeg siger, at det er noget, vi har savnet helt vildt. Det er fantastisk, at publikum er tilbage og kan give os den energi, som de gør.

Har haft en svær periode

Har I brug for det som hold med den måde I spiller på?

Ja. Det er med til at lægge et tryk på modstanderen, og det vi kunne mærke, at det gav os de der fem-ti procent ekstra.


Det minder om fodbold igen, og jeg ved, at jeg snakker for hele holdet, når jeg siger, at det er noget, vi har savnet helt vildt. Det er fantastisk, at publikum er tilbage og kan give os den energi, som de gør

Albert Grønbæk Erlykke


Det publikumsløse forår har ikke just været en dans på roser for den lovende AGFer, der har døjet med at finde sit spil.

- Jeg føler, at der var en periode, hvor tingene ikke spillede, som jeg ønskede det. Jeg tror på, at det går i den rigtige retning nu i takt med, at holdet også er begyndt at præstere bedre igen.

Er det svært at gå forrest, når holdet ikke fungerer optimalt?

- Det kan selvfølgelig godt være svært som helt ung, når det ikke går så godt for holdet, for vi læner os jo meget op ad de mere rutinerede spillere, men betyder ikke, at man som helt ung ikke skal kunne løfte holdet. Jeg er måske nok ikke den, der går forrest rent verbalt, men så skal jeg i stedet vise et godt eksempel via mine aktioner. Og det fik jeg gjort mod Randers.

Så det var også en lille personlig forløsning?

- Jeg føler i hvert fald, at jeg betaler noget tilbage til holdet, og jeg er glad for, at jeg i de seneste kampe har vist, at de kan regne med mig, sagde Erlykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Aarhus For abonnenter

Vi skal gøre op med tøjspild: Klædeskabet er fuldt af klimasyndere

Annonce