Annonce
AGF

AGF-målscorer skuffet over uafgjort: - Vi spillede for febrilsk

Patrick Mortensen var anfører i søndagens Superligakamp i Niklas Backmans fravær. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
David Nielsen mener, at AGF efter forholdene spillede godt mod Lyngby i søndagens 1-1-kamp på Ceres Park.

FODBOLD: Hvor gode var AGF egentlig, da de søndag spillede 1-1 med Lyngby?

Det var der delte meninger om hos den århusianske Superligaklub efter kampen, der satte en stopper for en sejrsstime på fire på stribe.

- Jeg havde forventet mere. Vi var i fin kontrol igennem hele kampen, men jeg er lidt skuffet over, at vi ikke formåede at lægge et større skub i slutningen af kampen. Jeg havde ikke følelsen af, at det skulle gå vores vej, jeg var mere bange for, det gik deres vej - og det var skuffende.

Hvorfor skabte I ikke mere?

- Det er en blanding af mange ting. Jeg kan starte med banen som var blød og virkelig svær at spille. Men det skal ikke være en undskyldning. Og så blev det for febrilsk til sidst. Vi skulle have slået nogle flere indlæg, men det var som om, vi ikke helt vidste, hvad vi skulle. Nogle ville det ene og andre noget andet og så blev det midtimellem. Det er ærgerligt, fordi jeg føler, vi havde et godt tag på dem. Så det kunne godt have udmøntet sig til mere.

Der er efterhånden et mønster i, at I leverer de dårligste præstationer mod de dårligste hold, kan du genkende det?

- Jeg tror, det er tilfældigt. Jeg var glad for reaktionen i dag i forhold til senest mod Esbjerg, hvor vi ikke gjorde det godt nok. Jeg synes, vi leverede en fin kamp og vi skal huske, at ét point ikke er en katastrofe. Men selvfølgelig vil vi gerne vinde alle vores hjemmekampe, sagde vikarierende anfører Patrick Mortensen.

Annonce

Superliga, 19. runde

  • AGF – Lyngby 1-1 (1-1)
  • Mål: 0-1 Rezan Corlu (6.), 1-1 Patrick Mortensen (29.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard (Kevin Diks, 75.), Sebastian Hausner (Jesper Juelsgård, 33.), Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen – Patrick Mortensen (Nicklas Helenius, 70.)
  • Lyngby (5-2-1-2): Thomas Mikkelsen – Lasse Fosgaard, Kevin Tshiembe, Nicolai Geertsen, Fredetik Winther, Patrick da Silva – Kasper Enghardt, Marcel Rømer – Rezan Corlu (Kasper Jørgensen, 90.) – Emil Nielsen (Jesper Christjansen, 71.), André Riel (Fredetik Gytkjær, 60.)
  • Dommer: Jonas Hansen
  • Advarsler: Alexander Munksgaard, Nicolai Poulsen, AGF. Marcel Rømer, Lyngby
  • Tilskuere: 6.138 på Ceres Park

Skabte nok chancer

Hos cheftræner David Nielsen var tonen mere positiv.

- Jeg synes, vi spillede rigtig godt. Himlen åbnede sig inden kampen og det ændrede præmisserne. Selvfølgelig er jeg ikke tilfreds med, at de scorede, men det var en toppræstation af Rezam Corlu. Derfra var vi det klart bedste hold og producerede flest chancer og de statistikker, vi leverede, var klart nok til at vinde kampen.

I havde fire skud på mål mod Lyngbys tre, er det nok chancer til at vinde kampen?

- Ja, rent statistisk. Men vi vil gerne have skabt flere. Og vi vil også gerne have været farligere i anden halvleg, men det er også svære forhold at udføre de sværeste ting på den sidste tredjedel af banen i - det kan vi ikke lukke øjnene for.

- Vi kan ikke klandre spillerne for ikke at gøre noget, der er meget, meget svært på grund af banen. Men sådan bliver resten af turneringen fra nu af på grund af vejret, så det skal vi kunne håndtere, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce