Annonce
AGF

Genlæs livebloggen fra målorgiet i Portugal: AGF i straffesparkskonkurrence mod Slavia Prag

AGF er på træningslejr i Portugal, og lørdag venter første modstander i Atlantic Cup - Slavia Prag. Foto: Kim Robin Graahede
Lørdag eftermiddag tørner AGF sammen med det suveræne førerhold i den tjekkiske liga. Stiften er på plads i Portugal.

FODBOLD: Det er i bund og grund dét, trænere og spillere har ventet på: den første rigtige testkamp på græs. Og lørdag spiller AGF den første af tre kampe i The Atlantic Cup i Portugal.

Modstanderen er de forsvarende tjekkiske mestre og pokalvindere fra Slavia Prag, et mandskab, der også har været ganske overlegne i indeværende sæson i den tjekkiske liga, hvor de efter de første 20 kampe er ubesejret og blot har lukket fire mål ind.

Oprindeligt skulle opgøret have været spillet på Estadio Bela Vista i Portimao en god lille times kørsel fra AGFs hotel, men arrangørerne har med kort varsel flyttet kampen til byen Albufeira.

AGF formodes at stille med følgende startopstilling: William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Kasper Lunding, Benjamin Hvidt, Bror Blume, Jakob Ankersen – Patrick Mortensen.

Der er kampstart klokken 14.00 (dansk tid).

Annonce

Følg kampen her fra ca. 13.50

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce