Annonce
Sport

AGF og Aarhus Fremad ramler sammen i pokalturneringen

AGF og Aarhus Fremad mødtes senest i pokalturneringen i 2012, hvor AGF vandt 3-0. Arkivfoto: Ole Nielsen

Aarhus Fremad håber at spille pokalkampen mod AGF hjemme på Riisvangen, men det afhænger sandsynligvis af, om kampen bliver Tv-transmitteret.

FODBOLD: Torsdag eftermiddag er der trukket lod til 3. runde af pokalturneringen i fodbold.

Her agerede Brøndbys Kasper Fisker lykkens gudinde - eller noget - og han trak AGFs superligamandskab op sammen med bysbørnene fra Aarhus Fremad, der har den tidligere AGF U17-liga-træner Morten Mølkjær som cheftræner.

2. divisionsklubben får som den lavest rangerende klub hjemmebane, men det er endnu uvist, hvorvidt Fremad ønsker at spille kampen på Riisvangen Stadion eller om den vil blive flyttet til Ceres Park.

- Vi vil helst spille på Riisvangen, men det er endnu for tidligt at sige noget om. Det afhænger også af, om kampen skal sendes i TV, da vi ikke har noget lysanlæg, siger Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad.

Uanset glæder han sig til at prøve kræfter med Superligaholdet.

- Det bliver rigtig sjovt. Det er et lokalopgør, og der er mange af mine spillere, der tager ud og ser AGF, selvom de ikke er fra Aarhus. Det er på mange måder storebror mod lillebror. Og for mig personligt bliver det selvfølgelig også et glædeligt gensyn med min tidligere klub.

- På det sportslige plan glæder jeg mig til at se, hvor langt der er op til et hold som AGF. Vi kan jo godt gå og bilde hinanden ind, at vi har et vist niveau, når vi møder hinanden i 2. division. Men det bliver sjovt at se, hvor langt der i virkeligheden er op, siger Morten Mølkjær.

De to hold mødtes senest i pokalturneringen i 2012, hvor Aarhus Fremad netop flyttede kampen til Ceres Park. Kampen endte i øvrigt 3-0 til AGF.

Kampene i 3. runde skal spilles 25., 26. eller 27. september:


 • Aarhus Fremad-AGF
 • Viby IF-FC København
 • Middelfart-AC Horsens
 • Fredericia-Sønderjyske
 • Thisted-OB
 • Hillerød-Brøndby
 • Roskilde-AaB
 • Ledøje/Smørum-Hobro
 • Jammerbugt-Esbjerg
 • Dalum-FC Midtjylland
 • Kolding IF-Randers
 • Hundested-Vendsyssel
 • Nykøbing-Vejle
 • HB Køge-FC Nordsjælland
 • Næstved-Silkeborg
 • B1908-Marienlyst
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce